VX2858Sml modelini inceliyoruz.

ViewSonic'in multimedya monitörü VX2858Sml modelini inceliyoruz.

CHIP Online Notu 77
  • Görüntü performansı
  • Tasarım
  • Çift HDMI/MHL
  • Enerji tasarrufu
  • USB portu yok

ViewSonic'in multimedya serisi altında sunduğu monitörleri arasında bulunan VX2858Sml modeli, hem tasarımcılara hem oyunculara hitap edecek şekilde sunuluyor. Genel hatlarıyla bakıldığında her iki kesimin de ihtiyaçlarını karşılayacak yapıda görünen monitör, detaylarında neler saklıyor; hep birlikte bakalım.

ViewSonic VX2858Sml, 28 inç boyutunda bir ekranın sahibi. Büyük ekranlı olmasıyla oyuncuların da video veya fotoğraf işleriyle ilgili tasarımcıların da ilgisini çekebilecek yapıda olan monitör, Full HD görüntü sunuyor. Monitörün ilk etapta tasarımından bahsedecek olursak, çevresinde piyano siyahı renginde plastik bir malzemenin kullanıldığını söyleyebiliriz.

Öne ve arkaya doğru eğilebilen bir stant üzerine yerleştirilen ekran, bağlantılarını arka kısmında bulunduruyor. Bağlantılar arasına baktığımızda çift HDMI / MHL portunun bulunduğunu görüyoruz. Bu monitör için bir artı puan elbette. Ayrıca bir D-Sub noktasının da olduğu monitörde, herhangi bir USB portunun olmadığını da söyleyelim.

Monitörün ön kısmındaki ızgaralı alana hoparlörler yerleştirilmiş. 2 watt'lık hoparlörler iş görür nitelikte. Ayrıca kulaklık bağlantısı da yine arka yüzeyde kendine yer buluyor.

Görüntü performansı

ViewSonic VX2858Sml'nin performans notlarına değinelim. Görüntü anlamında Full HD çözünürlük bekleyenlerin beklentisini karşılayacak olan monitör, günlük kullanımlar neticesinde iyi sonuç üretiyor. Teknik detaylarıyla da yeterli seviyede olan monitör, renk doygunluğuyla iyi durumda. White LED arka aydınlatmaları kullanan ekran, TFT LCD panel kullanıyor. Görüntüleme açısıyla da 178 dereceye kadar görüş alanı sunabilen monitör, bu performansıyla da TFT monitörler arasında iyi seviyede.

Monitörün dikkat çeken bir diğer özelliği ise enerji sarfiyatı. Maksimum performans noktasında 46 watt'a kadar enerji tüketen monitör, eko modda çalıştırıldığında yalnızca 29 ila 31 watt arası enerji tüketiyor.

Özetle

ViewSonic VX2858Sml, günlük kullanımlar için ideal bir monitör olduğu gibi fotoğraf ve video işleriyle ilgili kullanıcılar tarafından da tercih edilebilecek bir model.

ViewSonic VX2858Sml'nin fiyatı 1070 TL civarında.

Kimler Almalı

Günlük kullanımlar için ideal bir monitör arayan kullanıcılar ViewSonic VX2858Sml'yi yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

ViewSonic VX2858Sml'ye alternatif olarak 1 ms tepki süreli Asus VG248QE modelini önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Viewsonic VX2858Sml
Ürün Markası Viewsonic
CHIP Online Notu
77
Ekran 28 inç TFT LCD (1920x1080)
Arka Aydınlatma W-LED
Tepki Süresi 2.8 ms (griden griye)
Parlaklık 300 kandela
Kontrast 3000:1 (tipik), 50:000:000:1 (dinamik)
Görüş Açısı 178 / 178 derece
Bağlantılar D-Sub, HDMI / MHL (2 adet), kulaklık
Dahili Hoparlör Var
Boyutlar 659 x 510 x 242 mm
Ağırlık 4.6 kg
Okuyucu Yorumları