İyi bir oyuncu klavyesi isteyenlere...

İyi bir oyuncu klavyesi isteyen her oyuncunun arayabileceği her detaya sahip.

CHIP Online Notu 90
  • Zengin makro tuşu
  • Malzeme kalitesi
  • Işıklandırma seçenekleri
  • Alışma süreci
  • Space tuşu çok büyük

Oyuncular için üretilen çevre birimleri geçtiğimiz seneler içinde kendi piyasasını yaratmayı başarmış durumda. SteelSeries de oyuncuların favorisi olan, kendi kemik kitlesini yaratmış bu "özel" markalardan biri ve bu sefer elimizde bir oyuncunun sahip olabileceği en iyi oyun klavyelerinden biri bulunuyor. Şimdi SteelSeries APEX'e yakından bakalım.

SteelSeries APEX, devasa bir kutuda geliyor ve ilk saniyede anlayabileceğiniz bir malzeme kalitesine sahip. Klavye genel hatlarıyla son derece ergonomik ve rahat, ancak klavyenin sol tarafında bulunan –her ne kadar çok kullanışlı olsa da- makro tuşlarını bir türlü sevemedik doğrusu. APEX'i ofiste uzun süre kullanıp test etmemize rağmen, "ESC" tuşuna basmak yerine her seferinde elimiz makro tuşlarına gitti. Bu anlamda klavyenin uzun bir alışma süreci gerektirdiği açık.

Öte yandan klavyenin en sevdiğimiz özelliği, klavyenin yüksekliğini ayarlamak için verilen aparatları. Eski devir plastik ayakların uzun süredir kullanılmaması açıkçası bizi çok mutlu ediyor. Zira konu oyun olunca özellikle FPS oyuncuları aksiyonun hiddetine kapılıp o ayakları kırabiliyor çoğu zaman.

SteelSeries APEX, her bölümü oyuncular düşünülerek tasarlanmış bir klavye seti. Her ne kadar "ESC" tuşunu bir türlü tutturamasak da klavyede yer alan "Space" tuşu bulunmayacak gibi değil. Bu tuşu bir türlü ıskalamayacağınızdan emin olabilişiniz.

SteelSeries APEX, yazılım desteğini de beraberinde getiriyor elbette. Klavyeyi daha verimli kullanabilmek için SteelSeries'in internet sitesinden SteelSeries Engine'i indirmeyi ihmal etmeyin. Zira bu yazılım sayesinde klavye tuşlarının renklerini değiştirebiliyor, makro tuşları kontrolünüz altına alabiliyor ve çeşitli kısayol tuşlarını belirleyebiliyorsunuz. Yine bunun yanı sıra oyun profilleri açmak gibi ek seçeneklerle kişiselleştirilebilirliği arttıran SteelSeries APEX, bu yazılımı kutusunda kullanıcılara sunmamış.

Özetle

Sonuç olarak SteelSeries APEX, beğendiğimiz klavyeler arasındaki yerini alıyor. Klavyenin farklı bölümlerini farklı renklerle renklendirebilmek göze güzel gelen bir özellik, ancak bu klavyeye özel bir özellik değil tabii ki. SteelSeries APEX'i özel yapan şey, aslında genel olarak oyuncuların ergonomisiyle rahat bulabilecek yapıda tasarlanmış olması. Öte yandan APEX'te RAW modeline nazaran sol makro paneline bir sütun daha eklenerek makro tuşlarının 22 adete çıkartıldığını da söyleyelim. Yani elinizde tam 22 adet özelleştirilebilir tuş seçeneği bulunuyor. Her ne kadar bunlardan 10 tanesine ulaşmak zor olsa da, diğer klavye tuşlarına müdahale etmediği sürece seçeneğinizin olduğunu bilmeniz güzel. Eğer mekanik bir klavye için ekstra 300 – 400 TL vermek istemiyorsanız sizin için ideal bir klavye olabileceğini söyleyebiliriz.

SteelSeries APEX'in fiyatı ise 320 TL civarında.

Kimler Almalı

Mekanik klavye için ekstra 300 – 400 TL vermek istemiyorsanız sizin için ideal bir klavye olabileceğini söyleyebiliriz.

Alternatifleri

SteelSeries APEX'e alternatif olarak uygun fiyatlı bir klavye arıyorsanız A4 Tech X7-G800V modelini de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli SteelSeries APEX
Ürün Markası SteelSeries
CHIP Online Notu
90
Arabirim USB
Makro Tuşu 22 adet
Işıklandırma Seçenekleri Var
Okuyucu Yorumları