appCopter ile havalandık!

Akıllı ceplerle kontrol edilebilen oyuncak helikopter appCopter ile havalandık! İşte deneyimlerimiz.

Xapptoys appCopter İnceleme
CHIP Online Notu 65
  • Eğlenceli
  • Kolay kullanım
  • Darbelere karşı dayanıklı
  • Cihaz desteği kısıtlı
  • Kullanım mesafesi
  • Pil ömrü

Oyuncak helikopterler, uzaktan kumandalı oyuncaklar arasında bugüne dek en çok ilgiyi toplamayı hep başarmıştır. Havada asılı kalabildiği ve bu sayede farklı bir deneyim yaşattığı için daha çok ilgi odağı olan bu cihazlar, gelişen teknolojiyle birlikte şimdilerde "büyük çocuklara" da hitap ediyor.

Eğlenceli bir oyuncak helikopter olan appCopter, bizimle kaldığı süre boyunca yalnızca bizim tarafımızdan değil, ofis çevresindeki diğer çalışanlar tarafından da test edildi ve incelendi. Genel kullanıcılar tarafından oldukça eğlenceli bulunan appCopter, bizden nasıl bir not aldı sizce? Gelin, buna ilerleyen sayfalarda açıklayacağımız ayrıntılarla cevap verelim.

Akıllı telefonlarla kontrol

Teknolojik oyuncaklardan hoşlananlara hitap eden appCopter, ülkemize Xapptoys tarafından getirtiliyor. Şu sıralar teknolojik marketlerde raflarda görebileceğiniz appCopter, akıllı telefonlarla kontrol edilebiliyor. Apple ve Android tabanlı telefonlarla uyumlu olarak çalışan appCopter, kullanıcılara eğlenceli dakikalar vadediyor.

appCopter, kutusundan iki farklı parça ile çıkıyor. Bunlardan biri elbette helikopter, diğeri ise "Bug" şeklinde isimlendirilen verici. Sanıldığı gibi Bluetooth ile değil, radyo frekanslarını kullanarak çalışan appCopter'ı çalıştırmak için Bug'ı cep telefonunuzun sırtına vantuzlarını kullanarak yapıştırmanız ve 3.5 mm'lik jakı telefonunuzun ses girişine takmanız gerekiyor. Ardından iki cihazın da güç düğmesini "On" konumunu getiriyor ve appCopter uygulaması ile hemen havalanabiliyorsunuz. Evet, appCopter'ı akıllı telefonunuza indireceğiniz bir uygulama ile yönetiyorsunuz. iOS için App Store, Android içinse Google Play Store üzerinden "appCopter" ismi ile arattığınızda karşınıza çıkan uygulama, size helikopteri kontrol edebilmeniz için iki farklı yöntem sunuyor. Dilerseniz telefonunuzun akselerometresi ile helikopteri kontrol edebilir veya kontrol tuşları ile yönünüzü tayin edebilirsiniz; seçim sizin.

Eğlenceli dakikalar

Kısa bir alışma evresinin ardından rahatlıkla kontrol etmeye başlayacağınız appCopter, genel kullanımı itibariyle gayet keyifli. Biz cihazı test ederken ilk başlarda pek fazla darbe aldık. Özellikle helikopteri yere indirmeye kalktığımız zamanlarda sert bir şekilde yere çakıldık ve çevredeki cisimlere çarparak darbe aldık. Bu noktada appCopter'ın malzeme kalitesini oldukça beğendiğimizi söylememiz gerekli. Gayet sağlam yapıda olan appCopter, düşmelere ve darbelere karşı dayanıklılık gösteriyor. Diğer yandan uçuş esnasında yaşadığınız bir çarpışma sonrasında otomatik olarak Bug ile iletişimin kesildiğini ve pervane motorlarının durduğunu söyleyelim. Bir nevi sigorta görevi gören bu işlem neticesinde helikopterin pervanelerinin kırılması önlenmiş. Düşünceli bir yaklaşım elbette, ancak tavana çarparsanız appCopter'ı yakalamak için koşmaya başlasanız iyi edersiniz. Aksi halde helikopteriniz o yükseklikten yere çakılacak. appCopter, kazalar sonucu helikopterin pervaneleri zarar görür diye kutusunda birer yedek pervane de bulunduruyor.

Detaylar gün ışığına çıkıyor

Apple tarafında iPhone 3GS, 4, 4S ve 5'in yanı sıra iTouch'la da çalışabilen appCopter, Android platformunda ise tüm Android'li cihazları desteklemiyor. O nedenle appCopter'ı satın almadan önce internet sitesinden telefonunuzu destekleyip desteklemediğini mutlaka öğrenmenizi tavsiye ediyoruz.

8 metrelik kısıtlı bir kontrol mesafesi sunan appCopter, bu nedenle helikopteri çok da uzaktan kontrol etmenize olanak tanımıyor. 8 metre mesafeyi geçtiğiniz an helikopteriniz yere çakılabilir, o nedenle kullanırken dikkatli olmanızı öneririz.

Cihazın batarya süresi en büyük handikabı. Bizden en büyük eksiyi sahip olduğu bataryası ve pil ömrü ile alan appCopter, 30 – 40 dakikalık şarjların sonunda yalnızca 6 ila 8 dakikalık kullanım imkanı sunuyor. Kendisiyle benzer ürünlerden bu anlamda hiçbir fark yaratmayan appCopter, kısa pil ömrüyle kullanım açısından herhangi bir avantaj sağlamıyor. Buna bir de cihazın sahip olduğu 119.90 TL'lik fiyat etiketini de ekleyince ortaya pek de iyi bir sonuç çıkmadığını görmek gayet mümkün. Piyasada uzaktan kumandayla kontrol edilen modeller de yakın fiyatlarda ve onlar da aynı süreleri sunuyor. Bu nedenle cihaz onlar arasında büyük bir fark yaratmıyor doğrusu.

Özetle

appCopter'ı 8 metrelik alan içinde tam şarjda kullanırken geçireceğiniz 6 ila 8 dakikalık zaman zarfının gayet eğlenceli olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak şarjınız bittiğinde yeni bir 6 ila 8 dakikalık eğlence için en az 30 dakika boyunca cihazı şarja bırakmak sıkıntılı bir durum. Üstelik 119.90 TL'lik fiyat etiketi de doğrusu bize biraz pahalı geldi.

Kimler Almalı

Eğlenceli zaman geçirmek isteyen ve uzaktan kumandalı oyuncaklara ilgi duyan kullanıcılara uygun yapıda olan appCopter, keyifli zaman geçirmenize sebep olabilir.

Alternatifleri

Piyasaya çok sayıda markanın oyuncak helikopteri bulunuyor. appCopter'la aynı fiyat aralığında olan ve uzaktan kumandayla kullanabileceğiniz cihazlar, yine appCopter gibi kısıtlı pil ömrüne sahip. O nedenle bu tür bir cihaz almak istiyorsanız daha profesyonel ürünleri tercih etmenizin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Özellikle kameralı modeller daha ilgi çekici olabilir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Xapptoys appCopter
Ürün Markası Xapptoys
CHIP Online Notu
65
Mesafe 8 metre
Şarj Süresi 30 – 45 dk. (Helikopter), 20 – 25 dk. (Bug)
Pil Ömrü 6 – 8 dk. (Helikopter), 45 dk. (Bug)
Bağlantı USB
Boyutlar 23 x 23 x 7 cm
Ağırlık 250 gr.
Okuyucu Yorumları