Wi-Fi ağını genişletmenin yolunu inceliyoruz.

Wi-Fi ağını genişletmenin kolay yolu olarak sunulan WA860RE'yi inceliyoruz.

CHIP Online Notu 93
  • Kolay kullanım
  • Düşük güç tüketimi
  • Menzil performansı
  • Üzerinde dahili priz var
  • Şık tasarımdan uzak

Özellikle geniş evlerde menzil geliştiriciler bir hayli işe yarayabiliyor. Sinyalin çalışma odasından dışarı çıkıp oturma odasına ve diğer odalara ulaşabilmesini veya tam tersini sağlamak için kullanılabilecek ürünler, pratik kullanımlarıyla da son zamanlarda ilgi odağı. Bu ürünlerden biri de TP-Link'in yeni Range Extender, yani menzil genişletici ürünü olan WA860RE.

TP-Link'in bu alanda pek çok ürünü bulunuyor. Bu modelden daha önce de WA860RE modelini piyasaya süren TP-Link, bugün inceleyeceğimiz modelde tasarım olarak biraz daha kaba ancak kullanışlı bir yol izlemiş. Harici antenlerle desteklenen model, ayrıca üzerinde bir priz bulundurmasıyla da kullanımı kolaylaştırıyor.

Kolay kullanım

Evrensel yapıda olan, yani yalnızca TP-Link ürünleriyle değil tüm router'larla çalışabilen WA860RE, çalışabilmesi için yalnızca WPS butonuna ihtiyaç duyuyor. Modeminizin üzerindeki WPS butonuna bastıktan sonra aynı işlemi WA860RE üzerinde de tekrarlayarak iki cihazı birbirine kolaylıkla bağlamak mümkün.

Elbette daha öncesinde WA860RE'yi bir prize bağlamak gerek. Tasarım itibariyle taktığınız prizi işgal etmeyen yapıda olan cihaz, üzerinde yer verdiği ek priz sayesinde buraya farklı bir elektronik cihaz takmanıza olanak tanıyor. Bu arada WA860RE'nin 3 watt gibi oldukça düşük bir güç tüketimine ihtiyaç duyduğunu da söyleyelim.

300 Mbps veri hızı

Üzerinde harici iki adet anten bulunduran WA860RE, 802.11 b/g/n standartlarını destekliyor. Wi-Fi üzerinden 300 Mbps'ye kadar veri transfer hızı sunan cihaz, ayrıca üzerinde bir adet de Ethernet portu bulunduruyor. Böylece kablolu bağlantı yapmak da mümkün.

Yani bu cihazı kullanarak ister modemden uzaktaki bir cihazı kablolu olarak internete bağlayabilir, isterseniz de Wi-Fi sinyalinin ulaşmadığı noktalara kablosuz internet taşıyabilirsiniz. İncelememiz süresince özellikle menzil genişletici olarak beğendiğimiz cihaz, Wi-Fi sinyalini güçlendirerek daha önce tek basamak sinyal alan alanlara tam sinyal ulaştırabiliyor. Ayrıca cihaz için ayrıca bir şifre kullanmanıza da gerek yok; halihazırdaki modeminizin ayarlarını kullanan cihaz, böylece kolay bağlantı sağlıyor. Ancak daha detaylı ayarları elbette yine cihazın arayüzünü kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

Özetle

Wi-Fi ağının menzilini genişletmek isteyenlerin ihtiyacını karşılayabilecek olan WA860RE, işini iyi şekilde yapıyor. Kolay kurulum ve kullanımın yanı sıra menzil performansıyla da beğendiğimiz cihaz, üzerinde ek priz bulundurmasıyla her ne kadar şık tasarımdan uzaklaşmış olsa da gayet işlevsel olarak kullanılabiliyor.

TL-WA860RE'nin fiyatı ise 113 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

TP-Link TL-WA860RE, Wi-Fi ağının menzilini genişletmek isteyenlerin ihtiyacını karşılayacaktır.

Alternatifleri

TP-Link TL-WA860RE'ye alternatif olarak 802.11ac destekli model olan AC750 WiFi Range Extender RE200'ü önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-WA860RE
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
93
Arayüz 10/100Mbps Ethernet Port
Standart IEEE 802.11 b/g/n
Veri Hızı 300 Mbps (Wi-Fi)
Anten Harici (2 adet)
Güvenlik 64/128/152-bit WEP WPA-PSK / WPA2-PSK
Boyutlar 110 x 65 x 75 mm
Okuyucu Yorumları