My Passport Wireless'ı inceliyoruz.

Hem USB 3.0 destekli hem de Wi-Fi üzerinden veri paylaştırabilen My Passport Wireless'ı inceliyoruz.

CHIP Online Notu 87
  • Wi-Fi performansı
  • SD kart desteği
  • Çok yönlü
  • Kullanımı kolay
  • Pil ömrü kısa
  • Windows Phone desteği yok

Taşınabilir diskler USB 3.0'la birlikte veri transfer hızlarıyla verimlilik açısından büyük aşama kaydettiler elbette ancak bu onlara yetmedi. Artık Wi-Fi özelliği de kazanan pek çok taşınabilir disk bulunuyor. Bunlardan biri de WD'nin My Passport ailesinde yer alan My Passport Wireless.

Hem bir taşınabilir disk olarak davranabilen hem de Wi-Fi yoluyla veri aktarabilen My Passport Wireless, yalnızca 2.5 inç büyüklüğünde olan ve cebe sığabilen bir disk. Kablosuz bağlantı desteğiyle birlikte mobil ortamda, nerede olursanız olun çevredeki akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, tablet ve PC'lerin yanı sıra aynı zamanda akıllı televizyonlara da veri aktarabilen My Passport Wireless, bu özelliğiyle çok yönlü kullanım imkanı sağlıyor.

Çok yönlü

Pratik bir kullanıma sahip olan My Passport Wireless, kolay bir kullanıma sahip. Güzel görünümlü bir kasayla gelen cihaz, cebe sığabilecek boyutlarda. Bağlantıları arasında yalnızca Wi-Fi yok, bunun yanı sıra SD kart slotu da bulunan cihaz, böylece SD kartınızın içeriklerini de ağa açmanıza ve diğer cihazlarla paylaşmanıza olanak tanıyor.

My Passport Wireless, USB 3.0 desteği gösteren bir model. Böylece veri transferinde yüksek hızlara erişebilen cihaz, aynı özelliği Wi-Fi üzerinden transfer işlemi gerçekleştirirken de yapabiliyor. Windows ve Mac uyumu iler her iki platforma da bağlanabiliyor ve elbette iOS ve Android platformları için WD My Cloud uygulamasıyla kullanım alanını çeşitlendiriyor. Fakat Windows Phone tarafında bu uygulama yer almıyor.

WD My Cloud uygulamasını cep telefonu veya tablete yükledikten sonra uygulama içinde My Passport Wireless'ı aktif olarak görebiliyorsunuz. Bunun ardından da hemen cihaza bağlanıp içine depoladığınız müzik, video, fotoğraf ve diğer dokümanlara erişebiliyorsunuz. Cihaz, toplamda 8 farklı cihaza kadar bağlanabiliyor.

1 TB kapasite

My Passport Wireless, 1 TB kapasiteye sahip bir model. Elbette ürünün farklı kapasite seçeneklerine sahip modelleri de mevcut. Eğer mobil ortamda daha fazla veriye ihtiyacınız varsa 2 TB'lık modeli de tercih edilebilir.

Cihaz elbette dahili bir bataryayla geliyor. Kutu içeriğinden çıkan kablo yardımıyla şarj edilebilen cihaz için verilen pil ömrü süresi 6 saate kadar video yayını ve 20 saate kadar da bekleme süresi. Fakat biz yaptığımız testlerde 4 ila 5 saat arası kullanım sunduğunu gördük. Ayrıca piyasada daha uzun batarya ömrüne sahip modellerin olduğunu da söylemek gerek.

My Passport Wireless'ın veri transfer hızını da ölçümledik. Crystal Disk Benchmark sonucuna göre sıralı yazmada saniyede 115 MB, sıralı okumada saniyede 115 MB yazarak dikkat çeken disk, böylece performansıyla bizim beğenimizi kazandı.

Özetle

Küçük ve yararlı bir taşınabilir disk olan My Passport Wireless, Wi-Fi desteği ile içeriğini ağa da açmasıyla kullanılabilirliğini arttırıyor. USB 3.0 desteği ile yüksek okuma ve yazma hızına çıkabilen performansı ve üzerinde SD kart slotu bulundurmasıyla da başarılı bir cihaz. Ancak pil ömrü beklenenden biraz kısa.

My Passport Wireless'ın fiyatı 595 TL civarında.

Kimler Almalı

My Passport Wireless, taşınabilir disk içinde tuttuğu verileri ağa açmak ve bu verilere mobil ortamda da erişmek isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

My Passport Wireless'ın fiyatı 595 TL civarında. Ona alternatif olarak önerebileceğimiz cihaz ise daha uygun fiyata sahip Seagate Wireless Plus 1TB olabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli WD My Passport Wireless
Ürün Markası WD
CHIP Online Notu
87
Kapasite 1 TB
Arayüz Wi-Fi, SD kart, USB 3.0
İşletim Sistemi Windows / Mac
Boyutlar 21 x 86 x 127 mm
Okuyucu Yorumları