USB 3.0 standardında hızlı performans.

USB 3.0 standardında olan JetFlash 780, yüksek yazma ve okuma hızlarıyla dikkat çekiyor.

Transcend JetFlash 780 İnceleme
CHIP Online Notu 91
  • Performansı
  • Şık tasarımı
  • Malzeme kalitesi

USB belleklerin yanı sıra veri depolama konusunda daha pek çok ürüne ev sahipliği yapan Transcend'in 32 GB'lık kapasiteye sahip JetFlash 780 USB belleğini mercek altına aldık. Özellikle yüksek okuma ve yazma değerleriyle USB 3.0 standardının ihtiyaçlarını karşılayan JetFlash 780, ilk bakışta USB belleğini yanından ayırmayan kullanıcılar için başarılı bir ürün gibi görünüyor. Bakalım cihaz detaylarında neler saklıyor?

8, 16, 32 ve 64 GB'lık kapasiteye sahip farklı modellerden oluşan JetFlash 780, elimizdeki modeliyle 32 GB'lık disk kapasitesi sunuyor. Cihazı bilgisayarımıza taktığımızda kullanılabilir alan olarak 29.4 GB sunduğunu gördüğümüz JetFlash 780, okuma ve yazma hızlarıyla ise bir hayli iddialı. Saniyede 210 MB okuyabileceği ve 75 MB yazabileceği iddiasıyla gelen JetFlash 780, yaptığımız veri okuma ve yazma testleri neticesinde bu iddiasını kanıtlıyor. Bu sayede yüksek boyutlu verileri oldukça hızlı bir şekilde kopyalayacak olan Transcend JetFlash 780, elbette bu performanstan USB 3.0 desteğiniz varsa yararlanmanıza olanak tanıyor. Ancak elbette JetFlash 780'in halen USB 2.0 kullanmakta olan kullanıcılar için geri uyumluluk da gösterdiğini söyleyebiliriz.

Yalnızca 12 gram ağırlığında olan JetFlash 780, boyutlarıyla da kullanışlı. Geniş boyutlu olmamasıyla USB portta takılıyken çevredeki portların alanını işgal etmeyen bir gövdeye sahip olan JetFlash 780, gövde tasarımıyla da oldukça şık görünüyor. Damalı siyah ve gri renklere sahip gövdesi ve parlak malzemeli çerçevesiyle şık bir görünüm sunan bellek, arka kısmında bir anahtarlık deliği bulunduruyor. Böylece JetFlash 780'i kaybetmemek adına anahtarlığınıza bağlayabiliyorsunuz. Kapak çentikleriyle de sağlam durumda olan bellek, böylece kapağın düşüp kaybolmasına izin vermeyecek yapıda. Renkleri ve tasarımıyla şık görünen JetFlash 780'i malzeme kalitesiyle ise ne yazık ki beğenmedik. Cihazın hafif olması için malzeme kalitesinden ödün verildiği kanaatindeyiz. Hafifliği ve performansı ön planda tutan kullanıcılar tarafından dert edilmeyecek olan bu nokta, tasarıma önem veren kullanıcılar için bir eksi puan oluşturabilir. JetFlash 780'in 32 GB'lık modelinin fiyatı ise 109 TL civarında.

Özetle

USB 3.0 standardını destekleyen JetFlash 780, yüksek veri kopyalama hızıyla başarı gösteriyor. Şık gövde yapısıyla dikkat çeken JetFlash 780, fiyatıyla da uygun.

Kimler Almalı

USB 2.0'dan USB 3.0'a terfi etmiş olan kullanıcılar tarafından satın alınabilecek olan Transcend JetFlash 780, yüksek veri transfer hızı isteyenlere göre.

Alternatifleri

Transcend JetFlash 780'in farklı kapasite seçenekleri de bulunuyor. 32 GB size uygun değilse, 8, 16 ve 64 GB'lık modellerden dilediğinizi seçebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Transcend JetFlash 780
Ürün Markası Transcend
CHIP Online Notu
91
Arayüz USB 3.0
Kapasite 32 GB
Okuma Hızı 210 MB/s
Yazma Hızı 75 MB/s
Boyutlar 70 x 21 x 8.1 mm
Okuyucu Yorumları