Ağdan evinizi izleyin

Kurulumu ve kullanımı kolay bir bulut kamera olan TP-Link NC220'nin merceğinden bakıyoruz.

CHIP Online Notu 84
  • Kolay kurulum
  • Kullanıcı dostu
  • Tasarım
  • Bulut çalışma biçimi
  • Wi-Fi genişletici olarak kullanılabiliyor
  • Çözünürlük düşük

Evinize veya ofisinize bir kamera sistemi kurmak zahmetli geliyorsa, daha pratik yöntemlerin olduğunu bilmek gerek. Bunlar arasında bugün elimizdeki TP-Link NC220 isimli bu cihaz, kurulumu kolay, bulut üzerinden çalışan ve kurduğunuz yere her an ulaşabilmenizi sağlayan bir kamera. İster güvenlik için bağlayın, ister çocuk odası için düşünün, ister ofisinizde çalışanlarınızı kontrol amaçlı kullanın; NC220 ilk intibada hepsini karşılayacakmış gibi duruyor. Peki, ya detaylarda? Şimdi ona daha yakından bakalım...

Kolay kurulum

Kolay kurulum

TP-Link NC220, bir bulut kamera. Kurulumu ve kullanımı fazlasıyla kolay olan cihazı, hem evinizde hem ofisinizde güvenlik için rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. İster bilgisayarınızdan, ister Android ve iOS tabanlı mobil cihazlarınızdan çektiği görüntülere ulaşabilmenizi sağlayan cihaz, kolaylığıyla karmaşık kamera sistemlerinden çok uzakta bir kullanım sağlamasıyla beraber kullanıcı dostu davranıyor.

NC220'yi önce tasarım olarak ele alalım. Beyaz renkli şık bir gövde tasarımına sahip olan cihaz, oynar bir başlık üzerine yerleştirilen kamera ve stant parçalarından oluşuyor. Bu oynar başlık sayesinde kameranın açısını dilediğiniz gibi belirleyebiliyorsunuz. Standı ise ister masa üzerine konumlandırabilirsiniz, ancak tavanda veya duvarda kullanmak daha mantıklı olacaktır. Onun için de kutu içeriğinde 3M yapıştırıcı bant sunan NC220, ayrıca duvara sabitlemek için tabanında vida alanları da bulunduruyor.

Cihazın arkasında iki adet giriş görüyoruz. Bunlardan biri Ethernet portu, diğeri ise güç girişi. Bu tip ürünlerde hem Ethernet hem güç kablosunun uzunluğu sıkıntı yaratabiliyor. Özellikle cihazı yüksek tavanlara sabitlemek istiyorsanız, ek çözümler aramak zorunda kalıyorsunuz. Ancak TP-Link bunu düşünmüş ve kutu içeriğine ek bir uzatma güç kablosu yerleştirmiş. Bu sayede cihazı daha uzak yerlerdeki prizlere takabiliyorsunuz. Fakat aynı şey Ethernet kablosu için geçerli değil. Eğer router'dan uzaksanız kutu içeriğinden çıkan kablodan daha uzun bir kabloya ihtiyacınız olacak.

Pratik kullanım

Pratik kullanım

Peki, TP-Link NC220 nasıl kullanılıyor. Kullanımı gayet kolay ve anlaşılır. Cihazı router'ınıza bağladıktan ve çalıştırdıktan sonra arka yüzündeki WPS butonuna basıyorsunuz. Elbette aynı şekilde router'ınızdan da aynı butona basmanız gerekiyor. Ardından eşleşen iki cihaz, bunu NC220'nin üzerindeki LED'in yeşile dönmesiyle gösteriyor.

Cihazı çalışır hale getirdikten sonra cep telefonunuza indireceğiniz TP-Link Cloud uygulaması üzerinden cihazı aratıp eşleştirebiliyorsunuz. Dilerseniz elbette aynı şekilde bilgisayarınızı da kullanarak kameraya bağlanabilirsiniz. Tüm bilgiler kutu içeriğinde bulabileceğiniz kılavuz ile sunuluyor.

Kameranın özelliklerine gelirsek, cihazı duvara veya tavana sabitlediğinizde görüntünün ters olacağı endişesini yaşamaya lüzum yok, zira görüntüyü ters çevirebiliyorsunuz. Cihazın antenleri dahili ve kamera özelliğinin yanı sıra arabirimden dilerseniz cihazı kablosuz ağ genişletici olarak da kullanabiliyorsunuz ki bu özellik ile çok amaçlı kullanımı destekliyor cihaz.

1/4 CMOS sensörün sahibi olan kamera, f2.8 diyafram aralığına sahip. 4x dijital zoom imkanı sunan kameranın çözünürlüğü ise 0.3 megapiksel. Bu kamerayla maksimum 640x480 piksel kayıt yapan kamera, açıkçası biraz daha yüksek çözünürlük sunsa çok daha iyi olurdu kanaatindeyiz. Görüntüler kötü değil, ancak 640x480 de pek tatmin edici değil. Bu çözünürlükte 30 FPS'de H.264 video formatında görüntü çeken kamera, kablosuz ağ standardı olarak da 802.11 b/g/n desteği ile 300 Mbps'i destekliyor.

Özetle

TP-Link NC220, pratik bir bulut kamerası. Güvenlik amacıyla ev veya ofisinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz cihaz, pratik şekilde kuruluyor ve kullanılıyor. Fiyatıyla da gayet makul olan cihaz, 258 TL'lik bir fiyat etiketinin sahibi.

Kimler Almalı

Ev veya ofisine pratik bir güvenlik kamerası arayanlar rahatlıkla TP-Link NC220'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

TP-Link NC220'ye alternatif olarak Netmaster PCQ-500C modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link NC220
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
84
Görüntü Algılayıcı 1/4" Progressive scan CMOS sensor
Çözünürlük 0.3 MP (640x480)
Lens F: 2.8, f: 3.85 mm
Dijital Zoom 4x
Video Sıkıştırma H.264
Çerçeve Hızı 30 FPS (640x480)
Wi-Fi 802.11 b/g/n – 300 Mbps
Boyutlar 137 x 76 x 69 mm
Okuyucu Yorumları