Elektrik hatları üzerinden 500 Mbps ağ kurun.

Kablosuz ve kablolu ağların sorunlarını bir kenara bırakmak için en iyi tercih elektrik hatları!

TP-Link AV500+ İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • Kolay kurulum ve kullanım
  • Enerji tasarrufu
  • Kablosuz ağ desteği de sunabilirdi.

Kullanılan ağı, başka bir ortama taşımak için tercih edilebilecek seçeneklerden bir diğeri de PowerLine sistemler. Kablolamanın zahmetli olduğu ve kablosuz ağların da performans kaybı yarattığı mekanlarda gerçekten de elektrik hatları üzerinden ağ kurmayı sağlayan PowerLine sistemler büyük avantaj sağlıyor. Kurulum hem zahmetsiz, hem de son derece hızlı. Önemli firmalardan biri olan TP-Link'in de PowerLine sistemleri bulunuyor ve ürünlerin arasına en son katılan seçenekse 500 Mbps hız desteğiyle öne çıkan TL-PA551KIT oldu.

TP-Link'in TL-PA551KIT olarak adlandırdığı PowerLine sistemde iki adet adaptör bulunuyor. Adaptörlerden biri ADSL modeminiz ya da yönlendiriciniz için kullanılıyor ve ethernet üzerinden alınan sinyalleri elektrik hattınıza yönlendiriyor. Diğer adaptör ise ağın taşınmak istediği ortamda kullanılıyor. Tam tersi şekilde elektrik hattına, ADSL modemden veya yönlendiriciden ethernet aracılığı ile verilen verileri ayrıştırarak kendi ethernet çıkışı üzerinden veriyor. 300 metre kablo üzerinden etkili olan kitte bir apartman bloğunda katlar arası –tesisat izin verdiğince- veya binalar arası ağ kurulabiliyor. 128 bit AES şifreleme yapan sistem özellikle ağ kablosu çekmenin zor olacağı veya kablosuz ağ sinyallerini ulaştırmanın sıkıntılı olacağı ortamlar için ideal. Yüzde 80 enerji tasarrufu ile çalışan kitin ek priz girişleri bulundurması da priz sayınızın korunmasını sağlıyor.

Desteklenen 500 Mbps hız kablolu ağ standardı olan 100 Mbps'nin oldukça üzerinde. Kullanım alanı elbette bir bilgisayar için ethernet kablosu taşımayla sınırlı değil. Ağ destekli depolama cihazınızı veya bir güvenlik kamerasını da aynı şekilde kullanabilirsiniz. Kuşkusuz bir diğer kullanım metodu da internetinizi elektrik hattı üzerinden taşıyıp daha sonra taşınan bağlantıyı bir erişim noktası ile yeniden kablosuz hale dönüştürmek. Ürünlerin üzerindeki LED'ler sayesinde iletişim durumu gerçek zamanlı olarak izlenebiliyor ve "Pair" tuşu ile güvenli eşleştirme yapılabiliyor. TP-Link TL-PA551KIT sadece kablolu ağ desteği bulunan televizyonlar, Blu-ray veya HD medya oynatıcılar için de ideal ürünler arasında.

Özetle

Hızlı, kurulumu kolay, çevreyi düşünen ve uygun fiyatlı bir ürün olan TP-Link TL-PA551KIT gerçekten güzel bir seçenek. Evinizde veya ofisinizde kablosuz ağ sinyallerinin zayıflığından şikayetçiyseniz denemeniz gereken bir ürün. Ortalıkta görünen kablolardan hoşlanmayanlar için de biçilmiş kaftan.

Alternatifleri

Pek fazla olmasa da kendisinden daha yüksek fiyatlı rakipleri var. TP-Link TL-PA551KIT yine birçok açıdan tercih sebebi olmayı başarıyor. Belki aynı zamanda kablosuz ağ desteği de sunabilen bir PowerLine kiti düşünebilirsiniz o halde yine TP-Link'e göz atmanız gerekli.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link AV500+
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
92
Ethernet 1000 Mbps
İletişim 500 Mbps
Mesafe 300 Metre
Kablosuz Erişim Yok
Okuyucu Yorumları