Ağınızı kablosuza dönüştürün.

Kablolu ağınızı başarıyla kablosuza dönüştüren son derece portatif TL-WR710N'i inceledik!

CHIP Online Notu 93
  • Taşınabilir tasarım
  • Performans
  • USB bağlantısı
  • 1 USB portu

Ağ çözümleriyle pek çok kullanıcının bu yöndeki problemlerini ortadan kaldıran firmalar arasında yer alan TP-Link, yine farklı bir ürünüyle bizlerle. Kullanışlı bir ağ ürünü olan TL-WR710N, kabaca kablosuz ağlara bağlanabilmenizi sağlayan bir router. Ancak detaylarına indikçe bunu farklı yollarla gerçekleştirdiğini gördüğümüz TL-WR710N, tasarımıyla ise oldukça küçük boyutlara sahip.

Kare biçiminde küçük bir kutudan oluşan TL-WR710N, ön yüzünde ayrılabilir bir adaptör bulunduruyor. Bu adaptör vasıtasıyla cihazı elektrik hattınıza takabiliyor ve böylece kablosuz ağ özelliğini aktif hale getirebiliyorsunuz. Yine arka yüzüne bakacak olursak burada da kablolu bağlantılarını görebildiğimiz cihazın üzerinde iki adet Ethernet girişi bulunuyor. Diğer yandan hemen yanında bir USB arabirimi de görüyoruz. Peki, TL-WR710N'nin üzerindeki bu bağlantılar ne işe yarıyor, hemen bunlardan bahsedelim.

Kabloludan kablosuza...

Kablolu ağları kablosuz hale çevirebilen TL-WR710N, bunu kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Beraberinde getirdiği Ethernet kablosuyla cihazı ağınıza bağlayabiliyor ve elektrik prizine taktığınızda, kablolu ağınızdan aldığı internet bağlantısını diğer çevre cihazlarına Wi-Fi üzerinden taşıyabiliyor. Küçük yapısı sayesinde de gayet rahat bir şekilde taşınabilir olan cihaz, böylece Wi-Fi sıkıntısına son veriyor.

5 farklı moda sahip olan TL-WR710N, modları arasında; Wireless Router mod, Client mod, Repeater mod, Access Point mod ve WISP Client Router mod bulunduruyor. Wireless Router modu zaten cihazın genel özelliği. Diğer modları arasındaki Client modu ile kablolu ağ üzerinden Wi-Fi ağ yaratabiliyor, Repeater modu ile Wi-Fi ağınızın etki alanını genişletebiliyor, Access Point modu ile Wi-Fi cihazlar için kablosuz ortam yaratabiliyor ve WISP Client Router modu ile eş zamanlı Wireless ISP erişimi ve paylaşımı yapabiliyor. Diğer yandan cihaz üzerinde bulundurduğu USB bağlantısı sayesinde de, bağlayacağınız bir sabit disk veya USB bellek içindeki verileri ağ üzerinden erişilebilir kılabiliyor. Ancak aynı anda yazıcı paylaştırmak isteyen kullanıcılar için ek bir USB portu daha iyi olabilirmiş doğrusu.

Kolay kurulum

Kullanımı kolay bir arayüze sahip olan TL-WR710N, böylece hızlı bir şekilde kurulumu tamamlamanıza olanak tanıyor. Hızlı kurulumun yanı sıra gelişmiş ayar seçenekleri de bulunduran cihaz, kablosuz ağ standartları olarak IEEE 802.11 n/g/b desteği gösteriyor. Sinyal oranlarına bakacak olursak 11n ile 150 Mbps'yi gören router, 2.4 GHz frekansın sahibi. Elbette bu noktada yine TL-WR710N'ye benzer yapıda olup 300 Mbps gibi hızlarda çalışan cihazların da olduğunu söylememiz gerekli. Fakat bu denli portatif yapıda değiller. O nedenle TL-WR710N'nin, içinde bulunduğu kategori dahilinde yeterli performans gösterdiğini söyleyebiliriz.

Elbette cihazda güvenlik de elden bırakılmamış. WEP, WPA ve WPA2-PSK gibi güvenlik önlemlerinin alındığı cihazda, antenlere ise dahili olarak yer verildiğini söyleyelim. Ürünü incelediğimiz tarihteki fiyatının 67 TL dolaylarında olduğunu da belirtmemizde fayda var.

Özetle

Gittiğiniz her yerde kablolu ağı kablosuza hale dönüştürmek istiyorsanız rahatlıkla kullanabileceğiniz başarılı bir cihaz olan TL-WR710N, portatif ve şık tasarımıyla da etkili. Kolay kurulum özellikleri ve ağ performansı ile sevindirici olan cihaz, bu tip ağ sorunu yaşayanların beklentisini karşılayacak türde.

Kimler Almalı

Televizyon ve oyun konsolu gibi cihazlarına kablosuz bağlantı paylaştırmayı düşünen kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek olan TL-WR710N, aynı zamanda Wi-Fi ağını genişletmek isteyenler tarafından da satın alınabilir.

Alternatifleri

TP-Link ailesinde portatif router'lar arasında 3G ve 4G bağlantılarını paylaştırabilen modeller de bulunuyor. Dilerseniz onları da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-LINK TL-WR710N
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
93
Arabirim 10/100 Mbps WAN/LAN Port, 10/100 Mbps LAN Port
Frekans 2.4 GHz
Kablosuz Standartları IEEE 802.11 n/g/b
Sinyal Oranı 11n: 150 Mbps,11g: 54 Mbps, 11b: 11Mbps
Güvenlik 64/128/152-bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK
Boyutlar 85 x 75 x28 mm
Okuyucu Yorumları