EnergyCard 900 gerçekten de "enerji kart" mı?

Kredi kartı boyunda bir mobil şarj cihazı ister misiniz? EnergyCard böyle bir şey. Peki, ne sunuyor?

CHIP Online Notu 76
  • İnce ve hafif
  • Şık tasarım
  • Kolay kullanım
  • Dahili kablo
  • LED bildirimler
  • Şarj hızı
  • Yüksek fiyat

Akıllı telefonların en büyük problemi elbette herkesin mustarip olduğu şarj problemi. Bir anda boşalan bataryasıyla hiç beklemediğimiz zamanlarda bizi yarı yolda bırakan cep telefonları, bu nedenle her bulduğumuz şarj yuvasına kalp dolu gözlerle bakmamıza sebep. Sırf cep telefonlarının bitmez tükenmez bu problemi neticesinde yeni bir ürün grubu popüler hale geldi mesela. Elbette mobil şarj cihazlarından bahsediyoruz. Kompakt ve portatif bu cihazlar sayesinde, gittiğimiz hemen her yerde ilk başta duvardaki prizleri kontrol etmemiz ve ilk sorumuzun, "Pardon, telefonumu şarja takar mısınız?" olmasını engellemesiyle hepimiz onları çok sevdik, adeta bağlandık. Bağlanmaktan kastımız, elbette her birinin minik de olsa bir USB aparatıyla cep telefonumuzun ucuna bağlı oluşu. Şu sıralar üreticiler buna da "kablosuz" teknoloji yoluyla farklı çözüm arayışı içindeler. Bazı üreticilerse, bunun yerine ek USB aparatlarından kaçarak minik dahili USB kablolarını cihazlarına entegre etmekteler. Bugün inceleyeceğimiz Tuncmatik'in EnergyCard 900 isimli küçük mobil şarj cihazı da bunlara bir örnek.

Kredi kartı boyutlarında

EnergyCard 900, oldukça küçük bir mobil şarj cihazı. Daha önce de elimize bu tip minik şarj cihazları geldi, fakat hiçbiri bu formda karşımıza çıkmamıştı. Genellikle uzun, ince ve silindir biçiminde yapılarla bize ulaşan bu cihazlara, bu defa Tuncmatik farklı bir yaklaşımda bulunmuş. Adeta bir kredi kartı biçiminde olan EnergyCard 900, böylece rahatlıkla yanınızda yer alabiliyor. Kot, gömlek cebinde veya çantanızın bir gözünde her daim yanınızda bulundurabileceğiniz EnergyCard 900, bu anlamda tasarımıyla kullanıcıları rahatsız etmeyecek türden. Cihazın sadece 50 gram olması da diğer bir artısı.

EnergyCard 900'ün üzerinde dahili bir minik USB kablosu bulunuyor. Böylece telefonunuzu şarj ederken ayrıca bir kabloya ihtiyacınız yok. Cihazın altındaki dahili kabloyu çıkartarak hemen telefonu şarj etmeye başlayabiliyorsunuz. Fakat bu kablo yerinden biraz zor çıkıyor. Hanımlar zorlanmayabilir, fakat tırnağı uzun olmayan erkekler kabloyu yerinden çıkartmak için biraz çabalayabilirler.

EnergyCard 900'ün üstünde bir microUSB portu da bulunuyor elbette. Yine kutu içeriğinde ayrıca bir USB kablosu da mevcut. Bunu kullanarak cihazı şarj edebiliyorsunuz. Öte yandan bu noktada cihazın şarj durumunu kontrol edebilmeniz için üzerinde bir buton ve dört minik LED bulunduğunu da söyleyelim. Bu LED'lere göre cihazın doluluk oranını kestirebiliyorsunuz.

Sadece acil durumlar için

EnergyCard 900, cep telefonunuzu tamamen şarj etmek için geliştirilmiş bir şarj cihazı değil. En acil durumda sizi yarı yolda bırakmayacak bir cihaz. Kabaca ek olarak 1 saatlik telefon görüşmesini mümkün kılan telefon, 900 mAh'lik bir bataryanın sahibi. Ayrıca 800 mA hızında şarj imkanı tanıyor. Eh, bu da hem dar kapasite hem şarj süresiyle biraz uzun bir süre demek. Biz testimiz sırasında cihazın, bir cep telefonunu 45 dakikada yüzde 12 seviyesinde şarj ettiğini gördük. Farkı ortaya koymak için telefonu normal prize şarja bağladığımızda yaklaşık 20 dakika içinde yüzde 10 şarj olduğunu da söyleyelim.

Fakat dediğimiz gibi bu cihazın amacı, telefonunuzun şarjı bittiğinde, acil bir işlem yapmak durumunda kaldığınızda veya telefon görüşmesi ihtiyacınızı karşılamak gibi noktalarda hızlı çözüm üretebilecek yapıda tasarlanmış.

Son olarak, EnergyCard 900'ün kapasitesi tükendiğinde onu hazır hale getirmek içinse gereken şarj süresinin de 2.5 saat dolaylarında olduğunu da belirtelim.

Özetle

Tuncmatik EnergyCard 900, acil durumlarda cep telefonunuza hayat verebilecek yapıda tasarlanan hızlı ve kompakt bir çözüm. O nedenle mobil şarj cihazı satın almayı düşünenlerin bu cihaza ek çözüm olarak bakmalarında fayda var. Küçük yapısı ve dahili kablosuyla her an şarja hazır olan cihazın fiyatını ise açıkçası yüksek bulduk. Şu an 75 TL fiyat etiketine sahip olan cihaz, belki pratik bir çözüm sunuyor, fakat piyasada yine çok büyük boyutta olmayan 2200 mAh civarı seviyelerde mobil şarj cihazlarının çok daha makul fiyatlara bulunabileceğini de bu noktada hatırlamak lazım.

Kimler Almalı

Tuncmatik EnergyCard 900, mobil şarj cihazı satın almayı düşünenlere portatif bir ek çözüm oluyor.

Alternatifleri

Tuncmatik EnergyCard 900'e alternatif olarak yine kompakt bir çözüm olan Case 4U 2200 mAh şarj cihazını verebiliriz. Öte yandan piyasada makul fiyatlı çok sayıda seçenek de mevcut.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Tunçmatik EnergyCard 900
Ürün Markası Tunçmatik
CHIP Online Notu
76
Giriş 5V DC 1A
Çıkış 5V DC 800mA
Kapasite 900 mAh
Şarj Süresi 2.5 saat
Bağlantılar microUSB
Boyutlar 92 x 58 x 7.4 mm
Ağırlık 50 gr.
Okuyucu Yorumları