Yunmai Balance İnceleme

10 farklı vücut analizi yapan Yunmai Balance akıllı baskülü inceledik.

CHIP Online Notu 91
  • Kolay bağlantı
  • Farklı profiller oluşturma
  • Tasarım
  • Detaylı vücut analizi
  • iOS / Android desteği
  • Uygulama Türkçe dil desteğine sahip değil

Hemen hepimizin evinde bir baskül mutlaka vardır. Muhtemelen bunlar da dijitaldir, zira artık eski tip baskül bulmak pek bir zor. Ancak basküllerin yalnızca dijital olması, yani sadece kilogram göstermesi de artık pek yeterli değil. Bunları da değiştirmek, yerine daha fazla fonksiyonu olan akıllı basküllerden almak lazım. Elbette kilonuzun yanı sıra vücut kitle endeksinizi, su oranınızı, kas oranınızı, yağ oranınızı ve daha pek çok vücut bilginizi öğrenmek istiyorsanız... Bu bağlamda bugün inceleyeceğimiz Yunmai Balance'dan sözü açabiliriz.

Bir süredir kullandığımız Yunmai Balance, markanın ilk akıllı baskülü değil. Hatırlayanlar olacaktır, geçtiğimiz yıl Yunmai Color adında farklı bir ürününü daha incelemiştik. Yeni ürünse elbette daha yeni özellikler içeriyor. Peki, nedir bunlar? Şimdi ufak ufak incelemeye başlayalım.

Yunmai Balance tasarımı

Yunmai Balance tasarımı

Yunmai Balance, yalnızca kilo ölçmekle kalmıyor, hakkınızda çok fazla şey söylüyor. Buna geçeceğiz, ancak önce baskülün dizaynına bir bakalım.

Yine daha önce incelediğimiz Color modelinde olduğu gibi beyaz renkli bir yüzeyden oluşan Balance, bu defa LED ekrana gizli şekilde yer vermiş. Yani ekran, yalnızca ağırlık algılandığında devreye giriyor. Baskül, ağırlığı ise üzerindeki hassas 4 elektrotuyla algılıyor. Bu alanlar paslanmaz çelikten yapılmış. Böylece banyo sonrası tartıldığınızda, nemden etkilenmiyor. Öte yandan cihaz elbette pek çok evde banyoda yer alacağından ötürü, kaymaması için kauçuk, kaydırmaz ayaklara sahip.

Önceki modele göre boyutları da küçülen Balance, daha kompakt bir görünüm kazanmış. 260'a 260 mm boyutlarında olan tartının kalem pil ile çalıştığını da söyleyelim. Hemen altındaki çekmecede 3 AA pil bölmesini görebilirsiniz. Üzerindeki piller ile 1 yıla varan kullanım sağladığını da belirtmekte fayda var.

Son olarak Balance'ın elimizdeki beyaz renginin yanı sıra siyah renkli modelinin olduğunu, ancak fiyatının biraz daha yüksek olduğunu da belirtelim.

Yunmai Balance nasıl çalışıyor?

Yunmai Balance nasıl çalışıyor?

Yunmai Balance, Bluetooth ile akıllı telefonunuza bağlanıyor ve hakkınızda edindiği tüm bilgileri size iletiyor. Bunun için akıllı telefonunuza indirmeniz gereken Yunmai uygulaması mevcut. Bu uygulamayı edindikten ve kayıt olduktan sonra, baskül ile iletişimi çabucak sağlıyorsunuz.

Yunmai Balance, tartıldığınızda ilk başta kilonuzu size dijital ekranı üzerinden gösterirken, vücut kitle endeksinizi de ölçüme devam ederek görüntülüyor. Diğer tüm verileri ise, akıllı telefonunuzdan takip edebiliyorsunuz.

Bunlar arasında yağ oranı, kas değeri, iç organ yağı oranı, kemik ağırlığı, vücudunuzun protein miktarı, su oranı, bazal metabolizma hızı ve vücut yaşı gibi farklı analiz değerleri bulunuyor. Elbette uygulama tüm bu verilerinizi saklıyor ve size istatistikler sunabiliyor. Böylece özellikle egzersiz ve sporla ilgileniyorsanız, motivasyon noktasında iyi bir iticü güç olabiliyor.

Bu arada Yunmai Balance elbette kişisel bir baskül değil. Uygulama üzerinde farklı profiller oluşturabiliyor ve tüm ailenizin sağlık durumunu da yakından takip edebiliyorsunuz.

Özetle

Yunmai Balance da bir önceki Color modeli gibi beğenerek kullandığımız bir akıllı baskül oldu. Özellikle sporla ilgili bireylerin de bizim gibi ilgi duyacaklarını düşünüyoruz. Boyutlarının önceki modele göre daha kompakt olması ve ekranın gizlenmiş olması güzel detaylar. Yaptığı iş bakımından da gayet sorunsuz olması ve analiz çizelgesi oluşturmasıyla motive edici bulduğumuz Yunmai Balance'ın fiyatı da gayet makul, 169 TL dolaylarında. Bu anlamda, evindeki baskül değiştirmek, akıllandırmak isteyenler rahatlıkla tercih edebilir.

Kimler Almalı

Yalnızca kilosunu ölçmek değil, vücuduyla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler, sporla veya diyetle uğraşanlar rahatlıkla Yunmai Balance'ı satın alabilirler.

Alternatifleri

Yunmai Balance'a farklı bir alternatif olarak yine Arzum AR553 Fitsense vücut analiz baskülü de değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Yunmai Balance
Ürün Markası Yunmai
CHIP Online Notu
91
Renk Seçeneği Beyaz, siyah
Bağlantı Bluetooth 4.0
Pil 3 x AA
Ekran LED
Boyutlar 260 x 260 x 26 mm
Okuyucu Yorumları