Çekimlerinizi anında paylaşın.

Kablosuz ağ özelliği ile bellek kartınızın yerini değiştirmeden içindekilere ulaşın.

Transcend Wi-Fi SD Card İnceleme
CHIP Online Notu 94
  • Kablosuz ağ desteği
  • Yüksek performans
  • Kablosuz ağ desteğinin fiyata etkisi fazla.

Bellek kartları da günümüzün teknolojisine ayak uydurdu ve birkaç yıl öncesinin hayali olarak görünen kablosuz ağ desteğine kavuştular. Kablosuz ağ desteği sayesinde bellek kartının içinde bulunan tüm verilere anında ulaşılabiliyor. Gerekli olan tek unsursa bellek kartının kablosuz yayın yapabilmesi için gerekli olan güç ihtiyacı. Dolayısıyla kartın takılı olduğu cihaz açık olmalı. Piyasadaki kablosuz destekli bellek kartlarına baktığımızda genelde 8 GB kapasiteyle satışa sunulduklarını görüyoruz. Transcend'in Wi-Fi SD Card olarak adlandırdığı bellek kartlarında ise 16 GB ve 32 GB'lık kapasite seçenekleri var.

Transcend Wi-Fi SD Card 32 x 24 x 2.1 mm'lik ölçülere ve 2 gram ağırlığa sahip. WEP / WPA / WPA2 şifreleme standartlarını destekleyen bellek kartının kablosuz ağa sunduğu altyapı ise 802.11n olarak ifade ediliyor. Kartın doğrudan paylaşım ve internet paylaşımı olmak üzere iki farklı kullanım modu bulunuyor. Doğrudan paylaşımı kullanabilmek için kartı cihazınıza takarak çalıştırmanız yeterli. Apple'ın iOS ve Google'ın Android mobil işletim sistemlerini destekleyen Wi-Fi SD Card App uygulaması kurulduktan sonra bellek kartınızı cihazın içinden çıkartmadan içindekilere erişebilirsiniz. İnternet modunda ise kart doğrudan bir kablosuz yönlendiriciye bağlanabiliyor ve ağ ortamında bulunan tüm bilgisayarlar tarafından erişilebilir hale geliyor. Wi-Fi SD Card App uygulaması sayesinde fotoğrafların tümünü anında indirebilir veya e-posta olarak gönderebilirsiniz. Transcend Wi-Fi SD Card'ın içeriğinin sosyal ortamlarda paylaşılabilmesi de oldukça kolay.

Özetle

Transcend Wi-Fi SD Card Class 10 standardına sahip ve yüksek performansıyla da dikkat çekiyor. Gerçekleştirdiğimiz testlerde yazma değerinin 11 MB civarında olduğunu gördük. Okuma değeri de 22 MB değerinin üzerine çıkarak beğenimizi kazanıyor. Bellek kartı kesinlikle standartların dışında ve kablosuzluk özelliği arayanlara hitap ediyor. 16 GB'lık kapasite için 69 USD ve 32 GB'lık kapasite için de 99 USD fiyat belirlenmiş durumda. Doğal olarak fiyatı biraz yüksek ancak kablosuzluk özelliğine önem verenler için belki de en iyi seçimlerden biri.

Alternatifleri

Transcend Wi-Fi SD Card'ın en önemli özelliği kablosuz ağ bağlantısına sahip olması. Performans yüksek ve kapasite seçenekleri de memnun edici. Özellikle kapasite ve performans açısından değerlendirildiğinde rakiplerine karşı üstünlük sağlayan bir bellek kartı.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Transcend Wi-Fi SD Card
Ürün Markası Transcend
CHIP Online Notu
94
Kapasite 16 GB / 32 GB
Kablosuz Ağ 802.11n
Boyutlar 32 x 24 x 2.1 mm
Sınıf Class 10
Okuyucu Yorumları