HTML5 destekli

Göze hoş görünün web siteleri yaratmada iddialı olan WebSite X5 Evolution 9'a göz atıyoruz.

WebSite X5 Evolution 9 İnceleme
CHIP Online Notu 85

Günümüzde artık web sitesi yamak için çok sayıda hazır servis var. Magneto, Joomla, Wordpress ve Drupal bunlardan sadece birkaçı. Öte yandan biraz daha özgün işler çıkarmak istediğinizde hazır şablonları bir kenara bırakıp elinizi taşın altına, daha doğrusu farenin üstüne koymanız gerekiyor. Fakat piyasadaki farklı web tasarım araçlarının en büyük sorunu, kullanımlarının roket bilimi gerektirmesi. Karmaşık menüler dolayısı ile basit bir web sitesi yapmak dahi işkenceye dönüşebiliyor. İşte WebSite X5 Evolution 9 bu işkenceye son vermeyi amaçlayan bir yazılım.

Özgür tasarım

Web tasarım yazılımları genelde beraberinde bir yığın şablon ile gelir ve bu şablonlardan birini seçip üzerinde değişiklik yapmanız istenir. Bu, kullanıcıların yaratıcılığını engelleyen ve sonuç olarak tek tip siteler oluşturmanıza neden olan bir işlemdir. Üstelik saatlerce uğraşıp tasarımı bitirip sitenizi yayına aldıktan bir hafta sonra internette aynı tasarıma sahip onlarca site bulma ihtimaliniz hiç de az değil. WebSite X5 ise belirli bir şablona bağlı kalmadan, sitenizi farklı şablonlardan beğendiğiniz bileşenler ile oluşturmanıza izin veren yapısı ile hem kolaylık hem de özgünlüğü bir arada sunuyor. 1,500'den fazla hazır şablonu olan yazılımda tek yapmanız gereken şablonlardaki beğendiğiniz özelliği sayfanıza sürükleyip bırakmak. Üstelik bu bileşenleri ihtiyacınıza göre şekillendirebilmeniz de büyük bir esneklik sunuyor. Sonuç olarak benzersiz bir web sitesini kısa sürede hazırlamış oluyorsunuz.

Sürükle bırak

WebSite X5 Evolution 9 ile basit web sayfalarından karmaşık portallara kadar uzanan geniş bir yelpazede tasarım yapabiliyorsunuz. Yine kişisel Blog'unuzu tasarlayabiliyor, hatta alışveriş siteleri bile yapabiliyorsunuz. Öncelikle bir site haritası oluşturuyor ve ardından da gerekli sayfaları bu omurgaya bağlıyorsunuz. Ardından sayfalarınızı isteğinize göre organize edip her birinin önceliğini belirliyorsunuz. Akabinde yazılım sizin için ana sayfada gerekli değişiklikleri yapıp bağlantıları güncelliyor. Böylece arama motorları sitenize geldiğinde sitenizin bütün sayfaları sorunsuz bir biçimde indeksleniyor. Öte yandan sayfalarınıza farklı içerikler eklemek istediğinizde tek yapmanız gereken bunları sürükle bırak yöntemi ile söz konusu sayfaya taşımak. Metinler, tablolar, resimler, Flash ve Javascript galerileri, videolar, sesler, Flash animasyonları, e-posta formları, widget'lar ve ürün listeleri gibi daha birçok içeriği sürükle bırak yöntemi ile sayfalarınıza kolayca ekleyebiliyorsunuz.

HTML5 desteği

2014'te tamamlanması beklenen ve hâlihazırda Chrome, Opera, Firefox ve Internet Explorer gibi tarayıcılar tarafından desteklenmekte olan HTML5, webin geleceğini belirleyen bir standart. Oluşturacağınız web sitesi için en iyi koda sahip olmanızı amaçlayan WebSite X5 Evolution 9 da bu standardı destekleyen bir yazılım. Arama motorları tarafından daha iyi indekslenip Android, iOS ve Windows Phone işletim sistemlerine sahip mobil cihazlarda en iyi görüntüyü sunmak için WebSite X5, HTML5 + CSS 2.1/3 kodlarını kullanıp aynı zamanda JavaScript jQuery kütüphanesini de kodlarınıza dahil edip bunları UTF8 biçiminde kaydediyor. Bu işlem, sitenizin farklı masaüstü tarayıcılarla da sorunsuz bir şekilde görüntülenmesini garanti ediyor. Sitenizin tasarımı ve kodlaması bittiğinde ise WebSite X5 Evolution 9 içinde yer alan FTP istemcisi ile sayfaları doğrudan sunucuya gönderebiliyorsunuz.

Özetle

Kolay kullanımı, en son standartları desteklemesi ve tasarım konusunda kullanıcıyı özgür bırakması ile beğenimizi kazanan başarılı bir yazılım.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli WebSite X5 Evolution 9
Ürün Markası 3COM
CHIP Online Notu
85
Sistem Gereksinimleri
Yazılım boyutu 64 MB
Dil desteği İngilizce, İtalyanca, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Polonyaca ve Flemenkçe
İşletim sistemi desteği Windows XP (SP3), Vista, 7
Okuyucu Yorumları