Bu ürün çözüm getirebilir

Sık seyahat ediyor ve otel odalarında kablosuz internet sıkıntısı mı yaşıyorsunuz?

CHIP Online Notu 92
  • Kompakt yapı
  • İdeal performans
  • Kullanım kolaylığı
  • Kutu içeriği
  • Uygun fiyat
  • Belli bir eksisi yok

Ağ konusunda hemen her duruma uygun bir çözümü bulunan TP-Link, büyük boyutlu ve yerel platformlara özgü ADSL modem, router ve diğer cihazlarının yanında mobil platformlara özel cihazlar da geliştiriyor. Bugün elimizdeki ürün de bunlardan biri. Özellikle sık seyahat eden ve farklı mekanlarda konaklamak durumunda kalan kullanıcıların kablosuz internet ihtiyacına çözüm niteliği taşıyan TL-WR802N isimli bu küçük ürün, fazlasıyla pratik bir çözüm sunuyor.

Kompakt boyut

Kompakt boyut

Bu cihazı yalnızca seyahatlerde kullanmanız gerekmiyor elbette. Evde de kullanılabilir bir cihaz olan WR802N, kısaca kablolu interneti kablosuza dönüştüren minik bir router. 300 Mbps N Nano Router ismiyle anılan WR802N, boyutlarıyla gerçekten çok küçük. Cebinize veya çantanıza atıp rahatlıkla yanınızda taşıyabiliyorsunuz.

Cihazın üzerinde hiç tuş yok. Zaten gerek de yok. Arka kısmında yer alan portlar arasında bir Ethernet, bir microUSB ile reset butonu bulunuyor. Ethernet kısmına WAN kablosunu takıyor ve kutu içeriğinde yer alan USB kablosu ile adaptörü de microUSB'ye bağlıyorsunuz. Eğer WAN kablonuz yoksa o da dert değil. Zira kutu içeriğinde bir Ethernet kablosu da bulabiliyorsunuz. Bundan sonra tek yapmanız gereken, eğer bir otel odasındaysanız ve Wi-Fi odanıza kadar ulaşmıyorsa, bu cihazın Ethernet kablosunu odanın WAN portuna takarak bağlantı sağlayabilir ve tüm kablosuz cihazlarınıza kablosuz internet bağlantısı sağlayabilirsiniz.

Çok kullanışlı

Çok kullanışlı

Kullanımıyla oldukça pratik bulduğumuz WR802N, herhangi bir kurulum gerektirmiyor. Gerekli bağlantıları sağladıktan sonra cihazınızın ağ haritasında TP-LINK_F424 olarak beliren WR802N'e bağlanırken tek yapmanız gereken, cihazın arkasında görünen şifreyi girmek. Hemen akabinde hızlıca kablosuz bağlantı sağlayabiliyorsunuz.

2.4 GHz bandında çalışan WR802N, 300 Mbps'e kadar kablosuz bağlantı desteği sağlıyor. Performansıyla gayet akıcı bir deneyim sunduğunu söyleyebileceğimiz cihazı, biz de bir seyahatimiz sırasında bir otel odasında denedik. Sonuç tatmin ediciydi. Bu sayede, seyahatlerde yerel internet sıkıntısını önlediğini ve böylelikle bu cihazla, kablosuz internete dayalı işleriniz için lobiye inmek durumunda kalmaksızın odanızın konforunda rahatlıkla çalışabileceğinizi söyleyebiliriz.

Ayrıca eğer istenirse ayrıca yazılımını yükleyerek cihazı farklı modlarda kullanabileceğinizi de söylemekte fayda var. Öte yandan cihaz mobiliteyi ön planda tuttuğu için, illa adaptörü kullanarak prize bağlamanıza da gerek yok. İster mobil şarj cihazı, ister bilgisayarınızın USB portunu kullanarak da cihazı çalıştırmanız mümkün.

Özetle

WR802N, seyahatlerde kablosuz internet bağlantısı için pratik bir çözüm sunuyor. Kompakt yapısı ve kolay çalışmasıyla oldukça beğendiğimiz cihazı, gayet performanslı çalışmasıyla da özellikle sık seyahat eden kullanıcılara öneriyoruz. WR802N, fiyatıyla da oldukça uygun. 70 TL dolaylarında bir fiyat karşılığında cihazı satın alabilirsiniz.

Kimler Almalı

Özellikle sık seyahat eden kullanıcılara TP-Link TL-WR802N mobil kablosuz router'ı rahatlıkla tavsiye edebiliriz.

Alternatifleri

TP-Link TL-WR802N'e alternatif olarak biraz daha uygun fiyatlı Netis WF2416 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-WR802N
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
92
Standart 802.11 b/g/n
Hız 300Mbps
Frekans 2.4 GHz
Bağlantılar Ethernet, microUSB
Güvenlik 64/128/152-bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK
Anten Dahili
Boyutlar 57 x 57 x 18 mm
Okuyucu Yorumları