Zyxel 4G LTE-A HomeSpot İncelemesi

Zyxel'in mobil ortamlara "geniş" internet getiren cihazı, 4G LTE-A HomeSpot Router'ını inceliyoruz.

CHIP Online Notu 88
  • Kolay kurulum
  • Şık tasarım
  • Geniş cihaz desteği
  • LTE Cat 6 desteği
  • Dahili bataryası yok

Her ne kadar teknoloji gündeminin en popüler ürünlerin başında akıllı telefonlar geliyor olsa da, aslında biraz çevreye baktığınızda çeşitli inovatif ürünlerle rahatlıkla karşılaşabiliyorsunuz. Özellikle teknoloji fuarlarında arka stantlara doğru gittiğinizde gerçekten de ilgi çekici ürünleri bulmak mümkün olabiliyor. Takip edenler bilirler; geçtiğimiz IFA Fuarı'nda ve yine Tayvan'da düzenlenen Computex'te çok garip ürünlerle karşılaşmıştık. Bunlar arasında kemik yoluyla ses iletebilen kulaklık ve sensörler yoluyla kontrol edilebilen bir çift robotik kol yer alıyordu. Bugün inceleyeceğimiz ürün her ne kadar öylesi fütüristtik durmasa da, inovasyon anlamında iletişim kategorisinde büyük değer taşıyan bir model.

Elimizdeki 4G LTE-A HomeSpot, LTE4506 kod adıyla da bilinen bir mobil router. Bu minik cihaz, SIM kart yoluyla 4.5G hızını çevre cihazlara dağıtabilmenize olanak tanıyor ve bunu en basit haliyle gerçekleştiriyor. Özellikle seyahat eden ve sürekli hareket halinde olan kullanıcılar, bu cihaz yoluyla birden fazla cihaza internet sağlayabiliyorlar.

Mobil tasarım

Mobil tasarım

Cihaz, tasarımıyla oldukça şık ve kompakt görünüyor. Beyaz renkli bir yapıda olan HomeSpot, hemen altında SIM kart bölümünü bulunduruyor. Ön tarafında bildirim LED'leri yer alan cihaz, arkasında ise güç butonunu, enerji yuvasını ve bir Gigabit Ethernet portunu bizlere sunuyor. Cihazın üzerindeki zemin ise, kolay bağlantı için komple bir Wi-Fi/WPS tuşu.

Elbette cihazın taşınabilir olmasını sağlayan nokta, HomeSpot'un enerji ihtiyacını mobil ortama adapte edebilmesi. Bağlantıları arasında yer alan microUSB yuvası yoluyla dizüstü bilgisayarına rahatlıkla bağlanabilen cihaz, bu sayede mobil ortamda rahatlıkla çalışabiliyor. Elbette dilerseniz kutu içeriğinde yer alan adaptörüyle de kullanabilirsiniz.

Cihazın kurulumu da bir hayli kolay. Toplamda 32 Wi-Fi cihazı aynı anda destekleyebilen HomeSpot, ayrıca Ethernet portu yoluyla kablolu olarak da gigabit hızı destekliyor.

LTE CAT 6 desteği

LTE CAT 6 desteği

4G/LTE router olan HomeSpot, LTE CAT6 desteği gösteriyor. Böylece 4.5G üzerinden, 300 Mbps'a kadar veri indirme, 50 Mbps'a kadar da veri yükleme olanağı tanınıyor. 2.4 GHz ve 5 GHz bantlarını destekleyen cihaz, 2 adet dahili anten sahibi.

İşimiz gereği sık seyahat eden çalışanlar olarak özellikle yurt dışı seyahatlerimizde kullandığımız HomeSpot, fazlasıyla iyi performans sağladı. Özellikle konakladığımız otellerde büyük oranda internet erişim problemiyle karşılaştığımızı düşünürsek, bu gibi cihazlar oldukça işe yarayabiliyor. Elbette bu tip cihazların tek kullanım alanı bu değil. Ekip olarak seyahat halinde olabilir, ailenizle uzun bir otomobil yolculuğuna çıktığınızda bile bu cihazı kullanabilirsiniz. Bu kapsamı farklı senaryolarla genişletmek mümkün.

Özetle

Zyxel'in LTE4506 model adıyla sunduğu HomeSpot Router, güzel bir iş çıkartıyor. Gerçekten bu tip cihazlara ihtiyaç duyan niş bir kitleye hitap eden cihaz, elbette piyasada tek değil. Farklı hızlarda farklı modelleri de yine görebiliyorsunuz. Elimizdeki cihaz ise şık tasarımı ve LTE Cat 6 desteği ile diğer cihazlardan ayrılıyor. Böylesi bir cihaz arıyorsanız, yakından incelemenizi öneririz.

Kimler Almalı

Sık seyahat eden, genellikle hareket halinde olan ve bu zamanlarda internetten birden fazla cihazda faydalanmak isteyen kullanıcılar Zyxel LTE 4506 HomeSpot Router'ı inceleyebilirler.

Alternatifleri

Zyxel LTE 4506 HomeSpot'a göre daha düşük hızda ve daha uygun fiyatlı alternatifler de piyasada bulunabiliyor. Bunlardan biri de TP-LINK TL-MR3020 olarak gösterilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Zyxel 4G LTE-A HomeSpot
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
88
Standart 802.11 b/g/n/ac
Hız 300 Mbps
Frekans 2.4 GHz , 5 GHz
Bağlantılar Gigabit Ethernet (RJ-45)
Anten 2 adet
Boyutlar 66 x 66 x 110 mm
Ağırlık 150 gr.
Okuyucu Yorumları