Bu modem ilginizi çekebilir

Modeminiz artık artan internet ihtiyacınızı karşılayamıyorsa, bu model ilginizi çekebilir.

CHIP Online Notu 90
  • Kurulum & kullanım kolaylığı
  • Performans
  • USB 2.0 & 3.0 desteği
  • Beamforming
  • Boyut olarak büyükçe

Ağa dahil ettiğimiz her bir ürünle artan bant genişliği ihtiyacımız, günden güne yenilenen kablosuz ağ teknolojileriyle karşılanmakta gecikmiyor. Eskiden yalnızca ofislerde internete bağlı cihaz sayısı yüksekken, artık evlerde de durum pek farklı değil. Geldiğimiz noktada, evlerde de artık en az iki bilgisayar, iki veya daha fazla sayıda cep telefonu, akıllı televizyon, oyun konsolu derken çok sayıda cihaz aynı modem üzerinden kablosuz bağlantı akışını sağlamaya çalışıyor. E haliyle iyi bir modem sahibi değilseniz, internet servis sağlayıcınız her ne kadar yeterli bağlantı desteğini sağlıyor olsa da, internet erişiminde sıkıntılar yaşamanız mümkün. Bu gibi senaryolarda çare iyi bir modem arayışına girmek olacak. Bugün elimizdeki model de, iyi alternatiflerden biri.

Geniş seçenekler

Geniş seçenekler

TP-Link, Archer ailesi altında sunduğu VR900 modeliyle, Gigabit VDSL/ADSL Modem Router ihtiyacını karşılıyor. Başarılı özelliklerle donalı olan bu model, kurulumdan kullanıma kadar çok noktada kullanıcıya uygun seçenek ve çözümler sunuyor. Öncelikle tasarımına değinecek olursak, Archer VR900'ün büyük bir modem olduğunu söyleyebiliriz. Geniş yapıda tasarlanmış olması bir yana, standı üzerinde duran VR900, bu nedenle boyuyla da bir hayli uzun bir modem. Bu nedenle bazı kullanıcılar büyük olduğu için beğenmeyebilir belki, fakat yetenekleri de oldukça fazla onu da söylemek gerek.

Üzerinde üç adet anten taşıyan Archer VR900, her bir anteniyle 3 dBi'lık erişim sağlıyor. Ancak bu 5 GHz frekans bandında kullanıldığında... 2.4 GHz frekansında antenlerin gücü 2 dBi seviyesinde tutulmuş. Antenlerin altında cihazın ön yüzünde LED bildirim ışıklarını görüyoruz. Ayrıca zeminin de parlak piyano beyazı ile renklendiğini de söyleyelim.

Bağlantı noktalarını arka yüzde bulunduran VR900, burada 4 adet Gigabit LAN portu sunuyor. Ayrıca burada önemli olarak USB 3.0 portunu da görüyoruz. Yine cihazın sağ kenarında da USB 2.0 portu mevcut. Sol kenarda da Wi-Fi, LED ve WPS butonları kullanıma hazır.

Üst segmente uygun

Üst segmente uygun

Archer VR900, az önce de bahsettiğimiz gibi çift bant desteği gösteren bir model. 2.4 GHz bandında 600 Mbps, 5GHz bandında 1300 Mbps veri transfer hızı sağlayan cihaz, totalde 1900 Mbps erişim desteği sunuyor. VDSL2 desteği sağlamasıyla, ADSL, ADSL2 ve ADSL2+ standartlarını da kapsayan VR900, 1 GHz hızındaki çift çekirdekli işlemcisiyle de yalnızca erişim noktasında değil, aynı zamanda kendi iç çalışma performansı noktasında da sıkıntıya uğratmıyor.

Archer VR900'ün üzerinde USB noktalarının olması büyük avantaj. Zira bu sayede ister sabit disk veya yazıcınızı ağ üzerinden paylaştırabilir, ister 3G/4G Dongle ile ağ bağlantınızı çeşitlendirebilirsiniz.

Son olarak Archer VR900'ün Beamforming teknolojisinden de bahsedelim. TP-Link'in bazı modellerinde sunduğu Beamforming teknolojisi, bağlantı akışını modeme bağlı olan cihazlara daha stabil şekilde yöneltmesini sağlıyor. Bu özellikle de kuvvetlendirilen cihaz, bu sayede segmentinin en güçlü modellerinden biri olabiliyor.

Özetle

TP-Link Archer VR900, edinecekleri memnun edecek üst segment özellikleri bir arada bulunduran bir seçenek olarak modem roueter'lar arasındaki yerini alıyor. Kurulumundan kullanımına değin başarılı bir model olarak değerlendirdiğimiz Archer VR900, ek seçenekler sunmasıyla da fonksiyonelliğini arttırıyor. VDSL2 destekli olması, Beamforming desteği getirmesi, USB bağlantılarının bulunması ve TP-Link Tether uygulaması yoluyla mobil cihazlar üzerinden yönetilebilme seçeneği sunmasıyla gayet kullanışlı bulduğumuz Archer VR900, belki boyutlarıyla biraz büyük bulunabilir. Archer VR900'ün fiyatı ise 585 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Üst segment bir modem router satın almayı düşünen kullanıcılar TP-Link Archer VR900'ü rahatlıkla satın almayı düşünülebilirler.

Alternatifleri

TP-Link Archer VR900'e alternatif olarak ZyXEL VMG8924-B10A modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Archer VR900
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
90
Standart 802.11 a/b/g/n/ac
Hız 600+1300Mbps
Frekans 2.4 GHz / 5.0 GHz
Bağlantılar LAN (4 adet), WAN, USB 2.0, USB 3.0
Güvenlik 64/128-bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA-PSK2
Anten 3 adet
Boyutlar 245 x 181 x 90 mm
Okuyucu Yorumları