Vodafone Smart Tab III testte!

Vodafone'un uygun fiyatıyla ilgi çeken tabletinin en son sürümü Smart Tab III'ü inceledik!

CHIP Online Notu 93
  • İnce, hafif ve şık tasarım
  • Hassas ve canlı ekran
  • Başarılı performans
  • 3G desteği ile mobil internet
  • Arka kamerada flaş yok
  • Full HD çözünürlüğü hak ediyor

Daha önce Smart Tab II ile kullanıcıları oldukça cazip kampanyalarla tablet sahibi yapan Vodafone, şimdi aileye yeni bir üye daha kazandırıyor. Smart Tab ailesini genişleten Vodafone, yeni Smart Tab III tableti ile kullanıcılara yepyeni bir seçenek sunuyor. 10 inç ve 7 inç ekran boyutlu seçenekleriyle kullanıcılara sunulan Smart Tab III, incelediğimiz modeliyle HD görüntü kalitesiyle dikkat çeken 10 inç ekran büyüklüğüne sahip. Siyah renkli tasarımıyla oldukça beğendiğimiz Smart Tab III, sadece 8.6 mm kalınlığında ve 560 gram ağırlığında. Böylece fazlasıyla hafif ve ince bir yapıda olan Smart Tab III, mobiliteye de gayet uygun. Üstelik 3G bağlantısıyla da her yerde mobil internetin keyfini yaşamanıza olanak tanıyor. Sadece 3G mobil interneti değil, Bluetooth 4.0 ve Wi-Fi b/g/n ile kablosuz teknolojileri de destekleyen tablet, işlem gücüyle de dikkat çekiyor. Evet, Smart Tab III ile ilgili bu kadar ön bilgi yeter. Şimdi Vodafone'un yeni tabletine daha yakından bakalım.

Şık görünüm, güçlü tasarım

Oldukça şık bir görünüme ve dikkat çeken bir hafifliğe sahip olan Smart Tab III, siyah renkli bir gövdenin sahibi. Ön panelinde yekpare bir ekrana yer verilen cihazda arka yüzeyde ise mat ve desenli bir malzeme kullanılmış. Gövdenin arka yüzeyinde tam ortada kullanılan Vodafone logosu cihazın tasarımına güç kazandırırken, tabletin ince yapısı da elde tutuşu gayet kolaylaştırıyor.

Hoparlörlere üst kısımda yer verilen tablette, böylece sesin engellenmesi önlenmiş. Hemen hoparlörlerin yanında arka kameraya rastladığımızı da söyleyelim. Smart Tab III'ün çevresine bakmaya devam edecek olursak, üst kısmında yalnızca bir kulaklık girişi ile güç butonunu gördüğümüzü söyleyebiliriz. Tabletin sağ ve alt kenarlarında herhangi bir bağlantı bulunmuyor. Sol yüzeyde ise ses butonu ve microHDMI ile microUSB bağlantıları mevcut. Bunların hemen yanında bulunan bir kapak altındaysa bizleri microSD ve microSIM kart girişleri karşılıyor. Evet, hatırlarsanız az önce de bahsetmiştik; Smart Tab III, 3G bağlantıya tam destek veren bir tablet. microSIM yuvasını kullanarak SIM kartınızı Smart Tab III'e takabiliyor ve dilediğiniz yerde mobil internetin keyfini yaşayabiliyorsunuz.

Başarılı teknik detaylar

Vodafone Smart Tab III, hafifliği, inceliği ve sahip olduğu şık tasarımıyla olduğu kadar performansıyla da iddialı bir tablet. 4 çekirdekli işlemcisi, 1 GB RAM belleği ve 16 GB hafızasıyla gayet başarılı yapıda olan Smart Tab III, Android 4.2.2 işletim sisteminin sahibi. Google Play Store üzerinden tüm uygulama ve oyunlara ulaşabileceğiniz tablet ile keyifli zaman geçirmeniz mümkün. Smart Tab III'te 16 GB'lık hafızanın yaklaşık 13 GB'lık kısmı kullanılabilir durumda. 16 GB'a ek olarak SD kart seçeneği de sunan tablet, hafızayı 64 GB'a kadar arttırabilmenize imkan tanıyor.

Üzerinde bir arka kamera bulunduran Smart Tab III, 5.0 megapikselli arka kamerasıyla iyi fotoğraf çekimi yapabilmenizi sağlıyor. Arka arkaya yaptığınız çekimlerde deklanşör sizi bekletmiyor; ayrıca otomatik odaklama özelliği ile parmağınızı ekranda dokunduğunuz yere odaklama yapabilen tablet, farklı modlarda da çekim yapabiliyor. Bu modları arasında gece çekim modu da bulunduran Smart Tab III, ne yazık ki üzerinde bir flaş bulundurmuyor.

Elbette Smart Tab III yalnızca arka kameraya sahip değil, ayrıca bir ön kamerası da bulunuyor. Böylece mobil ortamlarda görüntülü görüşmek yapmak isteyenlerin beklentisini karşılayan tablet, Google Play Store üzerinden indireceğiniz Tango ve diğer görüntülü görüşme imkanı tanıyan uygulamalarla bu ihtiyacı karşılıyor.

Test sonuçları ve fazlası

Vodafone Smart Tab III'ün teknik ayrıntılarını elbette yalnızca kağıt üzerinde göstermek olmazdı. Bu teknik birimlerin pratikte nasıl bir performans gösterdiğinden de elbette bahsedeceğiz. Öncelikle söze arabirimden başlayacak olursak, Smart Tab III'ün işletim sisteminin akıcı bir şekilde çalıştığını söyleyebiliriz. Ekranlar ve uygulamalar arası geçişlerde pek çok tablette yaşadığınız sıkıntıyı Smart Tab III'te yaşamıyorsunuz.

Smart Tab III, hem iş hem eğlence amaçlı kullanılabilecek bir tablet olmayı başarıyor. 3G bağlantısıyla her an online olmanızı sağlayan tablet; internet performansıyla e-postalarınıza her an erişim sağlamanıza olanak tanıyor, yazışmalarınızı hassas dokunmatik ekranıyla sanal klavye üzerinden yapabilmenizi sağlıyor ve hafifliği sayesinde rahatlıkla taşınabiliyor. Diğer yandan 6350 mAh bataryası ile uzun saatler süren pil ömrüyle de mobiliteyi destekleyen tablet, oyunseverleri de ihmal etmiyor.

Vodafone Smart Tab III ile yaptığımız performans testlerinde gayet memnun edici sonuçlarla karşılaştığımızı söyleyebiliriz. AnTuTu Benchmark testinde 13284 skorunu elde eden tablet, kendisiyle aynı kategoride yer alan pek çok rakibini geride bırakan bir performans gösteriyor. Bunu takiben CPU Prime Benchmark testinde de 3126 alan tablet, yalnızca işlem gücüyle de değil, grafik gücüyle de iddialı. Zira 3DMark testlerinde farklı modlarda sırasıyla 3188, 1565 ve Ultimate modda 2568 puanını alan tablet, Epic Citadel'te ise 1280x752 piksel çözünürlükte 57.5 FPS'yi gördü. Böylece tablette oyun oynamak isteyen kullanıcıların da ilgisini çekebilecek olan Vodafone Smart Tab III, bu anlamda bizim beğenimizi kazandı.

7 inçlik alternatif: Smart Tab III 7

Vodafone Smart Tab III, 10 inçlik modelinin yanı sıra 7 inç ekran boyutuna sahip modelle de kullanıcılara sunuluyor. Yine tasarım anlamında incelediğimiz 10 inçlik modelle büyük benzerlik gösteren 7 inçlik Smart Tab III, 7 inç boyutunda bir ekrana ve 1024x600 piksel çözünürlüğe sahip bir tablet. Yine ince ve hafif bir tasarıma sahip olan tablet, kapağı çıkartılabilen bir tasarıma sahip. MicroSD ve microSIM yuvalarına arka kapak altında yer veren tablet, yine büyük kardeşi gibi 3G desteği sunuyor.

7 inçlik Smart Tab III'e hızlıca bakarsak, kullanım ve performans anlamında 10 inçlik modele kıyasla neredeyse sadece ekran boyutuyla farklılık gösterdiğini söylemek mümkün. Android 4.2 işletim sisteminin sahibi olan tablet; 1 GB RAM bellek, 16 GB dahili / 64 GB'a kadar arttırılabilir hafıza, 4 çekirdekli ve 1.2 GHz hızında işlemci, 3500 mAh batarya ve yine hem ön hem arka kameranın sahibi. Daha küçük boyutlu bir tablet arayan kullanıcılar Vodafone Smart Tab III'ün 7 inç boyutlu modelini de tercih edebilirler.

Özetle

Başarılı özelliklere sahip bir tablet olan Vodafone Smart Tab III, incelediğimiz 10 inçlik modeliyle oldukça kullanışlı görünüyor. Özellikle dahili 3G desteği ile dikkat çeken tablet, böylece her an her yerde 3G hızında internet desteği gösteriyor. Eğlence amaçlı olarak da kullanılabilecek olan tablet, performansıyla da gayet memnun edici.

Kimler Almalı

Vodafone'un uygun kampanya seçenekleriyle kullanıcılara sunacağı Smart Tab III, uygun ödeme koşullarına sahip, başarılı bir tablet satın almak isteyenler tarafından tercih edilebilir. Vodafone Smart Tab III'ün özellikle her an her yerde mobil internet sahibi olmak isteyenlerin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz.

Alternatifleri

Vodafone Smart Tab III'ün iki farklı boy seçeneği bulunuyor. Bunlardan biri incelediğimiz modeliyle 10 inç ekrana sahipken, diğer model ise 7 inç ekran boyutuna sahip. Bu sebeple eğer daha küçük boyutlu bir tablet arıyorsanız Vodafone Smart Tab III 7'yi tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Vodafone Smart Tab III
Ürün Markası Vodafone
CHIP Online Notu
93
İşletim SistemiAndroid 4.2.2
İşlemciMTK 6589
İşlemci Hızı1.2 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiTFT-IPS
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX 544MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi6350 mAH
Boyutlar260 x 180 x 8.6 mm
Ağırlık560 gr.
Okuyucu Yorumları