Hala "Diren iPhone şarjı!" mı diyorsunuz?

"Diren iPhone şarjı!" diyenlerdenseniz, bu cihazla tanışmanız gerekiyor. İnceledik!

CHIP Online Notu 83
  • Pratik
  • Kolay kullanım
  • microUSB kullanım avantajı
  • Şarj performansı
  • Tasarımını şık bulmadık

Özellikle cep telefonu ve tablet aksesuarlarıyla dikkat çeken bir marka olan ttec, bugün yeni ürünü Caffeine Pro ile bizlerle. iPhone 6 ve iPhone 6s sahipleri için geliştirilen şarj kılıflarından biri olan Caffeine Pro, hem bir kılıf hem de kablosuz şarj standı olarak davranabiliyor. İki farklı önemli oyuncuyla kutu içeriğinden çıkan Caffeine Pro, iPhone 6 ve 6s sahiplerini ilgilendiren bir ürün. Şimdi dilerseniz sahip olduğu özelliklerle onları ne kadar memnun edebileceğine bakalım...

Nasıl kullanılıyor?

Nasıl kullanılıyor?

Öncelikle kutu içeriğinde ve cihazın tasarımına bakalım. Caffeine Pro'nun kutu içeriğinde bir kılıf, bir şarj standı ve USB ile 3.5 mm'lik ses kablosuz bulunuyor. Kılıfı rahatlıkla iPhone 6 ve 6s'e takabiliyorsunuz. Kılıf, malzeme kalitesi ile iyi bir dokunma hissi veriyor. Ancak tasarım itibariyle daha şık olabilirdi diye düşünüyoruz.

Kılıfın çevresinde sağ tarafta güç, sol tarafta ise ses butonları bulunuyor. Arka yüzde ise alt kısımda bir açma kapama düğmesi var. Bu düğmeye bir kez bastığınızda hemen alttaki LED ışıklandırmalar yanıyor. Işıklara göre cihazın doluluk oranını anlayabiliyorsunuz. Kılıfı çalıştırmak içinse, bu tuşa birkaç saniye basılı tutmanız gerekiyor. Böylece iPhone hemen şarj olmaya başlıyor.

Standa gelecek olursak, kablosuz şarj desteği verdiğini söylemiştik. Kılıfın hemen altında yer alan metalik kısımları standın üzerine konumlandırdığınızda kılıfı ve dolayısı ile iPhone'u stant yardımıyla şarj edebiliyorsunuz. Elbette standı da ucundaki USB kablosundan bağlamanız gerekiyor. İlk etapta kısaymış gibi görünen bu kablo, aslında oldukça uzun. Bir makara sistemiyle standın çevresine sarılan kabloyu, dilediğiniz gibi uzatıp kısaltabiliyorsunuz.

iPhone 6'lılara özel

iPhone 6'lılara özel

Caffeine Pro'nun bir başka esprisi ise bir bakıma Linghtning bağlantı zorunluluğunu ortadan kaldırması. Zira kılıfın altında bir microUSB yuvası bulunuyor. Böylece kutu içeriğinden çıkan USB kablosuyla kılıfı herhangi bir USB yuvasına takarak şarj etmeniz de mümkün.

Caffeine Pro, 3000 mAh'lik bir batarya kapasitesine sahip. iPhone 6'nın 1810, iPhone 6s'in ise 1715 mAh'lik kapasitesinde pili olduğunu düşündüğümüzde, yaklaşık iki kere telefonu bu kılıfla şarj etmeniz mümkün. Öte yandan hızlı bir şarj imkanı da sağlayan cihaz, her ne kadar 1A'le şarj etse de, iPhone 6'yı yüzde 10'dan yüzde 100'e 1,5 saatte şarj edebiliyor. Bu arada cihazda güvenlik de düşünülmüş elbette. Cihazda devre koruması da bulunuyor.

Caffeine Pro, ayrıca beraberinde getirdiği USB kablosu yoluyla kılıfı şarj etme imkanı tanırken, ayrıca veri senkronizasyonu imkanı tanıdığını da söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak Caffeine Pro, iPhone 6 ve 6s sahipleri için kullanışlı bir ürün. Fiyatıyla da uygun olan cihaz, 199 TL'den bulunabiliyor. Her ne kadar 3000 mAh olmasından dolayı kaba bir tasarıma sahip olsa da, iPhone'luların şarj sıkıntısına büyük destekte bulunacağı aşikar. Bu anlamda cihazı iPhone 6 ve 6s sahiplerine önerebiliriz.

Kimler Almalı

Caffeine Pro, yalnızca iPhone 6 ve iPhone 6s sahiplerine hitap ediyor.

Alternatifleri

Eğer yalnızca şarj kılıfı istiyorsanız piyasaya çok fazla sayıda seçenek var. Bu cihazların fiyatları da 70 ila 100 TL arasında değişiyor; onları da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ttec Caffeine Pro
Ürün Markası Ttec
CHIP Online Notu
83
Uyumluluk iPhone 6/6s
Bağlantılar microUSB, kulaklık
Kapasite 3000 mAh
Güç Girişi 5V/1A
Güç Çıkışı 5V/1A
Okuyucu Yorumları