Ev ve ofise uygun çözüm

TP-Link'in eski modellerinden W8960N Modem Router'ı, uygun çözüm isteyenleri ilgilendiriyor.

CHIP Online Notu 82
  • Uygun performans
  • Uygun fiyat
  • Kolay kurulum
  • Splitter hediyeli
  • USB bağlantı noktası yok
  • Üst beklentileri karşılamıyor

Son zamanlarda ortaya çıkan neredeyse tüm modem ve router'lar elbette teknolojinin nimetlerinden faydalanmış bir şekilde raflarda kendilerine yer buluyorlar. Bu da onların kullanım alanında sunacakları potansiyeli arttırırken, fiyat etiketlerini de besliyor. Bugün inceleyeceğimiz elimizdeki ürünse, bundan birkaç yıl önce piyasaya sunulan bir ürün aslında. TP-Link'in TD-W8960N model isimli Modem Router'ı, ne 802.11ac, ne de USB portuna sahip bir ürün. Elbette bu bir bağlamda ona dezavantaj sağlarken, avantaj da getiriyor. Mesela ev ve ofisine uygun yollu bir Modem Router bağlamayı isteyen kullanıcıların ilgisini çekebilir diye düşünüyoruz. Uygun fiyatlı olan ürün eski bir ürün olmasına karşın şu an satışta. Peki, bize neler sunuyor? Şimdi daha yakından bakalım.

Ev ve küçük ofislere

Kabaca bahsedecek olursak, TP-Link tarafından 2013 yılında piyasaya sunulan TD-W8960N, 300 Mbps destekli bir ADSL2+ Modem Router. Bu da onu ev ve küçük ofisler için kullanışlı bir model yapmaya yetiyor. Üzerinde 4 adet Ethernet portuna da yer veren cihaz, böylece kablolu bağlantı için diğer cihazlara da el veriyor. Cihazın diğer bağlantıları arasında bir de hat ve güç bulunuyor. USB noktası ise yok.

Farklı gövde rengiyle dikkat çeken cihaz, plastik yapıda ve elbette tasarımıyla fark yaratan modellerden biri olmadığı gayet açık. Üzerinde 3 dbi'lık iki anten yükselen Modem Router'ın yine arka yüzünde Wi-Fi açma kapama, WPS ve güç butonları bulunuyor. Ön yüzde de klasik olduğu üzere LED bildirimler bulunuyor.

Kullanışlı özellikler

Bu cihazın öne çıkan özelliklerinden biri de son zamanlarda aranan güvenli bağlantı için IPSec VPN tünelleri desteklemesi. İnternet üzerinden şifre korumalı tünelleme olarak gerçekleştirilen bu işlev, böylece güvenlik açığına izin vermiyor. Öte yandan en uygun bant genişliğinin kullanılmasını ve veri trafiğinde herhangi bir tıkanıklık olduğunda öncelik sağlayan IP QoS (Quality of Service) desteği de gösteren cihaz, Canlı Ebeveyn Kontrolü gibi özelliklerin de sahibi.

W8960N'in kurulumuyla ilgili bir şey söylemeye gerek yok. TP-Link'in tüm modellerinin kurulum problemlerini ortadan kaldırmak için hizmete sunduğu kolaykurulum.net internet sitesi, bu modelle ilgili ayrıntılı bilgiyi içeriyor.

Özetle

W8960N, standart kullanımlar için uygun fiyatlı ideal bir çözüm. Hem ev hem de kompakt ofis sahipleri bu modeli tercih edebilirler. Elbette piyasada benzer pek çok model bulunduğunu da söylemek gerekli. Yakın fiyata USB noktalı muadilleri de mevcut. Bu tip bir model satın almayı düşünenler onları da inceleyebilirler.

TP-Link TD- W8960N'nin fiyatı 109 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

TP-Link TD-W8960N'yi, hem ev hem de kompakt ofis sahipleri bu modeli tercih edebilirler.

Alternatifleri

TP-Link TD-W8960N'ye alternatif olarak biraz fiyat farkıyla USB'li model olan ZyXEL P-660HNU-F1 modeli de tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TD-W8960N
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
82
Standart 802.11 b/g/n
Frekans 2.4 GHz
Hız 300 Mbps
Bağlantılar LAN (4 adet)
Boyutlar 195 x 130 x 36 mm
Okuyucu Yorumları