Archer VR2600'e yakından bakıyoruz

TP-Link'in yeni VDSL/ADSL Modem Router'ı Archer VR2600'e yakından bakıyoruz.

CHIP Online Notu 87
  • Kolay kurulum
  • Şık tasarım
  • 5GHz performansı
  • MU-MIMO desteği
  • 2 adet USB 3.0
  • 2.4 GHz performansı orta seviye

TP-Link, kısa bir süre önce logosunu güncelleyerek yeni bir başlangıç yapmıştı hatırlarsanız. Böylece yeni bir dönemin işaretini veren TP-Link, her ne kadar en çok ağ ürünleriyle tanınsa da, artık Neffos adında markasıyla akıllı telefon pazarında da kendine yer buluyor. Markanın Neffos C5 ve Neffos C5 Max modellerini incelemiştik hatırlarsanız, ancak bu defa şirketin esas alanı olan ağ kategorisinden bir ürün var elimizde. TP-Link Archer VR2600'ü inceliyoruz.

Archer VR2600, şirketin tepe modeline konumlanan modem router'ı oluyor. Çift bant desteği elbette ki getiren cihaz, 4 gigabit port, 4 değiştirilebilir güçlü anten ve iki bantta 800 Mbps ile 1733 Mbps teorik hızlarını bizlere sunuyor.

Özellikle tasarımıyla göze hoş gelen modem, parlak piyano siyahı ile renklendirilmiş. Üst yüzeyinde bir kısım düz, bir kısımsa işlemeli olarak tasarlanmış. Böylece güzel görünümüyle evin salonunda dahi kendine rahatlıkla yer bulabilir.

Archer VR2600'ün en dikkat çeken yanı kuşkusuz üzerindeki 4 devasa anteni. Bu antenleri yerinden sökebiliyor, değiştirebiliyorsunuz. Antenlerin en önemli özelliğiyse elbette dBi değerlerinde gizli. Her biri 3.1 dBi değerinde olan bu antenler, böylece modemin performans kısmındaki ihtiyacınızı karşılayabilmesini sağlıyor.

Çift çekirdekli 1.4 GHz frekanslı işlemcisiyle ve MU-MIMO teknolojisiyle beraber, aynı anda birden fazla cihazla rahatlıkla bağlanabilen ve her birine performanslı veri dağıtabilen Archer VR2600, özellikle 5GHz bantta beklentimizi karşıladı. Fakat 2.4 GHz bantta çok göz kamaştırdığını söyleyemeyiz. Bu bantta ortalama performans sunuyor.

Kolay bir şekilde kurulan ve ayrıca TP-Link Tether uygulamasıyla da iOS ve Android tarafında kolay kullanılabilirlik için platform sunuyor. Bu da güzel bir ayrıntı.

Peki, Archer VR2600'ün fiyatı nedir? Aslında 1000 TL fiyat bandında olan Archer VR2600, biz bu incelemeyi hazırlarken büyük bir indirime girmiş durumda. 599 TL fiyat etiketiyle şimdilerde raflarda yer alan cihaz, bu fiyatla satışa devam ederse, yüksek performans almak isteyen kullanıcıların ilgisini çekecektir kanaatindeyiz.

Özetle

Archer VR2600, ev veya küçük ofislerde rahatlıkla kullanılabilecek tepe modelde üst düzey performans veren bir cihaz olmayı başarıyor. Bu cihazın, özellikle son dönemde yaygınlaşan "yayıncılık" işiyle uğraşan oyun severlerin de ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Eğer iyi bir VDSL/ADSL Modem Router arıyorsanız, Archer VR2600'ü yakından inceleyebilirsiniz.

Kimler Almalı

Ev ve küçük ofislerde yüksek hızda veri iletişimi isteyen ve yayıncılıkla ilgili kullanıcılar, TP-Link Archer VR2600'ü yakından incelemek isteyebilirler.

Alternatifleri

Archer VR2600'e alternatif olarak daha uygu fiyatlı Airties Air 5760 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Archer VR2600
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
87
Standart 802.11 a/b/g/n /ac
Hız 800 Mbps + 1733 Mbps
Frekans 2.4 GHz, 5 GHz
Bağlantılar LAN (4 adet), WAN, 2 USB 3.0
Anten 4 adet
Boyutlar 263 x 197 x 37 mm
Okuyucu Yorumları