4G'li cep Smart 4 power testte!

Vodafone'un 4G'li cebi Smart 4 power testte!

CHIP Online Notu 92
  • Başarılı performans
  • 3000 mAh batarya ile uzun pil ömrü
  • 4G internet desteği
  • Cazip fiyat
  • 16 GB microSD kart hediyesi
  • Ön kamera
  • Ekran HD değil

Teknolojiyi ve bizi takip edenler hemen hatırlayacaklardır; çok kısa bir süre önce Vodafone kendi markasıyla Türkiye'de üretilen 4G özellikli cep telefonunu tanıtmış ve bizler de bu lansmanı sizlere canlı olarak aktarmıştık. Geçen kısa sürenin ardından 4G'li cep, Vodafone Smart 4 power'ı test merkezimize konuk etmekte gecikmedik.

Vodafone Smart 4 power'ın en dikkat çeken özelliği, Türkiye'nin ilk yerli 4G'li cebi olması. Evet, henüz Türkiye'de 4G şebekesi yok. Ancak yurt dışına çıkan kullanıcılara tarifelerinin tamamını tıpkı Türkiye'deymiş gibi kullanabilmelerine olanak tanıyan Vodafone Smart 4 power, böylece 4G özgürlüğü sağlıyor.

Vodafone Smart 4 power, öte yandan uygun fiyatı ve avantajlı kampanya seçenekleriyle de dikkat çekiyor. Böylece ilk defa akıllı cep telefonu satın alacak kullanıcılara da yeşil ışık yakan Vodafone, telefonda sunduğu özelliklerle telefonunu değiştirmek isteyenlere de cazip bir seçenek üretmiş. Peki, şimdi Smart 4 power'a geniş çerçeveden bakalım. Bakalım cep bize ne gibi özellikler sunuyor...

5 inç boyutunda ekran

Smart 4 power, 5 inç boyutunda bir cep telefonu. Şık ve sağlam görünen gövdesi, incelediğimiz modelinde metalik siyah renge sahip. Ayrıca beyaz renkli seçenek de mevcut. Telefonun ağırlığı 162 gram, kalınlığı ise 9.5 mm. Piyasada 5 inç ve daha büyük ekran boyutuna sahip olup daha ince ve hafif modeller de mevcut. O nedenle cep biraz daha ince ve hafif olabilirmiş. Ancak bunun kullanımda rahatsız edici bir etken olmadığını söyleyelim.

Smart 4 power'ın ekranı 540x960 piksel çözünürlük sunuyor, öte yandan piksel yoğunluğu ise 220 ppi seviyesinde. Sahip olduğu teknik birimle orta segmente konumlanan cebin ekranı HD olsa çok daha iyi olurmuş kanaatindeyiz. Zira aynı segmentte benzer örnekler mevcut. Bu arada ekranın IPS LCD panel olduğu bilgisini de verelim.

Smart 4 power'ın arka kapağı çıkartılabiliyor. Kapağın altında SIM ve microSD kart slotu bulunuyor. Batarya ise sabit. Yeri gelmişken söyleyelim, Smart 4 power bataryasıyla fark yaratan bir model. Zira tam 3000 mAh kapasitesinde bir bataryanın sahibi. Bu da telefonu, pil ömrü konusunda amiral cep telefonlarıyla rekabetçi konuma taşıyor. 3000 mAh bataryasıyla 3G'de tam 18 saat konuşma imkanı sunan telefon, yurt dışında 4G açıkken yapacağınız konuşmalarda ise 12 saate kadar pil ömrü sunabiliyor. Telefonuyla uzun uzun konuşmak isteyenler için bu iyi haber.

Android 4.4 işletim sistemi

Smart 4 power, işletim sistemiyle de yenilikçi. Android'in güncel sürümü 4.4 ile çalışan telefon, halihazırda Vodafone'a özel uygulamaları da bulunduruyor. Bunlar arasında Self Servis, Avantaj Cepte, Akut, Cep Cüzdan, Mobil TV uygulamaları mevcut. Elbette Google hesabınız üzerinden Android marketten uygulama ve oyunlarla içeriği zenginleştirmeniz mümkün. Bu noktada Smart 4 power'ın bir de sürprizi var. Kutu içeriğinde 16 GB kapasitesinde Sandisk microSD kart hediyesi sunan Vodafone, böylece kullanıcılara geniş içerik sahibi olabilmeleri için gerekli desteği vermiş. Telefonun dahili hafızası ise 4 GB kapasitesinde. Yani gün sonunda microSD kartla birlikte toplamda 20 GB'a yakın kapasiteye sahip olabiliyorsunuz.

Smart 4 power'ın diğer teknik detaylarından da bahsedelim. Gücünü 4 çekirdekli MTK MT6582 işlemciden alan telefon, 1.3 GHz frekansında çalışıyor. Segmenti için gayet yeterli performans sağlayan telefon, 1 GB da RAM'le desteklenmiş. Bunun karşılığını telefonu kullanırken görmeniz mümkün.

Smart 4 power, hem ön hem arka kameraya sahip bir model. Ön kamerasının 0.3 megapiksel çözünürlük sunması açıkçası son dönemin selfie modasına pek ayak uyduramıyor. Arka kamera ise 5 megapiksel seviyesinde.

Performansa bakalım

Telefonun performansını hem genel kullanım hem de çeşitli araçlar vasıtasıyla test ettik. Test sonuçlarını da sizlere aktaralım. AnTuTu testinden 18311 skorunu alan telefon, böylece daha önce incelediğimiz en yakın rakibi Turkcell T50'den az farkla önde. Yine CPU Prime Benchmark sonucunda 3015 puanla bir adım önde sonuç alan Smart 4 power, HTML5 testi sonucunda da Vellamo'dan 1294 skorunu aldı.

3DMark'a geldiğimizde ise Smart 4 power'ın Ice Storm'da 3230, Extreme'de 2112 ve Unlimited'de ise 2886 puanları aldığını görüyoruz. Bu noktada Turkcell T50'nin grafik performansı daha iyi görünüyor. Aslında aradaki fark grafik işlemciden kaynaklı. Smart 4 power, Mali 400-MP GPU'yu kullanırken, öte yanda Adreno 305'i görmek mümkün.

Test sonuçlarını geride bırakıp kullanım notlarımıza değinelim. Rahat bir kullanıcı deneyimi sunan Smart 4 power, Android arayüzüyle, uygulama noktasında ve oyun seanslarında başarılı bir telefon olmuş. Real Racing 3 gibi grafik gücü yüksek oyunları telefonda rahatlıkla oynamak mümkün. Son olarak Smart 4 power'ın Vestel garantisiyle geldiğini de söyleyelim. Telefonla ilgili 2 yıl boyunca Vestel'den servis ve bilgi hizmeti almak mümkün.


Özetle

Vodafone, Smart 4 power'la ortaya gerçekten başarılı bir telefon çıkartmış. Tasarımını genel hatlarıyla kullanıcıların beğeneceklerini düşündüğümüz telefon, öte yandan performansıyla orta segment çizgisinde, fakat bazı özellikleriyle bunu kırarak üst segmente de göz kırpıyor. Özellikle 4G desteği göstermesi ve 3000 mAh batarya sahibi olmasıyla bunu sağlayan telefon, fiyat/performans çizgisinde de başarılı bir model. Şu sıralar akıllı telefon almayı düşünen kullanıcıların incelemesini öneririz.

Vodafone Smart 4 power'ın fiyatı 599 TL. Ancak Vodafone tarafından avantajlı kampanya seçenekleriyle de satın alınabiliyor.

Kimler Almalı

Hem fiyat/performans oranıyla iyi bir model olsun, hem de 4G internet desteği, uzun pil ömrü ve kolay ödeme seçenekleri olsun isteyen kullanıcılar Vodafone Smart 4 power'ı inceleyebilirler.

Alternatifleri

Kullanıcılar Vodafone Smart 4 power'a alternatif olarak Turkcell T50 veya Asus ZenFone 5 ile 6 modellerini inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Vodafone Smart 4 power
Ürün Markası Vodafone
CHIP Online Notu
92
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciMTK MT6582
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü540 x 960 px
Grafik İşlemciMali-400MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama4 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera5.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Bekleme Süresi480:00 saat
Konuşma Süresi018:00 saat
Boyutlar71.4 x 141 x 9.5 mm
Ağırlık162 gr.
Okuyucu Yorumları