TP-Link RE355'i inceliyoruz

TP-Link RE355, menzil genişletmek için fiyat ve performansıyla dikkat çekiyor.

CHIP Online Notu 87
  • Performans
  • Kolay kullanım
  • Güzel tasarım
  • 3 harici anten
  • Boyutları büyük

TP-Link, ağ çözümleri konusunda geniş seçenekler sunan bir marka. Ağ çözümleri noktasında kullanıcılara her alanda muhakkak bir ürünle çözüm üreten şirket, öte yandan geliştirdiği modelleri de kendi içinde çeşitlendiriyor. Ne demek istediğimizi bugün inceleyeceğimiz elimizdeki ürün örneğiyle anlatalım: Bugün, TP-Link'in menzil genişleticisi RE355 modelini inceleyeceğiz...

Farklı varyant

Farklı varyant

Kısa bir süre önce TP-Link'in ürünlerinden RE450 modelini incelemiştik. Bugün elimizdeki RE355 gibi bir menzil genişletici olan RE450, aslında bire bir bugünkü ürünle aynı özellikleri taşıyor. Tek farkla; RE355, bağlantı hızı konusunda RE450'nin bir gömlek altında performans sunuyor. Elbette fiyatı da buna göre şekillendirilmiş. RE450'yi piyasada 320 TL fiyat etiketine bulabilirken, RE355 daha uygun bir fiyata, 250 TL civarında bulunabiliyor. Böylece yalnızca ürün bazında değil, ürün standartları ve fiyat konusunda da kullanıcılara geniş seçenekler sunan TP-Link, bu anlamda akıllı telefonlarıyla fazlasıyla seçenek sunan Samsung'la benzer bir stratejiyi takip ediyor diyebiliriz.

Bunu bir kenara bırakıp elimizdeki ürüne yakından bakacak olursak, RE355'in tasarım olarak üst versiyon olan RE450'yle tamamen aynı yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Antenleriyle ilginç bir görünüme sahip olan cihaz, üzerinde 3 harici antene yer veriyor. Bunlardan ikisi yanlarda, üçüncüsü ise cihazın üzerinde yer alıyor. Yanlardakiler katlanarak kapanabilirken, üstteki anten ise kasanın içine gizleniyor. Bu anteni de arkadaşı anahtar yoluyla dışarıya çıkartabiliyorsunuz.

Tasarımıyla şık bulduğumuz cihaz, boyutlarıyla ise büyük bir görünüme sahip. Bu nedenle onu prize bağladığınızda, priz üzerinde genişçe yer kaplıyor. Bu da onu çoklu prizlere takmaya zorlaştırıyor. O nedenle onu kullanmak için, duvar prizlerinden birini feda etmeniz gerekiyor.

2.4 GHz / 5 GHz bant desteği

2.4 GHz / 5 GHz bant desteği

Hem 2.4 GHz hem 5 GHz bantları destekleyen RE355, bunu üzerinde yer verdiği iki LED ışıkla belirtiyor. Hemen üzerinde de onu kullandığınız router'la eşleştirmeniz için bulunan bir buton yer alıyor. Sol kenarında da bir Ethernet portunun yerleştirildiğini görüyoruz. Gigabit destekli bir Ethernet portuyla, televizyonunuzun altında yer alan oyun konsolunu fiziksel yolla internete bağlayabiliyorsunuz.

Kullanım noktasında daha önce incelediğimiz RE450'yle aynı şekilde çalışan RE355, gayet kolay bir şekilde kurulum sağlamanıza izin veriyor. RE Button'a basarak eşleştirmeyi yapabiliyor, ardından da bağlantı kurabiliyorsunuz.

Performans noktasındaysa her iki bantta da biraz törpülenen RE355, 2.4 GHz bantta 300Mbps, 5 GHz'de ise 867Mbps'e değin erişim imkanı tanıyor.

Özetle

İnternet bağlantınızı ev veya ofis içinde tüm alana yaymak istiyorsanız bir menzil genişleticisine ihtiyacınız var. Bu anlamda bugün incelediğimiz TP-Link RE355 modeli de iyi bir alternatif olarak dikkat çekiyor. Totalde 1200Mbps erişim hızı vadeden RE355, 1750Mbps'lik RE450'nin bir gömlek altında yer alıyor. Daha yüksek performans isteyenler RE450'yi inceleyebilecekleri gibi, RE355 de sahip olduğu fiyatıyla iyi bir seçenek gibi görünüyor.

TP-Link RE355'in fiyatı ise 250 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Modemin bulunduğu alandan arka odalara veya oturma odasına interneti taşımak için iyi bir ürün arayanlar TP-Link RE355'i edinmek isteyebilirler.

Alternatifleri

TP-Link RE450'e alternatif olarak daha uygun fiyatlı bir menzil genişletici arıyorsanız ZyXEL WRE2205 modelini de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link RE355
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
87
Standart 802.11 b/g/n/ac
Hız 300+867Mbps
Frekans 2.4 GHz / 5.0 GHz
Bağlantılar 10/100/1000M Ethernet
Güvenlik 64/128-bit WEP WPA-PSK / WPA2-PSK
Anten 3 adet
Boyutlar 163 x 76 x 66 mm
Okuyucu Yorumları