Taşınabilir diskte alışılmış dışı bir ürün.

Süper ince tasarım, şifreleme, alüminyum kasa ve USB 3.0 bağlantı desteğiyle eksiksiz bir model.

Toshiba STOR.E Slim İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • İnce ve sağlam gövde
  • Ek yazılımlar
  • Tek bir kapasite var.

Bilgisayar dünyasıyla yakından ilgilenen her kullanıcı, hemen olmasa bile bir süre sonra taşınabilir disklere ister istemez ihtiyaç duyuyor. Taşınabilir diskler bildiğiniz gibi iki çeşit ve 2.5 inç disk içeren modeller hem taşınabilirliği, hem de adaptörsüz çalışabilmeleri nedeniyle daha çok tercih ediliyor. 3.5 inç'ler ise depolama alanı bakımından daha avantajlı olabiliyor. Günümüzde birçok taşınabilir bilgisayarın SSD'li olarak satıldığı düşünülürse yeni bir taşınabilir disk almak için geçmesi gereken süre de oldukça kısalıyor. SSD'ler performansı artıran, pil süresini uzatan ve buna karşılık depolama alanını azaltan seçenekler. Neyse ki depolama alanlarını bilgisayara dışarıdan bağlanan taşınabilir disklerle kolay bir şekilde çözebiliyoruz ve Toshiba'nın geliştirmiş olduğu STOR.E Slim de son zamanlarda ilgimizi çekmeyi başaran modellerden biri.

Toshiba STOR.E Slim'in rakipleri karşısında birçok avantajı var. Öncelikle gerçekten de taşınabilirliğe odaklanmış bir ürün olduğunu söylemeliyiz. İçerisinde tercih edilmiş olan disk tipik 9.5 mm taşınabilir bilgisayar disklerinden değil. 7 mm'lik yeni bir seriden faydalanılıyor ve böylece ürünün toplam kalınlığı 9 mm seviyesine indirgenmiş durumda. Doğal alüminyum malzemenin tercih edildiği kasa ince olmasına karşın ürünün içindeki diski iyi bir şekilde korumayı başarıyor. 7 mm'lik disklerde henüz 500 GB'ın daha üzerinde bir model geliştirilmediği için Toshiba STOR.E Slim'in tek bir kapasite seçeneği mevcut. 149 gramlık ağırlık alanındaki en iyi değerlerden biri.

Mac ortamında da kullanılabilecek şekilde geliştirilmiş olan Toshiba STOR.E Slim'in bağlantı arabirimi USB 3.0. Böylece diskin hızından en iyi şekilde faydalanabilmek mümkün. Yedekleme ve şifreleme yazılımlarının da diske artı not vermemizi kolaylaştırdığını söyleyelim. Test merkezimizde gerçekleştirmiş olduğumuz testlerde diskin saniyede ortalama 80 MB kadar okuyabildiğini ve 70 MB kadar yazabildiğini gördük. USB 3.0'ın avantajı en iyi şekilde hissedilebiliyor ancak sonuçlara göre kullanılmış olan diskin performans seviyesinden değil de enerji tüketimi odaklı olduğu rahatlıkla anlaşılabiliyor.

Özetle

Toshiba STOR.E Slim güzel bir disk. Görünümüyle bile sıradan bir ürün olmadığını belli ediyor. Şık tasarımında güncel aktarım arabirimi USB 3.0'ı ve ek yazılımları da kullanıcılara sunuyor. 500 GB'ı yeterli bulanlar için en iyi seçeneklerden biri olacağı kesin.

Alternatifleri

İncelik kategorisinde diğer büyük rakiplerinin de ciddi çözümleri var. Satın alma öncesinde göz atıp karşılaştırmanızı tavsiye ediyoruz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Toshiba STOR.E Slim
Ürün Markası Toshiba
CHIP Online Notu
85
Kapasite 500 GB
Standart 2.5 inç
Arabirim USB 3.0
Boyutlar 107 x 75 x 9 mm
Ağırlık 149 gram
Okuyucu Yorumları