ADSL’de Zoom farkı

Bir ADSL modemden bekleyebileceğiniz her türlü özelliğin yanı sıra, beş kullanıcıyı (biri USB’den olmak üzere) ağa bağlayabilen X5, yönlendirici (router) ve DHCP özellikleri sayesinde bilgisayarların ağ bağlantılarını otomatik olarak yapması ile de ilgi çekiyor.

Zoom ADSL X5 Model 5554 İnceleme
CHIP Online Notu 84

Geçen aylarda sizlere Zoom’un ev kullanımı için tasarladığı Zoom ADSL X4 modelini tanıtmıştık. Bu ay ise 1-5 kullanıcılı ağlar için ideal bir çözüm oluşturan Zoom ADSL X5 Model 5554’e sıra geldi. Bir ADSL modemden bekleyebileceğiniz her türlü özelliğin yanı sıra, beş kullanıcıyı (biri USB’den olmak üzere) ağa bağlayabilen X5, yönlendirici (router) ve DHCP özellikleri sayesinde bilgisayarların ağ bağlantılarını otomatik olarak yapması ile de ilgi çekiyor. Bu üründe tüm ayarlar HTML tabanlı bir ortamda ağ üzerindeki herhangi bir sistemden yönetilebiliyor olması büyük bir avantaj.A yrıca NAT ve güvenlik duvarı (firewall) özelliği sayesinde ağa dışarıdan saldırılar yapılmasını da engelleyebiliyor olması, ürünün hanesine artı puan olarak yazılıyor. Buna ek olarak güvenlik duvarı kullanmayan bağlantılar ve özel port erişimi isteyen sunucular için Virtual Server ve DMZ özelliklerini kullanabilmesini de unutmamak gerekir.

Özetle

Çok kullanıcılı ortamlarda gereken tüm ağ ve internet erişimini sağlayabilen Zoom X5’in kurulum ve yönetimi oldukça kolay.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Zoom ADSL X5 Model 5554
Ürün Markası Zoom
CHIP Online Notu
84
Okuyucu Yorumları