Günlük PC kullanımında performans için.

Günlük PC kullanımında performans ve güvenilirliği ön planda tutan Blue serisi altında sunuluyor.

WD Blue WD10EZEX İnceleme
CHIP Online Notu 90
  • Performansı
  • Sağlamlığı
  • Kutu içeriği

Depolama sorununu ortadan kaldırmak için masaüstü kullanıcılar tarafından tercih edilen markalar arasında bulunan Western Digital, Blue serisi ile günlük bilgisayar kullanımında yüksek performans ve güvenliği bir arada isteyen kullanıcıların beklentilerine cevap veriyor. Blue'nun yanı sıra Green, Black ve Red isimlerinde farklı serilere de sahip olan WD, Blue serisi altında sunduğu WD10EZEX ile 1 TB'lık disk kapasitesi sunuyor. Sunduğu geniş disk alanıyla iyi bir depolama çözümü olan WD Blue WD10EZEX, elbette yalnızca sunduğu kapasiteyle öne çıkmıyor. Disk her şeyden önce Western Digital kalitesini kullanıcılara sunuyor. Western Digital'in ödüllü masaüstü ve taşınabilir sabit sürücülerinde kalitesi kanıtlanan teknolojinin kullanıldığı WD10EZEX, en yüksek güvenlik standartları ile üretilmiş. Bu sayede ihtiyaçlarınızı gerek özellikleri gerekse de kapasitesiyle karşılayabilecek olan disk, içerisinde 7200 RPM dönüş hızına sahip bir plak bulunduruyor. SATA 6 GB/s arayüzüne sahip olan WD10EZEX, 64 MB arabellek boyutuna yani Buffer Size değerine sahip. 150 MB/s aktarım hızı tanımlanan WD10EZEX'in elbette farklı kapasite değerlerine sahip modelleri de bulunuyor.

NoTouch Meyil Yükleme teknolojisinin kullanıldığı WD Blue WD10EZEX, kayıt kafasının disk ortamı ile hiç temasta bulunmamasını sağlıyor. Böylece hem kayıt kafası hem de disk çok daha az yıpranarak sürücünün sağlığına olumlu yönde katkıda bulunuluyor. Üstelik yetkililer yaptıkları uyumluluk testiyle kullanıcıların, WD Blue WD10EZEX'in sistemlerinde çalışmayacağına ilişkin şüpheye düşme olanağını da ortadan kaldırmış. Performansı, güvenliliği, uyumluluğu ve kapasitesiyle dikkat çeken WD10EZEX, daha önce de bahsettiğimiz gibi 1 TB'lık disk kapasitesine sahip. Diskin sunduğu bu kapasiteyi nasıl değerlendirebileceğinizi göz önüne getirebilmeniz için, sürücünün üzerine 200 binin üstünde fotoğraf, 76 saatten fazla video ve 250 bini aşkın şarkı depolayabileceğinizden de bahsedebiliriz.

Özetle

Masaüstü kullanımında beklentileri karşılayacak türde bir disk olan WD10EZEX'ten, geniş depolama alanı ve sağlamlığıyla memnun kaldık.

Alternatifleri

WD, Blue serisi altında 1 TB'tan farklı disk kapasitesine sahip modeller de sunuyor. 80, 160, 250, 320, 500 ve 750 GB kapasiteli modellerini bulabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli WD Blue WD10EZEX
Ürün Markası Western Digital
CHIP Online Notu
90
Arayüz SATA 6 GB/s
Kapasite 1 TB
Dönüş Hızı 7200 RPM
Arabellek Boyutu 64 MB
Aktarım Hızı 150 MB/s
Okuyucu Yorumları