Zotac GeForce 9600GT AMP!: İnce tasarım

Test Merkezi'mize gelen en hızlı 9600 olan Zotac, sessiz çalışan fakat rakiplerine nazaran biraz daha fazla ısınan bir kart.

Zotac GeForce 9600GT AMP! İnceleme
CHIP Online Notu 68
  • Performans
  • Sessiz çalışıyor
  • İnce tasarım

Ülkemize birkaç ay önce gelen ve artık adını sıkça duymaya başladığımız Zotac markasının GeForce 9600 GT AMP! modelini test merkezimizde mercek altına aldık. Zotac'ın klasik ince tasarımına sahip olan 9600GT AMP! sürümü, Zotac'ın tüm AMP! sürümlerinde olduğu gibi overclock edilmiş halde geliyor. İnce tasarımı sayesinde birden çok kartı bir arada kurduğunuzda sıkışıklık yaratmıyor ve ince soğutucusu sayesinde yanındaki PCI yuvasını işgal etmiyor. Bu tasarım kartın doğal olarak, özelliklede yük altında, rakiplerine nazaran biraz daha ısınmasına yol açıyor. İki adet DVI ve bir adet s-video çıkışına sahip olan ürün, küçük fanına rağmen şaşırtıcı derecede sessiz çalışıyor. Microsoft DirectX10 Shader Model 4.0 destekli kart, 512 MB DDR3 belleğiyle birçok oyunu yüksek çözünürlüklerde sorunsuzca çalıştırıyor.Testlerimizde ürünün 9600'ler arasında en yakında rakibine, gerek DirectX9 gerek DirectX10 altında %10 fark attığını gözlemledik. Bu farkı yalnızca sentetik benchmark'larda değil oyun benchmark'larında da gördük. Ürünle full HD filmleri seyretmeniz mümkün. Ekran kartıyla beraber DVI adaptörü ve S-Video kablosu da veriliyor.

Özetle

Test Merkezi'mize gelen en hızlı 9600 olan Zotac, sessiz çalışan fakat rakiplerine nazaran biraz daha fazla ısına bir kart.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Zotac GeForce 9600GT AMP!
Ürün Markası Zotac
CHIP Online Notu
68
Grafik işlemci 9600 GT
Bellek tipi 512 MB DDR3
Bellek arayüzü 256 bit
Güç girişi 6 pin
Soğutma Aktif
Giriş çıkışlar 2 x DVI, S-video
28/04/2008 tarihli fiyatı 299 YTL (KDV dahil)
Okuyucu Yorumları