Zırhlı birlikleri andıran Armor Z1 testte!

Zırhlı birlikleri andıran tasarımıyla dikkat çeken ZyXEL Armor Z1 tepe model router deneyimi sunuyor

CHIP Online Notu 89
  • Üst gömlek performans
  • Kolay kurulum
  • Gösterişli tasarım
  • Güvenlik önlemleri
  • 2 adet USB 3.0
  • Çok büyük
  • Yüksek fiyat

4K videoların YouTube'da da karşımıza artık çok sıkmaya başlamasıyla birlikte, yerel internet bağlantısının sınırlarını genişletme zamanı da geldi tabii. Bu noktada ağ bağlantı hızınızın yanında kuşkusuz kullandığınız ekipmanları da değiştirmeniz gerekiyor. Gigabit Router'lara, 802.11 AC Wi-Fi standardına ve yeni nesil modemlere geçiş vakti artık geldi. Bu bağlamda bugün elimizdeki ZyXEL Armor Z1 de geçilesi bir model olarak dikkat çekiyor. AC2350 model adıyla kendini gösteren Armoz Z1, gerçekten etkileyici bir model. Peki, ne sunuyor? Bu incelememizde bunlardan bahsedeceğiz.

Zırhlı bir birlik

Zırhlı bir birlik

ZyXEL Armor Z1 için ilk söyleyebileceğimiz şey bu router'ın tepe model olduğu. Bu nedenle beklentileri yüksekte tutup ona uygun fiyatlar düşünmeniz doğru olacak. Evet, ZyXEL Armor Z1'in fiyatı biraz pahalı. 1000 TL fiyat etiketiyle şu an piyasada bulunabiliyor. Cihaz, bu fiyatı karşılayacak özellikleri de elbette bulunduruyor.

ZyXEL Armor Z1, öncelikle tasarımıyla çok iddialı bir model. Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran tasarımıyla dikkat çeken Armor Z1, mat plastik bir yüzeyden oluşuyor. Arkasında 4 adet devasa anten taşıyan cihaz, bu antenleriyle güçlü bir sinyal bağlantısı sunuyor elbette. Bu antenleri cihazdan söküp takabiliyorsunuz, onun da bilgisini verelim.

Açıkçası tasarımıyla etkileyici olduğu kadar büyük olması ona masa üzerinde yer bulmayı biraz zorlaştırabiliyor, bu konuda uyarmak lazım. Zira cihaz neredeyse bir laptop'ın kapladığı alanı işgal ediyor. Cihazla beraber bataryası da büyük elbette...

Armor Z1'in arka yüzünde 4 Gigabit Ethernet, 1 WAN ve güç bağlantısı bulunuyor. Cihazdaki USB portlar ise yan tarafta bir kapak altına yerleştirilmiş. USB standartları kuşkusu 3.0. Bu sayede yüksek hızda veri iletişimi yapmak mümkün. Buraya bağlayacağınız disk ve yazıcıları ağa dahil edebileceğiniz gibi, cihazlarını da şarj edebilirsiniz.

Üst düzey performans

Üst düzey performans

Armor Z1'in tepe model olduğunu söylemiştik. Bunun için çeşitli teknolojileri barındırması gerekiyor kuşkusuz. Öte yandan güçlü olması için teknik kadrosunun da güçlü olması lazım. Armor Z1'de bunun için 1.4 GHz frekanslı çift çekirdek işlemci ve 512 MB RAM desteği sunulmuş. Bununla beraber toplamda 2350 Mbps'e değin kablosuz hızlara erişebilen cihaz, bunu çift frekansta sunuyor bizlere elbette.

2.4 GHz frekans bağlantıda 600 Mbps'e kadar hız sağlayan Armor Z1, 5.0 GHz bandında 1733 Mbps daha destek veriyor. 802.11 ac teknolojisiyle donalı olduğu için bu router ile online oyunlarda veya yaptığınız yayınlarda rahat bir nefes alabilirsiniz. Ayrıca akıllı televizyonunun online video yeteneklerinden daha fazla faydalanmak isteyenler de Armor Z1 ile mutlu olabilir.

StreamBoost teknolojisini de barındıran Armor Z1, bu teknoloji ile beraber ağ trafiğinde önceliklendirmelerde bulunabiliyor. Bu sayede mevcut bant genişliğini daha mantıklı kullanabilen Armor Z1, çok sayıda bağlı cihazlara rahat veri akışı yöneltebiliyor. Bunu ayrıca MU-MIMO teknolojisiyle de destekleyen cihaz, bu sayede aynı anda tüm cihazlara bağlanarak veri iletişimini sekteye uğratmıyor.

Son olarak Beamforming'den de bahsedelim. Biliyorsunuz bu teknolojiyi pek çok router markasında görüyoruz. Armor Z1'de de bulunan bu teknolojiyle beraber, cihaz sinyali öylemesine yaymıyor, bağlı olan cihazlara doğru yöneltiyor. Bu da uzak mesafelerden ve evin diğer odalarından internet erişimini mümkün kılıyor.

Armor Z1'de ekstra güvenlik uygulamaları mevcut. Bunlardan biri DDOS saldırılarına karşı güvenlik ağı kurabilmeniz geliyor. Geniş arayüzü üzerinden tüm ayarları yapılandırabiliyor ve bu sayede ağınızı daha güvenli hale getirebiliyorsunuz.

Öte yandan kurulum da bir hayli kolay. Bu konuda cihazın kutu içeriğinden çıkan kitapçık oldukça işe yarıyor. Ayrıca cihazın One Connect uygulamasını da mutlaka telefonunuza indirin.

Özetle

ZyXEL Armor Z1, üst düzey bir router. Bunu tasarımıyla olduğu kadar sunduğu özelliklerle de gösteren cihaz, bunun neticesinde de biraz pahalı. 1000 TL'ye piyasada bulabileceğiniz cihaz, özellikle online oyun ve yayıncılıkla ilgilenenler tarafından olduğu gibi, interneti yoğun olarak kullanan ve 4K video işleriyle uğraşan kullanıcıların dikkatini çekecektir kanaatindeyiz.

Kimler Almalı

ZyXEL Armor Z1, üst düzey internet bağlantısı isteyen kullanıcıların, online oyuncuların ve yayıncıların beğenisini bir hayli kazanacaktır.

Alternatifleri

ZyXEL Armor Z1'e alternatif olarak yine farklı bir model arıyorsanız TP-LINK Touch P5'i de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZyXEL Armor Z1
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
89
Standart 802.11 a/b/g/n /ac
Hız 600 Mbps + 1733 Mbps
Frekans 2.4 GHz, 5 GHz
Bağlantılar LAN (4 adet), WAN, 2 USB 3.0
Anten 4 adet
Boyutlar 298 x 208 x 69 mm
Ağırlık 840 gr.
Okuyucu Yorumları