Doğru tableti seçmek şimdi çok daha kolay.

Tabletinize henüz karar veremediyseniz, kendinizi şanslı saymanız için bir nedeniniz daha var.

CHIP Online Notu 97
  • Etkileyici tasarım
  • Ek Turkcell uygulamaları
  • 3G desteği
  • Ekran çözünürlüğü daha yüksek olabilirdi.

Tam anlamıyla ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir tablete karar vermek gerçekten zor. Öncelikle ihtiyaçlarınızı belirlemeniz ve sonrasında uygun bir donanıma yönlenmeniz gerekiyor. Aynı zaman diliminde tasarıma yönelik tercihlerinizi de yapmalısınız. Yani tabletiniz 7.0 inç mi yoksa 10.1 inç seviyesinden mi olmalı? Aradaki fark yaklaşık 3.0 inç'lik bir ekran büyüklüğünden ibaret değil ve günlük çalışma tarzınızı doğrudan değiştirebilir. 7.0 inç'lik tabletleri tek bir elde kolaylıkla tutarak kullanabilirsiniz ancak 10.1 inç modeller hem büyüklükleri, hem de ağırlıkları nedeniyle bir masaya veya standa daha fazla uygunlar. Eğer nasıl bir tablet aradığınızı bilmiyorsanız ülkemizin lider iletişim firmalarından biri olan Turkcell, MaxiIQ ile sizin için en ideal doğru kararı vermişe benziyor. Turkcell'in yeni yıldaki en bomba ürünlerinden biri olan MaxiIQ tablet, A'dan Z'ye üst düzey özelliklere ve etkileyici bir tasarıma sahip. Stant özellikli koruyucu kılıfı ve Turkcell uygulamalarıyla zenginleştirilmiş şekilde kullanıcıya ulaşıyor. Dahası Full HD ekran çözünürlüğüne sahip olan rakipleri saymazsak Turkcell MaxiIQ için son zamanlarda karşımıza çıkan en başarılı tablet tasarımlarından biri diyebilmek mümkün.

10.1 inç büyüklüğündeki ekranında 1280 x 800 piksel çözünürlük oluşturan Turkcell MaxiIQ, standartların dışına çıkmayı başarıyor. Ürünün 262 x 175 x 8.6 mm'lik ölçüleri gerçekten de takdire değer. 10.1 inç kategorisinde karşımıza çıkan en zarif ürünlerden biri. 571 gram seviyesindeki ağırlık da gayet başarılı. Tabletin genelinde tercih edilen malzeme plastik olsa da arka tarafta elin kaymasını engelleyen başarılı bir kaplama dikkat çekiyor. Ön tarafta bulunan camın çizilmeye karşı dirençli bir malzemeye sahip olduğu açık şekilde belirtilmemiş ancak deneyimlerimize dayanarak size bilgiyi aktarabiliriz. Birçok tablette olduğu gibi Turkcell MaxiIQ'nun da ön kısmında bir kamera var. Kamera çözünürlüğü 2.0 MP gibi yüksek bir seviyede. Kapasitif teknoloji ile algılama gerçekleştiren ekranın çoklu dokunma desteği var. Ön yüzeydeki detaylardan birisi de parlaklık algılayıcı. Böylece ortam parlaklığına göre tablet parlaklığını ayarlayarak batarya ile kullanım süresini artırmaya yardımcı oluyor. Tabletin arka taraftaki kamerası ise 8.0 MP çözünürlükte ve LED flaş ile destekleniyor. Otomatik odaklanma özelliği dikkat çekici. 1080p çözünürlükte kayıt yapılabiliyor ve yazılım destekli görüntü sabitleme gibi özellikler var. Turkcell MaxiIQ tabletin üst tarafı kulaklık girişi, dahili mikrofon ve güç tuşu detayları barındırıyor. Sağda ise ses seviyesi ayarı, USB (veri / şarj) bağlantısı, Micro SD bellek kartı yuvası ve SIM girişi var. Hoparlörler arka yüzeyde alt köşelere yerleştirilmiş ve performansı memnun edici. En altta ayrı bir şarj soketi de mevcut.

Turkcell MaxiIQ'ya NVIDIA'nın Tegra 3 platformu hayat veriyor. Dört çekirdekli ve 1.2 GHz hızında görev yapan işlemcinin sisteme olan katkısı gerçekten oldukça yüksek. Sunulan 16 GB kapasitedeki dahili hafıza da oldukça yeterli. Bahsi geçen Micro SD kart yuvasıyla hafıza artırımı yapabilmek elinizde. 64 GB'a kadar kart seçimi yapabilirsiniz. Kablosuz bağlantılar olarak 802.11n'e ve Bluetooth 3.0'a yer veriliyor. 802.11n'de ayrıca 5.0 GHz'lik ağların kullanılabileceğini belirtelim. İşletim sistemi olarak tablette Google'ın Android 4.1.1 sürümü bulunuyor ve yeni sürümlere kolaylıkla terfi edilebiliyor. Hiç şüphesiz Turkcell MaxiIQ'nun başarılı bir tablet olmasında donanım kadar yazılımının da etkisi yüksek. Bildiğiniz gibi Google Android tamamen kişiselleştirilebilmeye olanak sağlıyor ve ek uygulamaların sayısı hayli yüksek. Turkcell MaxiIQ'yu rakiplerinden farklı kılan noktalarsa Turkcell'in geliştirmiş olduğu uygulamaların hazır olarak gelmesi. Turkcell TV, Turkcell Dergilik, Turkcell Kitaplık, Turkcell Video, Turkcell T-Market, Turkcell Müzik, Turkcell Güncel, Turkcell Mobil Asistan ve Turkcell Telefon Yöneticisi gibi birçok uygulama keşfedilmeyi bekliyor.

Özetle

Turkcell MaxiIQ yazımızın en başında da dediğimiz gibi son günlerde karşımıza çıkan en iddialı tabletlerden biri. Tablet donanım değil, yazılımsal eklentileri ve tasarımıyla da kendisine hayran bıraktırmayı başarıyor. Sürekli olarak internete bağlı kalmak için ideal ve son derece kaliteli bir kılıfla geliyor. Eğer uzun süre boyunca size eşlik edebilecek, en yeni uygulamaları rahatlıkla kullanabilecek ve sürekli internete bağlı kalabileceğiniz bir tablet istiyorsanız Turkcell MaxiIQ, günümüzün en iyi seçeneklerinden biri.

Alternatifleri

Mevcut kampanyalara bakıldığında Turkcell'in MaxiIQ olarak sunduğu cihazın çok daha başarılı olduğu görülüyor. Ne dediğimizi daha iyi anlayabilmeniz için mutlaka Turkcell MaxiIQ'yu yakın bir Turkcell mağazasında deneyimlemenizi öneriyoruz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Turkcell MaxiIQ
Ürün Markası Turkcell
CHIP Online Notu
97
İşletim SistemiAndroid 4.1
İşlemciNVIDIA Tegra 3 (Dört Çekirdek)
İşlemci Hızı1.2 GHz
Ekran TeknolojisiIPS Gorilla Glass
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera8.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Boyutlar175 x 262 x 8.6 mm
Ağırlık545 gr.