Kısayol Tuşlarıyla Daha Keyifli Taramalar

Dokümanları ve resimleri bilgisayar ortamına aktarmak için tarayıcılar kullanılır. Öyle ki tarayıcılar okuma tiplerine göre üçe ayrılırlar. Bunlar el tarayıcıları, Flat Bed yani Fotokopi makinası gibi tarayanlar ve de Stepper motor kullanarak tarayanlar.

Umax Astra 3400 İnceleme
CHIP Online Notu 76

El tarayıcıları ucuzdur ama bir seferde yalnızca sayfanın bir bölümünü tarayabilmekte. Oysa Flat Bed tarayıcılar bir sayfayı tek bir geçişle tarayabilmekte. Stepper Motor kullanan tarayıcılar ise artık pek kullanılmıyor. Günümüzde en yaygın olarak Flat Bed tarama tipine sahip olan tarayıcılar kullanılır.
Bu tarama tipine sahip olan tarayıcılardan biri de bu ay inceleme fırsatı bulduğumuz Umax’in Astra 3400 modeli. Umax Astra 3400, USB Port’undan bağlanabilen ve hem PC hem de IMac’ler için tasarlanmış olan bir Flat Bed tarayıcı. Twain standartlarına tamamen uyumlu olan bu tarayıcı 42 bit renk derinliğinde en uygun taramayı 600 dpi optik yoğunlukta gerçekleştiriyor. Bu tarayıcıyı USB Porta bağladıktan sonra yapmanız gereken tek şey Umax Astra 3400 ile birlikte gelen kurulum CD’sini takıp onu işletim sisteminize tanıtmak. Buna ek olarak bu Scanner ile birlikte verilen CD'de ihtiyaçlarınızı karşılamaya fazlasıyla yeterli olan çeşitli tarama ve metin tarama yazılımları veriliyor. Umax Astra 460mm x 295mm x 80mm boyutunda ve 2.6 kg ağırlığında.

CHIP’in Yorumu:
Bu tarayıcı birlikte verilen yazılım paketi ile beğenimizi kazandı. Üzerinde var olan kısa tarama düğmeleri de kullanıcıya bir avantaj sağlıyor. Preview zamanı da hızlı olan bu tarayıcıda ne yazık ki kontrast ve netlik ayarlarını tatminkar bulamadık. Neticede Umax Astra 3400 ortalama performansının üstüne çıkamayan bir tarayıcı olma özelliğini taşıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Umax Astra 3400
Ürün Markası Umax
CHIP Online Notu
76
Okuyucu Yorumları