Bu defa farklı bir ürünle karşınızdayız

Bu defa farklı bir ürünle karşınızdayız: "Hayatta kalma" aksesuarı Victorinox çakısını inceledik!

CHIP Online Notu 81
  • Kaliteli malzeme
  • Sağlam
  • Fonksiyonel
  • Şık
  • Testere zor açılıyor

Bu sayfalarda akıllı telefon, televizyon, bilgisayar, mobil cihazlar ve benzeri teknoloji dünyasının kalbinin attığı ürünleri genellikle inceliyoruz, biliyorsunuz. Ancak ara sıra bu çizginin kısmen de olsa dışına taşıp, teknolojik cihaz aksesuarları, teknolojik oyuncaklar ve hatta teleskop incelemesi gerçekleştirdiğimiz de oldu. Bu tür ürünler bizim eğlenmemize yardımcı olduğu gibi, umuyoruz sizler için de farklı bir tat oluyordur. Bu defa yine ilginç bir ürünle karşınızdayız. Bu defaki inceleme konuğumuz Victorinox'un İsviçre Çakısı.

Yaz aylarıyla birlikte elbette bizler de ekip olarak birkaç günlüğüne tatile çıkıp, biraz kafa dinledik. Ben de bu seneki tatilimi doğayla baş başa geçirmek, yeni başlayacak sezona daha zinde girebilmek için kamp olarak planladım. Elbette kampa giderken pek çok elektronik cihazı da yanıma almayı ihmal etmedim; bunlar arasında dizüstü bilgisayar, mobil şarj cihazları, aksiyon kamerası gibi cihazlar bulunuyordu. Ancak konumuz bu değil.

Kamp hayatı dendiğinde hayatta kalma aksesuarları arasında başı çeken en önemli ürünlerden biri kuşkusuz İsviçre Çakısı oluyor. Bu nedenle ünlü İsviçre Çakısı markası Victorinox'un Türkiye distribütörlüğünü yapana Eyüboğlu yetkileriyle görüşerek, hazır tam yerine gidiyorken bu çakıyı incelemek istediğimizi belirttik ve onlar da bizi kırmayarak bu ürünü bizlere ilettiler.

Hemen şunu söylemek gerekiyor: Victorinox'un farklı modelleri bulunuyor. Her model içerdiği fonksiyon sayısıyla birbirinden ayrılıyor. Bizim elimizdeki model komplike modellere kıyasla daha giriş seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

İncelediğimiz modelde 5 farklı fonksiyon bulunuyor. Bunlardan en önemlisi kuşkusuz bıçak. Ayrıca testere ve konserve açacağı da önemli işleri yerine getiriyor. Kamp süresince bu üç fonksiyonu da fazlasıyla kullandım.

İsviçre Çakıları arasında, içeriğinde makas, pense ve farklı boy bıçaklar gibi değişik fonksiyonlar içeren modeller de yer alıyor. Elimizdeki modelde bunlar yok. Ancak kompakt çözüm niteliğinde olan bu modelle de rahatlıkla 1 haftaya tamamladığımı söyleyebilirim. Konserve açacağını bolca kullandığımı sürede, testere ile ağaç dalları keserek ve bıçakla da uçlarını sivrilterek derede balık tutmak için malzeme yaptığımızın da altını çizelim.

Elimizdeki Victorinox modelinde ayrıca gizli bölmelerde yer alan iki farklı fonksiyon daha bulunuyor. Bunlardan biri kürdan, bir diğeri ise cımbız. Bunlardan özellikle cımbız, uzun orman yürüyüşleri sırasında vücudumuza batan dikenleri çıkartmak için kullandığımız yegane araç oldu.

Özetle

Victorinox'un İsviçre Çakısı, kampa gidecekler için önemli bir araç. Biz kullandığımız süre boyunca bu modeli fazlasıyla sevdik. Bıçak ile testere keskin, kullanılan malzeme sağlam ve diğer fonksiyonlar da ilk kez kamp yapacakları kurtaracak özellikler içeriyor. Elbette az önce de söylediğimiz gibi daha geniş fonksiyonları bulunan modeller de Victorinox ailesinde yer alıyor. Kamp hazırlığı yapıyorsanız, mutlaka onları da incelemelisiniz.

Kimler Almalı

Victorinox'un İsviçre Çakısı, şu sıralar kampa çıkmak için hazırlık yapan macera severler tarafından mutlaka edinilmesi gereken bir aksesuar.

Alternatifleri

Victorinox'un İsviçre Çakısı çok sayıda model seçeneği içeriyor. Ailede çok sayıda fonksiyona sahip modeller de yer alıyor. İhtiyacınıza uygun olanı seçebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Victorinox Çakı
Ürün Markası Victorinox
CHIP Online Notu
81
Fonksiyonlar Bıçak, Testere, Konserve açacağı, Cımbız, Kürdan
Renk Kırmızı
Uzunluk 84 mm
Genişlik 23 mm
Yükseklik 13 mm
Okuyucu Yorumları