Mükemmel kapsama

Sökülebilir harici anteni ile kapsama alanını siz belirleyin.

CHIP Online Notu 85

DataStar tarafından test merkezimize gönderilen TP-Link'in TL-WN7200ND model kablosuz USB adaptörü ilk olarak üzerindeki harici 5dBi gücündeki anten ile dikkat çekiyor. Daha önce Test Merkezimize konuk olan rakiplerine kaşın TL-WN7200ND, hem uzatma kablosu hem de istasyon ayağına sahip. Yaptığımız denemelerde dizüstü bilgisayarımıza dâhil olan ağ kartına göre çok daha iyi sonuçlar elde ettiğimiz ürünün anteni gayet başarılı. Bu bağlamda 7 adet kablosuz ağ algılayabilen dizüstü bilgisayarımızın dâhili adaptörüne karşın TL-WN7200ND, 11 adet kablosuz ağ tespit edebildi. RP-SMA arabirimi ile bağlı olan bu anteni isterseniz çıkartıp daha yüksek bir dB değerine sahip anten ile değiştirebilirsiniz fakat buna ihtiyacınız olacağını pek sanmıyoruz. Öte yandan tak-çalıştır özelliğini destekleyen ürün, internete bağlantısı olan bilgisayarınızda sürücü CD'sine gerek kalmadan kurulabiliyor. Kutu içeriğinde ise kullanma kılavuzu, USB uzatma kablosu ve 5dBi anteni yer alıyor.

Özetle

Dizüstü bilgisayarınızın dahili adaptörü yetersiz kalıyorsa TL-WN7200ND, harici 5dBi anteni ile bu sorunları tarihe gömüyor.

Alternatifleri

Ürünün 39 dolarlık fiyatını pahalı bulduysanız yine firmanın harici antenli fakat daha uygun fiyatlı TL-WN422G modelini tercih edebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP Link TL-WN7200ND
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
85
Arabirim USB 2.0
Kablosuz standardı 802.11b/g/n 150 Mbps
Frekans aralığı 2.4-2.4835GHz
Çalışma modları Ad-Hoc, Altyapı, Soft AP
Güvenlik 64/128/256 bit WEP, WPA/WPA2
İşletim Sistemi XP/Vista/7 (32&64 Bit)
Okuyucu Yorumları