ttec ReCharger Duo İncelemesi

Akıllı telefonunun pil ömrünü yettiremeyenlere destek atan ReCharger Duo elimizde.

CHIP Online Notu 81
  • Pratik
  • Güzel tasarım
  • Hızlı şarj
  • Yüksek kapasite
  • Fiyatı yüksek

Evet, her ne kadar aralarında istisnalar görsek de akıllı telefonların geneline baktığımızda, pil ömrünü tüm güne yaymakta güçlük çekiyoruz. Neyse ki şimdilerde satışa sunulan telefon modelleri, gerek iyileştirilen pil tüketimleri gerek yüksek kapasiteli bataryaların daha ince tasarımlara yerleştirilebilmesiyle beraber, eski modellere kıyasla daha iyi bir pil kullanımı sunuyor. Ancak günün sonunda hepimizin cebinde veya çantasında olması gereken bir cihaz var ki, o da, bu elimizdeki gibi bir mobil şarj cihazı. Zira bu minik cihazlar, yeri geliyor adeta hayat kurtarıcı olabiliyorlar.

Taşınabilir şarj cihazları, piyasada çok sayıda kapasite ve model seçeneği ile bulunuyor. Bizim bugün mercek altına alacağımız model ise ttec tarafından bize ulaştırılan ReCharger Duo.

Güzel tasarım

Güzel tasarım

ReCharger Duo, iki farklı renk seçeneğiyle raflarda bulunabiliyor. Elimizdeki siyah renkli modelinin yanı sıra beyaz renkli seçeneği de tercih edilebiliyor. ABS materyalden üretilen dış gövdeye sahip olan cihaz, kompakt boyutlara sahip. Böylece onu çantanıza atabilir veya cebinizde taşıyabilirsiniz.

Çift taraflı şarj edebilme yeteneğine sahip olan ReCharger Duo, üzerinde iki USB portu bulunduruyor. Böylece aynı anda hem cep telefonunuzu hem tabletinizi şarj edebiliyorsunuz. Bu iki portun üzerinde de, ReCharger Duo'yu şarj edebilmeniz için gerekli olan microUSB bağlantı noktası yer alıyor.

Aynı alanda bir güç butonu da mevcut. Bu tuşa bastığınızda ReCharger Duo'nun ne kadar gücü kaldığını ön panelde yer alan LED'ler yardımıyla görebiliyorsunuz. Cep telefonunuzu şarj için taktığınızda ise bu tuşa basmanıza gerek yok. ReCharger Duo, otomatik olarak şarj sağlamaya başlayabiliyor.

Fonksiyonel

Fonksiyonel

10.000 mAh kapasitesinde bir bataryanın sahibi olan ReCharger Duo, her iki portuyla da 2.1A gücünde şarj sağlayabiliyor. İster iPhone ister Android işletim sistemli akıllı telefonlarla kullanabileceğiniz cihaz, kutu içeriğinde bir USB kablosu da getiriyor. Bu kablo Android cihazlara uygun yapıda. Eğer cihazı iPhone'ununuzla kullanacaksanız, kendi kablonuza ihtiyacınız olacak.

Bu noktada şundan da bahsetmek gerek: ReCharger Duo bize geldiğinde, yanında yine ttec'in ChargeKey isimli bir cihaz bulunuyordu. Bu minik cihaz, iPhone kullananlar bir şarj kablosu. Ancak ultra taşınabilir boyutta bir kablo. Bunu anahtarlığınıza takıyor ve şarja ihtiyaç duyduğunuzda kablo aramanıza gerek kalmıyor.

Yani söyleyeceğimiz, ReCharger Duo'yu dileyen iPhone kullanıcıları satın alırken ayrıca bu ChargeKey'i de satın almak isteyebilirler.

ReCharger Duo'ya dönecek olursak, telefon veya tabletinizi hızlıca şarj ettiğini söyleyebiliriz. 10.000 mAh kapasitesiyle, akıllı telefonunuzu 2 veya 3 kez şarj edebilecek olan ReCharger Duo, bu anlamda yeterli bir batarya kapasitesi sunuyor.

Örnek verecek olursak, son dönemin popüler telefonlarından Moto Z'yi yaklaşık 4 kez, Zenfone 3'ü üç kezden fazla, yine Galaxy S7 edge'i de yaklaşık 3 kez şarj edebilirsiniz.

Özetle

ReCharger Duo, tasarımıyla güzel bir mobil şarj cihazı. Ayrıca işlevselliğiyle de beğeneceğinizi düşünüyoruz. Akıllı telefonunuzu birden fazla kez hızlı şekilde şarj edebileceğiniz cihazı şu an raflarda bulabiliyorsunuz. Yine az önce söylediğimiz gibi iPhone kullanıcıları ChargeKey ile de tercih edebilirler bu cihazı. ReCharger Duo'nun fiyatı 129 TL dolaylarında. Yine ChargeKey de 29 TL'ye temin edilebiliyor.

Kimler Almalı

ReCharger Duo, akıllı telefon ve tablet sahibi olan her kullanıcı tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

ReCharger Duo'ya alternatif olarak Xiaomi veya Asus'un da benzer formatta taşınabilir mobil şarj cihazları bulunuyor. Onlara da bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ttec ReCharger Duo
Ürün Markası Ttec
CHIP Online Notu
81
Materyal ABS
Çıkış Gücü 2.1A
Kapasite 10000 mAh
Renkler Siyah, Beyaz
Uyumluluk iOS, Android
Okuyucu Yorumları