SCSI’den Vazgeçmeyen Kullanıcılara CDRW

Gecen ay 16X Yamaha CD yazıcının IDE arabirimli modelini inceleme fırsatı bulmuştuk. Bu ay ise aynı firmanın SCSI modeli karşımıza çıkmayı başardı.

Yamaha CRW2100S İnceleme
CHIP Online Notu 81

Yamaha CRW21006S, SCSI-2 (Fast SCSI) arabirimini kullanan ve 16X yazma, 10X tekrardan yazma ve 40X CD okuma hızlarını destekleyen bir CD yazıcı. CD yazıcının SCSI arabirimini kullanması, sadece PC platformunu değil aynı zamanda Mac ve Unix gibi farklı platformlarda çalışabilmesi çok büyük bir avantaj. Cihaz ile birlikte dokümantasyonun yanı sıra bir SCSI ve audio kablo, bir CD-R, CD-RW ve vidalar veriliyor. Verilenler bununla kalmıyor, Easy CD Creator ve DirectCD yazılımları da cihazla birlikte gelenler arasında. Bu yazılımların kullanım kolaylığı sayesinde Windows işletim sisteminin sürükle&bırak özelliğini kullanarak CD’lerinizi zorlamadan yazabilmeniz mümkün. Bu CD yazıcının rakiplerine göre en büyük avantajı, yüksek yazma ve okuma hızına sahip olması. Dezavantajı ise Image verilerinin kopyalamasında cihazın bir zaman kaybına neden olması. Bu zaman kaybı nedeniyle Yamaha CRW2100S'i de 12X hızında ve burnproof teknolojisini destekleyen diğer CD yazıcılar ile aynı sürede yazdığını görmek mümkün.

CHIP’in yorumu
Yamaha’nın hızına bir şey diyeceğimiz yok ama mekanizması ve CD kopyalamadaki güvenirliği bizi biraz düşündürüyor. Top10 tablomuzda yer alan bazı 12X CD-RW cihazlarının burnproof teknolojisi sayesinde CD kopyalama işlemini güvende tuttuklarını görebiliriz. Oysa Yamaha CRW2100S modeli ile içine yerleştirdiği 8Mbyte belleği yeterli buluyor. Gerçi bu bellek sayesinde 3 saniyelik bir avantaj sağlanmış ama bu CD’leri sorunsuz yazmak için yeterli değil. Ayrıca beraberinde gelen yazılım olan Adaptec Easy Cd Creator da maalesef Yamaha CRW2100E’nin tüm fonksiyonlarının performanslı bir şekilde kullanılmasına izin vermiyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Yamaha CRW2100S
Ürün Markası Yamaha
CHIP Online Notu
81
Okuyucu Yorumları