300 Mbps Dual Band teknolojili.

300 Mbps Dual Band teknolojisi ve çift frekans desteğiyle kaliteli kablosuz bağlantı imkanı.

TP-Link TL-WDN3800 İnceleme
CHIP Online Notu 78
  • Dual Band teknolojisi
  • Kablosuz bağlantı hızı
  • Üst modellerin gölgesinde kalıyor

Masaüstü kullanıcıları için sunulan TP-Link TL-WDN3800, Dual Band teknolojisiyle dikkat çekiyor. Kolay bir kuruluma sahip olan kart, PCI Express arayüzünü kullanıyor ve beraberinde iki adet anten getiriyor. Kartı entegre ettikten sonra antenlerini kolaylıkla bağlayabiliyor ve ardından da yine kutu içeriğinde bulunan yazılım CD'si vasıtasıyla kurulumu kolaylıkla tamamlayabiliyorsunuz. 300 Mbps'e kadar kablosuz bağlantı desteği sunan TP-Link TL-WDN3800, IEEE 802.11 n/g/b/a kablosuz standartlarını destekliyor.

Üzerinde 2 adet harici anten bulunduran TL-WDN3800, bu sayede kablosuz sinyal gücünü ve sürekliğini üst düzeyde tutmayı başarıyor. Ancak TP-Link'in 3 adet harici antenli modelleri de bulunuyor. O sebeple TL-WDN3800'ün bir basamak geride kaldığını söyleyebiliriz. Ancak Dual Band teknolojisiyle her iki frekansı da destekleyebilen TL-WDN3800, bu sayede temiz ve etkili sinyal performansı sağlıyor. Böylece kesintisiz bir şekilde internet bağlantısı sunabiliyor. Bildiğiniz gibi çevremizde 2.4 GHz frekansını kullanan pek çok cihaz bulunuyor ve tüm bunların hepsinin aynı frekansta buluşmasından ötürü pek çok sinyal çakışması meydana gelebiliyor. Elbette bu sinyal çakışmalarından en çok da kablosuz adaptörler etkileniyor. Fakat TL-WDN3800'ün de desteklediği 5 GHz frekans sayesinde bu çakışmalardan rahatlıkla kurtulabiliyorsunuz. Yüksek hızda bağlantıya ihtiyaç duyulduğu noktalarda 5 GHz'e geçen TL-WDN3800, olası çakışmalardan dolayı bağlantı kaybı yaşamanızı engelliyor. TL-WDN3800'ün tavsiye edilen son kullanıcı fiyatı ise 119 TL.

Özetle

2.5 ve 5 GHz'lik Dual Band teknolojisine sahip olması ve 300 Mbps'e kadar kablosuz bağlantı desteği sunmasıyla masaüstü kullanıcıları tarafından beğenilecek olan TL-WDN3800, kolay bir kuruluma da sahip.

Alternatifleri

Eğer daha güçlü sinyal için daha fazla anten ve daha yüksek hız arıyorsanız Tp-Link'in diğer modellerine göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-WDN3800
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
78
Arayüz PCI Express
Frekans 2.4 GHz, 5 GHz
Kablosuz Standardı IEEE 802.11 n/g/b/a
Kablosuz Mod Ad-Hoc / altyapı modları
Güvenlik WEP, WPA, WPA2
Okuyucu Yorumları