Daha çok USB portuna ihtiyacınız mı var?

USB bağlantı noktasıyla ilgili sıkıntıları olanlara sunulan TP-Link USB Hub'ı inceliyoruz.

CHIP Online Notu 88
  • Kullanım kolaylığı
  • 7 USB 3.0 portu
  • Hızlı şarj portları
  • Şık tasarım
  • Büyükçe adaptör

Özellikle dizüstü bilgisayar ve türevlerini kullanan kullanıcıların en büyük şikayetlerinden biri genellikle çok fazla yer verilmeyen USB noktaları oluyor. Bu tip cihazlarda iki veya üç adet USB bağlantı noktası bulunurken masaüstü bilgisayarlarda genellikle seçenek daha fazla. Ancak o platformda da bağlantıların çoğu kasanın arkasında kalmasından dolayı erişim problemi baş gösterebiliyor. Genellikle ağ çözümleriyle test merkezimize konuk olan TP-Link, bu defa bu konuya eğilen bir ürünle karşımızda. TP-Link'in UH720 kod adlı cihazı, bir USB Hub. Peki, bu cihaz bize neler sunuyor; şimdi daha yakından bakalım.

7 USB 3.0 portu

TP-Link UH720 USB Hub; kısaca USB sürücüler, USB fareler, yine USB üzerinden bağlanabilecek yazıcı ve diğer cihazları aynı anda kullanabilmeniz için sunulan bir platform. Tasarımı itibariyle masa üzerine konumlanan cihaz, böylece uzak noktada olmasıyla erişim problemi yaratabilen USB noktalarını da size yakınlaştırıyor ve sayısını arttırıyor.

Siyah parlak malzemeli gövdesiyle oldukça şık görünen Hub, bilgisayarınızın yanına güzelce yerleşiyor ve masa üzerinde şık görünüyor. Ön yüzünde tam 7 adet USB 3.0 portu bulunduran cihaz, arka kısmında ise bilgisayarınıza bağlanmak üzere bir USB 3.0 çıkış portu bulunduruyor. Bu port üzerinden kutu içeriğinden çıkan USB 3.0 kablosuyla Hub'ı bilgisayarınıza bağlayabiliyorsunuz. Bu noktada kablo uzunluğunun da yeterli olduğunu söyleyelim; ne uzun ne kısa.

Hub'ın sağ kenarında iki USB bağlantısı daha görüyoruz. Bu iki USB noktası 2.4A gücünde akım vererek mobil cihazlar için hızlı şarj imkanı sağlıyor. Böylece cep telefonu ve tabletinizi en hızlı yoldan bu cihazla şarj edebilmeniz mümkün hale geliyor.

Geriye uyumlu

TP-Link UH720 USB Hub'ın kullanımını oldukça beğendik. USB 3.0 noktalarıyla hızlı veri aktarımı sağlayan cihaz, elbette USB 2.0'lı cihazlarla da uyumlu. Yani bilgisayarınızda USB 3.0 portunuz yoksa bu Hub'ı kullanamayacağınızı düşünmeyin.

Herhangi bir yüksek voltaj, aşırı ısınma gibi sorunlara karşı da korumalı olarak gelen TP-Link UH720, herhangi bir kuruluma da ihtiyaç duymuyor. Direkt olarak Hub'ı kutusundan çıkartıp bilgisayarınıza takıyor ve çalıştırabiliyorsunuz.

Bizim cihazla ilgili beğenmediğimiz tek nokta, cihaza göre büyükçe bir adaptör ile gelmesi oldu. Öte yandan güç girişi de cihazın sol kenarında yer alıyor. Bunun arka kısımda konumlandırılmış olması daha kullanışlı olabilirdi kanaatindeyiz.

Özetle

TP-Link UH720 USB Hub, oldukça kullanışlı bir çözüm. Özellikle USB portunu azlığından şikayet eden kullanıcılar için iyi bir seçim olabilir.

TP-Link UH720'nin fiyatı ise 178 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

TP-Link UH720, özellikle USB portunun azlığından şikayet eden kullanıcılar için iyi bir seçim olabilir.

Alternatifleri

Eğer ihtiyacınız USB 2.0 USB Hub'ıysa piyasada yine pek çok seçenek bulabilirsiniz. Elbette USB 2.0 Hub'ların fiyatları daha uygun olacaktır.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link UH720
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
88
Çıkış Arabirimi 7 USB 3.0
Giriş Arabirimi 1 USB 3.0
Yonga Seti VIA VL812
Desteklenen Sistemler Windows, Mac OS X, Linux
Boyutlar 165 x 65.5 x 17.5 mm
Okuyucu Yorumları