Tp-Link M5360 modelini inceledik.

TP-Link'in 3G Wi-Fi Hotspot ve taşınabilir şarj cihazı olan M5360 modelini inceledik.

CHIP Online Notu 89
  • Bağlantı performansı
  • Kullanım ve kurulum kolaylığı
  • İkisi bir arada çözüm
  • Şık tasarım
  • Yüksek şarj kapasitesi
  • Fiyatı

TP-Link'in her kesime hitap eden birbirinden farklı ağ ürünleri bulunuyor. Başarılı ağ hizmetleriyle kullanıcıların her an internete bağlı kalmasını sağlayan TP-Link M5360 modeliyle kullanıcılara kesintisiz internet ve şarj imkanı sunmayı amaçlamış. Cebe sığabilecek boyutlarda olan bu hibrit ürünün detaylarına incelememizin devamında değineceğiz.

Piyasadaki 3G modemlerden ekstra özellikleri bulunan M5360, 3G bağlantısını Wi-Fi üzerinden kolaylıkla dağıtabiliyor. Tek yapmanız gereken, kutu içinden çıkan SIM adaptörlerini kullanarak veya normal boyutlardaki SIM kartınızı cihazın SIM kart yuvasına takarak M5360'a Wireless üzerinden bağlanmak. Cihazda bir adet USB çıkışı da bulunuyor ve M5360'ı aynı zamanda 5200Mah'lik portatif bir şarj aleti olarak da kullanabiliyorsunuz.

Şimdi M560'a daha yakından bakalım.

Şık ve kullanışlı tasarım

TP-Link M5360, şık bir görünüme sahip. Her yere sığabilecek boyutlarıyla dikkat çeken M5360'ı gün boyu cebinizde taşıyabilirsiniz. Ürün diğer 3G modemlere oranla biraz daha büyük ama bu ürünün hem portatif sarj cihazı, hem 3G modem olduğunu unutmamak gerek. Bizi iki cihaz taşıma derdinden kurtaran M5360'ın bu yönünü oldukça beğendik.

Üst kısmın tam ortasında cihazın şarj edilebilmesi için microUSB girişi yer alıyor. Cihazın alt tarafında ise telefonunuzu veya tabletinizi şarj etmek için kullanabileceğiniz bir USB çıkışı mevcut. Bu çıkış 5V/1A'e kadar güç sağlayabiliyor. Cihazın sağ tarafında güç ve reset butonlarının yanında SIM ve microSD kart girişlerinin bulunduğu bir kapak bulunuyor. Son olarak cihazın ön yüzünde trafik istatistiklerini, bağlı kullanıcı sayısı, sinyal seviyesi gibi teknik bilgileri görebilmeniz için bir OLED ekran bulunuyor.

Kesintisiz internet

TP-Link bu hibrit çözümünde 5200 mAh'lik bir batarya kullanmış. Sadece 3G modem özelliği kullanıldığında 17 saat kesintisiz olarak çalışabilen cihaz, 3G hattınızı aynı anda 10 kullanıcı ile paylaşabiliyor.

Diğer yandan 21.6 Mbps'e kadar indirme ve 5.76 Mbps'a kadar yükleme hızı sunan cihazda IEEE 802.11 b/g/n standartları ve HSPA+, HSPA, UMTS, EDGE, GPRS ve GSM ağ tipleri destekleniyor. WPA-PSK/WPA2-PSK şifreleme desteği de sunan cihaz ile çok kolay bir şekilde güvenli ağ kurabiliyorsunuz.

Cihazda microSD kart girişi bulunduğunu söylemiştik. Bu microSD kart yuvası 32 GB'a kadar destek veriyor. Bu giriş sayesinde microSD kartın takılı olduğu TP-Link M5360'ı, bir kart okuyucusu olarak da kullanabilmeniz mümkün.

Özetle

Yanınızda bulunan bütün cihazları internete bağlamak isteyenler için kesintisiz internet sunan TP-Link M5360 aynı zamanda ikinci bir şarj cihazı taşımak istemeyenler için mantıklı bir çözüm. M5360 nispeten küçük tasarımıyla da kolaylıkla taşınabilir.

TP-Link M5360'ın fiyatının 369 TL civarında olduğunu da söyleyelim.

Kimler Almalı

Tüm cihazlarını mobil ortamda ağa açmak isteyenler ve taşınabilir şarj cihazı edinmek isteyenler TP-Link M5360'ı yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

TP-Link M5360 yerine tercih edilebilecek birçok model elbette ki var. Bunlar arasında yine TP-Link'in daha düşük kapasiteli ve portatif şarj özelliği sunmayan M5250 3G modemi tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link M5360
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
89
Ağ Tipi HSPA+/HSPA/UMTS/EDGE/GRPS/GSM
Kapasite 5200 mAh
Kablosuz Standartları IEEE 802.11b/g/n
Veri Transferi 21.6Mbps (download), 5.76Mbps (upload)
Frekans 2.4 - 2.4835 GHz
Boyutlar 100 x 44.3 x 28.5 mm
Okuyucu Yorumları