"Mini" ev sinema sistemi

Kalabalık ses sistemlerinden sıkıldıysanız, bu ürünü kompakt yapısı ve performansıyla beğeneceksiniz

CHIP Online Notu 86
  • Bluetooth bağlantı desteği
  • Ses performansı
  • Kompakt tasarımı
  • 3D'siz ses çıkışı

Ev sinema sistemi dendiğinde akla gelen dev ses sistemlerine, son dönemde alternatif olarak pek çok farklı tasarıma sahip cihaz katıldı ve katılmaya da devam ediyor. Daha önceleri bu cihaz tasarımlarına dahil olan ve genellikle kalabalık ses sistemlerinden aşina olduğumuz kule hoparlörlerini tek bir alanda toplayan Sound Bar'lı modellere rastlamıştık. Ancak bu modellerin de her ne kadar kule hoparlörleri tek bir birime sığdırılmış olsa da, yine de geniş yapısından ötürü çok da kompakt olmadığını kabul etmek gerekli. Özellikle incelediğimiz Toshiba Mini 3D Sound Bar'ın yanında... Zira Toshiba Mini 3D Sound Bar, küçük yapısına karşın ses kalitesiyle ev sinemasının yanında kaliteli müziğin de en büyük destekçilerinden. Sözü çok uzatmadan hemen incelemeye geçelim.

"Mini" ses sistemi

Toshiba Mini 3D Sound Bar, kompakt yapıya sahip "mini" bir ses sistemi. Kompakt boyutlarıyla dikkat çeken Sound Bar, yalnızca 290 mm'lik genişliğe sahip. Böylece masanızın üzerine de rahatlıkla konumlandırabileceğiniz bir yapıda olan Toshiba Mini 3D Sound Bar, destekçisi olan bir Subwoofer ile birlikte geliyor. Toshiba Mini 3D Sound Bar'ı farklı şekillerde kullanabiliyorsunuz. Kompakt yapısı sayesinde ofis ve ev kullanımlarına uygun olan ses sistemi, yalnızca Sound Bar'ıyla da kullanılabiliyor. Yani müzik dinlemek için illa Subwoofer'ı kullanmak zorunda değilsiniz. Örneğin ofiste yoğun çalışma saatlerinde Sound Bar'ı masanızın üzerine konumlandırarak müzik dinleyebilirsiniz. Dilediğinizde de hazır bekleyen Subwoofer'ı Sound Bar'a kablo yardımıyla bağlayarak derin baslara kavuşabilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz. Burada seçim tamamen size kalmış.

Sinema keyfi için ideal

Toshiba Mini 3D Sound Bar, her ne kadar sahip olduğu tasarıma bakıldığında kalabalık yapıda ses sistemlerine kafa tutamayacak güçte gibi görünse de, sanıldığının aksine gayet başarılı ses kalitesi sunabiliyor. Evinde sinema keyfi yaşamak isteyen kullanıcılara da en azından müzik zevki yerinde olanlar kadar hitap eden Toshiba Mini 3D Sound Bar, televizyonunuzun altına konumlandırdığınızda beklentinizi karşılayacak değerde ses üretebiliyor. Sound Bar, içeriğinde dört adet mini sürücü bulunduruyor. Ayrıca buna bir de Subwoofer'ıyla destek çıkan ses sistemi, toplamda 60 Watt'lık ses çıkış gücüne sahip. Bu arada Toshiba Mini 3D Sound Bar'ın ses performansına en büyük katkıyı, Sonic Emotion destekli Absolute 3D özelliğinin sağladığını söylememiz gerekli. Bu fonksiyonu açtığınız anda sesin değiştiğini ve tüm çevrenize yayıldığını derinden hissediyorsunuz. 3D'nin kapalı olduğu durumlarda performansın iyi olduğunu söyleyemeyiz. Bu nedenle bu özelliği muhtemelen hep açık bırakacaksınız.

Bluetooth desteği var

Toshiba Mini 3D Sound Bar, Bluetooth bağlantı desteği sunuyor. Böylece müzik dinlemek için illa kablolu bir bağlantı yapmanıza gerek yok. Bilgisayar, tablet ve telefonunuzun Bluetooth özelliğini aktif hale getirerek rahatlıkla ses almanız mümkün. Aynı anda hem kablolu hem kablosuz bağlantı yaptığınız durumlarda, Sound Bar'ın üzerinde bulunan veya uzaktan kumanda üzerindeki "Input" tuşlarını kullanarak ses kaynakları arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Ayrıca uzaktan kumanda üzerinde yine farklı ses programları arasında geçiş yapabileceğiniz butonlar da bulunuyor. Oyun, sinema ve müzik şeklinde konumlandırılmış olan bu tuşları kullanarak, Sound Bar'ın ses performansını düzenlemeniz mümkün. Ancak Subwoofer'ın bas seviyesini ayarlayabileceğiniz bir birim ne yazık ki yok. Bunun için uzaktan kumanda da olmuyorsa bile en azından Subwoofer'ın üzerine bir ayar çubuğu yerleştirilse iyi olurmuş doğrusu. Son olarak Toshiba Mini 3D Sound Bar'ın 599 TL'lik fiyat etiketine sahip olduğunu da belirtelim.

Özetle

Kompakt yapısı ve ses performansıyla, küçük boyutlu salonları sinemaya çevirmek için rahatlıkla kullanılabilecek olan Toshiba Mini 3D Sound Bar, ses kalitesiyle beğenimizi kazandı. Bluetooth bağlantı desteği sunması ve Sound Bar'ın Subwoofer'dan bağımsız olarak kullanılabilmesiyle de dikkat çeken ürün, uzaktan kumandası ile de rahat bir kullanım sunuyor.

Kimler Almalı

Evini kompakt bir sinema salonuna çevirmek isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek olan Toshiba Mini 3D Sound Bar, gerek müzik gerek oyun için de kullanıcıları ilgilendiren bir cihaz. Bluetooth bağlantısı sayesinde kompakt yapısını destekleyen ses sistemi, ev, oyun odası ve ofis kullanımları için uygun.

Alternatifleri

Son dönemde bu tür ses sistemleriyle sıkça karşılaşır olduk. Eğer Toshiba Mini 3D Sound Bar size hitap etmediyse, piyasada benzer ürünler bulunuyor. Dilerseniz onları da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Toshiba Mini 3D Sound Bar
Ürün Markası Toshiba
CHIP Online Notu
86
Ses Çıkış Gücü 60 Watt
Frekans Aralığı 95 Hz – 19 kHz
Kanal Sayısı 1 + 1
Hoparlörler 5.1 cm x 4 sürücü (Sound Bar), 10.2 cm Subwoofer
Ses Teknolojisi Sonic Emotion 3D
Bağlantılar Bluetooth 3.0, koaksiyel, Aux In, Line In
Boyutlar 290 x 72 x 100 mm (Sound Bar), 220 x 246 x 220 mm (Subwoofer)
Okuyucu Yorumları