3G Mobile Wi-Fi'ı inceledik.

3G bağlantısını kablosuz ağ üzerinden paylaşmanıza izin veren TP-Link'i test ettik!

CHIP Online Notu 82
  • Bağlantı performansı
  • Kurulum kolaylığı
  • Şık tasarımı
  • Fiyatı
  • Pil ömrü

TP-Link'in ağ ile ilgili her konu için ayrı bir ürünü bulunuyor. Başarılı ağ çözümleri ile kullanıcıların bu anlamda hayatını kolaylaştıran TP-Link'in 3G bağlantısı için de iyi bir çözümü var elbette. 3G bağlantınızı kablosuz ağ üzerinden paylaşmak istediğinizde yardımınıza koşacak olan bu cihaz, 3G Mobile Wi-Fi M5250 adını alıyor. Bu cihaz sayesinde 3G SIM kartını cihaza takarak kendi Wi-Fİ hotspot'unuzu kurabiliyorsunuz.

GSM operatörleri tarafından da verilen 3G modemlere iyi bir alternatif olarak kullanılabilecek olan TP-Link 3G Mobile Wi-Fi, 3G geniş bandı Wi-Fi üzerinden kolaylıkla dağıtabiliyor. Bu cihazı kullanmak için cep telefonunuzdaki SIM kartı kullanabilir veya operatörünüzden bir veri hattı alabilirsiniz. İçeriğinde yerleşik bir 3G modem bulundurduğundan başka bir aparata ihtiyaç duymayan cihaz, şık tasarımıyla da dikkat çekici görünüyor. Siyah renkli bir çakıl taşı görünümünde olan cihaz, cebinizde taşıyabileceğiniz kadar küçük yapıda.

3G'yi paylaştırın

Küçük tasarımında yerleşik bir 3D modem bulunduran 3G Mobile Wi-Fi M5250, yalnızca bir 3G SIM kartını cihazın arkasına takarak kendi Wi-Fi hotspot'unuzu yaratabilmenize olanak tanıyor. 21.6 Mbps'e kadar indirme ve 5.76 Mbps'e kadar da yükleme hızı sunan cihaz, aynı anda 10 kullanıcıya kadar da bağlantı desteği veriyor. Böylece 3G hattınızı aynı anda 10 kullanıcı ile paylaşabiliyor ve kendi network'ünüzü hızlıca kurabiliyorsunuz.

3G Mobile Wi-Fi'ın kurulumu ve kullanımı oldukça kolay. Kutu içeriğinde bir batarya ile gelen cihaz, 2000 mAh'lik bu bataryası ile nerede olursanız olun her yeri ofise çevirme olanağı tanıyor. Normal kullanımlarda 7 ila 10 saat arasında, yoğun kullanımlarda da 6 ila 7 saat arasında çalışabilen cihaz, yanında getirdiği kablosuyla da hızlıca şarj edilebiliyor. Ancak bizce pil süresi kısa.

Teknik detaylar

HSPA+, HSPA, UMTS, EDGE, GPRS ve GSM ağ tiplerini destekleyen cihaz, 802.11 b/g/n kablosuz standartlarını destekliyor. 2.4 GHz frekansta çalışan modem, aynı zamanda elbette kablosuz güvenlik tedbirleri de almış.

3G Mobile Wi-Fi M5250'nin bağlantıları arasında ise bir microUSB portu, SIM kart slotu ve bir de microSD kart yuvası bulunuyor. Bu microSD kart yuvası 32 GB'a kadar destek veriyor. Bu yuvaya takacağınız bir 32 GB'lık bir microSD kart ile cihazı aynı zamanda bir USB disk olarak da kullanabilmek mümkün.

Özetle

3G Mobile Wi-Fi M5250 iyi bir model. Eğer 3G bağlantınızı Wi-Fi yoluyla paylaştırmak istiyorsanız sizin için uygun olabilir. 10 kişiye kadar destek vermesiyle mini bir ofis ortamı kurmak mümkün. Cihazın bağlantı hızı da yeterince iyi. Ancak piyasada farklı seçenekler de bulunuyor elbette. TP-Link'in daha geniş bataryaya sahip modeli de mevcut. Satın alma aşamasında gözden geçirmenizde fayda var.

3G Mobile Wi-Fi M5250'nin fiyatı ise 200 TL civarında. Daha uygun fiyata GSM operatörlerin sunduğu modeller de mevcut.

Kimler Almalı

3G Mobile Wi-Fi M5250, 3G bağlantısını Wi-Fİ yoluyla 10 kişiye kadar paylaştırmak isteyenler tarafından yakından incelenebilir.

Alternatifleri

3G Mobile Wi-Fi M5250'ye alternatif olarak GSM operatörlerinin sunduğu modelleri inceleyebilir veya yine TP-Link'in bir üst sürümü olan M5360'ı tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-LINK 3G Mobile Wi-Fi M5250
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
82
Standart 802.11 b/g/n
Frekans 2.4 GHz
Hız 21.6 Mbps (İndirme), 5.76 Mbps (Yükleme)
Batarya 2000 mAh
Bağlantılar microUSB, SIM kart, microSD kart
Boyutlar 94 × 56.7 × 19.8 mm
Ağırlık 92.5 gr.
Okuyucu Yorumları