Gelişmiş özellikler

2 TB kapasitesinin yanında ayrıntılı bilgi veren bir ekranla geliyor fakat hala USB 2.0 destekli.

CHIP Online Notu 68

Western Digital'in yeni sabit disk serisi My Book Elite, 640 GB ila 2 TB arasında kapasiteler ile satışa sunuluyor. Test merkezimize konuk olan 2 TB'lık modelde ilk dikkatimiz çeken ise ürünün üzerindeli LCD gösterge oldu. Daha önceki modellerin aksine bir ışık vasıtası ile diskin doluluk oranını bildirmekten vazgeçen Western Digital, artık daha kesin bilgiler sunan bir elektronik mürekkepli ekran kullanmaya başlamış. Tabii bu ekranı kullanmaya başlamadan önce disk içerisinde gelen WD SmartWare yazılımın çalıştırmanız gerekiyor. Yazılımı çalıştırmadan önce sürücünün Firmware güncellemesini Western Digital'in web sitesinden indirmenizi tavsiye ediyoruz. Yine WD SmartWare yazılımını da güncellemekte fayda var. Yazılımın sunduğu özelliklere baktığımızda diskin ekranında gözüken etiketi değiştirebilme, diski, belirleyeceğiniz bir şifre ile koruma altına alma, disk yüzeyi sağlık taraması, uyku zamanlayıcı, disk biçimlendirmesi ve sanal sürücü desteklerini görüyoruz.

Özetle

Hız konusunda USB 2.0'ın limitlerine takılmasına karşın beraberinde gelen SmartWare yazılımı ile rakiplerinden ayrılan başarılı bir disk.

Alternatifleri

Samsung'un Story Station Plus modeli de 2 TB kapasiteye sahip olmasına karşın eSata ile hız konusunda rakibinden ayrılıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli WD My Book Elite 2 TB
Ürün Markası Western Digital
CHIP Online Notu
68
Kapasite 2 TB
LCD Gösterge Var
Arabirim USB 2.0
Boyut 165 x 135 x 48 (BxUxG)
Ağırlık 1.18 kg
Birlikte gelenler WD SmartWare, USB Kablo, Adaptör
Okuyucu Yorumları