TD-W8970 incelemede.

Hem ADSL modem hem Router olarak kullanılabilen yeni TP-Link'i inceledik!

CHIP Online Notu 88
  • Ağ performansı
  • Çift USB bağlantısı
  • Yazılım desteği
  • Çift bant desteği yok

İki farkı bağlantı tipine ihtiyaç duyanların bu yöndeki ihtiyacını karşılayan TP-Link, yeni modeli TD-W8970'te hem ADSL hem Ethernet WAN bağlantısı sunuyor. ADSL2+ Modem ve Router olarak kullanılabilen TD-W8970, aslında teknik detaylarından önce tasarımıyla bir hayli ilgi çekici görünüyor. Zira siyah renkli tasarımı ve üzerindeki dev antenleriyle oldukça güçlü bir duruş sergileyen cihaz, bakalım bize neler sunuyor.

Dev anten desteği

Siyah renkli geniş bir gövdeye sahip olan router, üç adet sökülebilir dev antene sahip. Her biri 5 dbi gücünde olan bu antenler sayesinde böylece özellikle geniş etki alanı yaratılabiliyor. Router'ın ön yüzünde tipik olarak ışıklandırmalar yer alıyor. Burada cihaz üzerinde yapılan tüm işlemlerle ilgili bildirim LED'i görebiliyorsunuz. Böylece geri bildirim konusunda sıkıntı yaşamıyorsunuz.

Bağlantılar elbette arka yüzeyde konumlanmış. Burada dört adet Ethernet bağlantısı görüyoruz. Bu çıkışların hepsi gigabit desteği gösteriyor. Böylece dosya transferlerinde önceden yaşadığınız sorunları unutabilirsiniz. Ayrıca bunlardan biri WAN olarak kullanılabiliyor. Ayrıca yine burada iki USB portu görüyoruz. Özellikle son dönemde bu tip cihazların üzerinde sıkça USB portu görmeye başladık. Fazlasıyla kullanışlı olduğu açık. Böylece sabit diskinizi modeme bağlayıp NAS gibi kullanabiliyor veya yazıcınızı ağa açabiliyorsunuz. FTP Server ve Media Server için de kullanabileceğiniz USB portlarından iki adet sunması da cihazın büyük artılarından.

Yine bağlantılar arasında bir Wi-Fi açma kapama butonu görebiliyoruz. Bu buton sayesinde Wi-Fi bağlantısını kullanmak istemediğinizde kapatabilmeniz mümkün.

802.11n ile 300 Mbps

300 Mbps kablosuz hız sunan TD-W8970, performansıyla gayet tatmin edici. Bunda elbette menzili genişleten yüksek antenlerin de büyük katkısı var. Böylece özellikle HD video akışlarında ve online oyunlarda performans almanız mümkün.

802.11b/g/n standartlarını destekleyen cihaz, yeni nesil standart olan 802.11ac'yi arayanları eli boş çeviriyor. Zira TP-Link ürün ailesinde bu bağlantı çeşidini destekleyen farklı modeller var. Archer C7 bunlardan biri. TD-W8970, kendi alanında yol alıyor ve bunda da gayet başarılı.

Diğer yandan yalnızca çalışma temposuyla değil, aynı zamanda arka planı, yani yazılım tarafıyla da beğendiğimiz TD-W8970, diğer TP-Link ürünleri gibi gayet kullanışlı bir arabirimin sahibi. Böylece kolay bir kurulum gerçekleştirebiliyorsunuz. Son olarak TD-W8970'in kutu içeriğinde iki telefon kablosu ve bir Splitter getirdiğini de söyleyelim.

Özetle

802.11n bağlantı desteği ve 300 Mbps hızı sunan TD-W8970, özellikle uzun antenleriyle geniş menziller için geliştirilmiş bir cihaz. Hem ADSL modem, hem Router olarak kullanabileceğiniz TD-W8970, oldukça kullanışlı.

Kimler Almalı

802.11n standardında 300 Mbps'ye kadar bağlantı hızına erişmek isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek olan TD-W8970, geniş menzile ihtiyaç duyanların da beklentisini karşılayacaktır.

Alternatifleri

TD-W8970'e alternatif olarak TP-Link'in 802.11ac standardını destekleyen Archer C7 modelini tavsiye edebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TD-W8970
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
88
Standart 802.11 b/g/n
Frekans 2.4 GHz
Hız 300 Mbps
Bağlantılar LAN (4 adet), RJ11, USB 2.0 (2 adet)
Boyutlar 243 x 160.6 x 32.5 mm
Okuyucu Yorumları