appBlaster ile ava çıktık!

Cebiniz ve bir tüfek bir araya gelirse ne olur? Cevabı appBlaster testimiz veriyor!

CHIP Online Notu 75
  • Gayet eğlenceli
  • Kolay kullanım
  • Desteklenen oyunlar
  • Hafif yapısı
  • Malzeme kalitesi
  • Oyun desteği kısıtlı

Apptoyz'un teknolojik oyuncaklarından bazılarını daha önce de incelemiştik hatırlarsanız. AppDrive ve AppCopter bunlardan ikisiydi. Helikopterle havalandıktan ve pistlerde tozu dumana kattıktan sonra bu kez de appBlaster ile silahımızı alıp ava çıkıyoruz. Akıllı telefonlarla uyumlu bir oyuncak tüfek olan appBlaster, uyumlu uygulamalarıyla birlikte eğlenceli bir deneyim yaşatıyor.

Augmented Reality, yani sanal gerçeklik destekli oyunları ve eğlenceli yapısı sayesinde özellikle çocukları sevindirecek olan appBlaster, iyi bir sömestr hediyesi olabilir. Peki, appBlaster nasıl bir aparat? Şimdi biraz daha yakından bakalım.

Hem iOS hem Android desteği

Smart Teknoloji tarafından yeni yıla özel olarak hazırlanan ve ülkemizde satışa sunulan appBlaster, aslında oldukça basit bir araç. Android ve iOS için sunulan FRP türündeki oyunlar için ideal bir platform olabilen appBlaster, kabaca üç parçadan oluşuyor. İkiye ayrılmış bir tüfek ve cep telefonunuzu konumlandırabilmeniz için başka bir aparattan oluşan appBlaster, kolayca kullanılabiliyor.

appBlaster, tamamen plastik bir malzemeden oluşuyor. Açıkçası malzeme kalitesiyle oldukça basite kaçılmış, bu yönüyle pek beğenmedik. Kullanımı ise yine bir o kadar basit. Cep telefonu aparatına cep telefonunuzu yerleştiriyor ve tüfeğin üzerindeki boşluğa oturtuyorsunuz. Tüfeğin tetiklerine bağlı olan iki dokunaç tam olarak telefonun ekranına denk geliyor. Böylece tetiği çektiğinizde dolaylı olarak telefonun ekranına dokunmuş ve ateş etmiş oluyorsunuz.

Tabii ki appBlaster'ın oyunları da kendine özel. Her oyunla çalışmıyor. Android ve iOS işletim sistemine uygun olan oyunlardan az sonra bahsedeceğiz. Ama önce ürünün telefon desteğinden bahsedelim.

appBlaster, iOS tarafında Apple 3GS, 4, 4S ve 5 ile uyumlu yapıda. Ayrıca iPod Touch 4 ve 5'i de destekleyen cihaz, 4.7 inç ve altı ekran boyutuna sahip Android'li cepler ile de kullanılabiliyor.

Eğlenceli oyunlar

Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarla eğlenceli bir oyuncağa dönüşebiliyor. appBlaster, şu an için 9 farklı oyunla kullanılabiliyor. Bunların çoğu iOS'a özel oyunlar. Ama Android tarafında da oyunları mevcut. Aralarında appBlaster appCoptar, Marine SharpShooter, Overkill gibi FPS tabanlı oyunlar olduğu gibi ayrıca Pull, Tin Can Alley ve Duck Hunter gibi tamamen eğlencelik yapımlar da bulunuyor.

appBlaster'ın oldukça eğlenceli olduğunu söyleyebiliriz. Elbette bu bahsettiğimiz oyunları appBlaster olmadan da cep telefonunuza indirip oynayabiliyorsunuz. Fakat oyunların sanal gerçeklik ve akselerometre destekleri sayesinde elinizin altında bir silah varken çok daha keyifli oynandığını belirtmemiz gerek. Bir kere appBlaster ile artık oturduğunuz yerde oyun oynamaya son veriyor ve ayağa kalkıp ekrandaki düşmanların peşine düşünüyorsunuz. Özellikle Alien Attack hem iOS hem Android platformları için oldukça eğlenceli.

Özetle

appBlaster, oldukça basit ve eğlenceli bir oyuncak. Evet, ürünü malzeme kalitesiyle pek beğenmediğimiz bir gerçek. Ancak basit yapısı ve cep telefonunuzla da oynayabileceğiniz oyunları daha eğlenceli hale dönüştürme konusunda gayet başarılı. Keşke biraz daha fazla oyun desteği olsaymış. Şu an için 9 adet uyumlu oyun bulunuyor, bunun zamanla artacağını umuyoruz.

Genel olarak baktığımızda zaten çocuklar için geliştirilmiş bir aparat olan appBlaster, bu anlamda beklentiyi karşılıyor. Sömestr için güzel bir hediye olabilir. appBlaster için belirlenen fiyat ise 79.90.

Kimler Almalı

Sömestr tatilinde çocuklarına eğlenceli bir oyuncak almayı düşünen ebeveynler tarafından satın alınabilir. Elbette aramızdaki büyük çocuklar da appBlaster'ı eğlenceli bulabilirler.

Alternatifleri

appBlaster'ı satışa sunan apptoyz'da daha pek çok oyun aparatı ve eğlenceli oyuncak bulunuyor. AppCopter, AppControl, AppFishing ve AppQuiz bunlardan bazıları. İsterseniz onları da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Xapptoys appBlaster
Ürün Markası Xapptoys
CHIP Online Notu
75
iPhone iPhone 3GS, 4, 4S, 5
iPod Touch iPod Touch 4 ve 5
Android 4.7 inç ve altı ekran boyutlu cihazlarla uyumlu
Buton 2 adet
Uygulama Desteği Var
Malzeme Plastik
Okuyucu Yorumları