TP-Link'in yeni mobil şarj cihazı testte!

TP-Link'in yeni mobil şarj cihazı, özellikle geniş bataryasıyla dikkat çekiyor. İnceledik!

TP-Link TL-PB10400 İnceleme
CHIP Online Notu 91
  • Geniş batarya
  • LED fener
  • Çift bağlantı noktası
  • Kalın yapıda
  • Kutu içeriğinde adaptör yok

Günümüzde neredeyse her akıllı cep telefonu kullanıcısının yanından ayıramadığı cihazlar olarak en popüler günlerini yaşayan mobil şarj cihazları arasında pek çok farklı model ve kapasite seçeneği bulunuyor. Bugün inceleyeceğimiz model de TP-Link'in TL-PB10400 modeli. Hatırlayacak olursanız daha önce yine TP-Link'in mobil şarj cihazı ve aynı zamanda dahili SIM kart modülü sahibi olduğu için 3G dağıtıcısı olarak da çalışan M5360 modelini incelemiştik. Bu defa bu modelde sadece batarya konusuna eğilen TP-Link, yine ortaya başarılı bir ürün çıkartmış.

Ürünü bir süredir kullanıyoruz ve özellikle geniş batarya kapasitesine sahip olmasıyla oldukça kullanışlı olduğunu hemen söyleyebiliriz. Peki, PB10400 detaylarında bizlere neler sunuyor? Şimdi hep birlikte öğrenelim.

10400 mAh batarya

Kalınca bir yapıda olan PB10400, aslında sahip olduğu batarya kapasitesine bakıldığında oldukça kompakt yapıda bir ürün. Mavi ve beyaz renklerin sahip olduğu gövde oldukça şık görünüyor. Üst kısmında iki adet USB çıkış noktası bulunduran cihaz, yine bu alanda LED ışıklandırmalarını bulunduruyor. Bu LED'ler yardımıyla bataryanın yüzde kaçının dolu olduğunu anlamak mümkün.

Öte yandan yine cihazın üzerinde bir de büyük bir LED bulunuyor. Bu LED ışık da cihazın fener olarak görev görmesi için konumlanmış. Böylece cihazı aynı anda fener olarak da kullanmak mümkün.

PB10400'in batarya kapasitesi, isminde de gizli olduğu üzere tam 10400 mAh. Bu da oldukça geniş bir kapasite anlamına geliyor. Şöyle ki yeni tanıtılan amiral ceplerin bataryalarının ortalama 3000 mAh olduğu düşünüldüğünde, bu cepleri 3 defadan fazla tam kapasite şarj etmek mümkün hale geliyor.

Cihazın üzerindeki USB bağlantılarından biri 1A, diğeri ise 2A değerinde akım sağlıyor. Böylece aynı anda iki farklı cihazı şarj edebileceğiniz gibi, tek cihazı daha hızlı şarj etmek de mümkün. Cihazı ise bir adaptör kullanarak yaklaşık 7 saat civarında bir sürede tam kapasite şarj edebiliyorsunuz. Ancak bu noktada kutu içeriğinde bu adaptörün bulunmadığını da söyleyelim.

Özetle

Geniş kapasitesi sayesinde özellikle uzun süreli mobil durumlar için uygun yapıda olan PB10400, fiyatıyla da uygun yapıda.

TP-Link TL-PB10400 fiyatı ise 65 TL civarında.

Kimler Almalı

TP-Link'in TL-PB10400 modelinin özellikle uzun süre mobil durumda olacaklar için yararlı bir cihaz olabileceğini düşünüyoruz.

Alternatifleri

Daha düşük kapasiteli ve küçük bir ürün isteyenler TP-Link'in TL-PB10400 modeline alternatif olarak Sony'nin daha düşük kapasiteli modeli olan CP-ELS'yi tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-PB10400
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
91
Giriş DC 5V 2A
Çıkış DC 5V 1A/2A
Kapasite 10400 mAh
Bağlantılar microUSB, USB 2.0 (2 adet)
Boyutlar 88 x 44 x 44 mm
Ağırlık 241 gr.
Okuyucu Yorumları