Bu cihazda bu iki özellik de mevcut

Yalnız 2.4GHz değil, satın aldığınız router'da 5GHz'i de aramak gerek. Bu modelde ikisi de mevcut...

CHIP Online Notu 84
  • Çift bantta uygun performans
  • Kolay kullanım
  • USB desteği
  • Çift bant desteği sunan daha uygun fiyatlı modeller mevcut

Artan internet ihtiyacı ve yeni nesil kablosuz ağ teknolojilerinin mobil cihazlara gelmesiyle birlikte, çift bant frekans desteğine olan ihtiyaç da artıyor. Bu bağlamda üreticiler de buna uygun çözümler getiriyorlar. Şu an yeni bir modem, router ve benzeri ağ ürünleri satın alacakların, artık kriterler arasında 802.11ac ve dolayısı ile 5GHz frekans desteği araması, satın aldıkları üründen maksimum fayda sağlamaları açısından gereklilik gösteriyor. İncelememiz için gelen ZyXEL'in NBG6515 modeli de bu kriterleri karşılamasıyla dikkat çekiyor.

Çift bant desteği

Çift bant desteği

Artık yalnızca PC ve dizüstü bilgisayarlar değil, mobil cihazlar da evde internet talep eden cihazlar haline geldiler. Yeni nesil dizüstü bilgisayarların da 5 GHz frekans bandını kullandığını düşünürsek, çift bant destekli modem ve router'lar, ihtiyaç halini almış durumda. 2.4 GHz'in yanı sıra 5 GHz'le veri iletimine ek trafik yolları inşa eden bu tip router'lardan biri olan ZyXEL NBG6515, ev için tercih edilebilecek bir model.

Kenarları ızgaralı, üzeri mat siyah renkli kaplamasıyla şık görünen NBG6515, iki adet antene de üzerinde yer veriyor. 2.4 GHz'de 3 dBi, 5 GHz'de de 5 dBi seviyesinde olan bu antenlerin sabit, yani çıkartılamadığını da söyleyelim.

Cihazı fiziksel olarak tanıtmak gerekirse, ön yüzünde tipik olarak bildirim LED'lerini görüyoruz. Arka kenarda da klasik olarak bağlantılar yer alıyor. Burada 4 gigabit Ethernet portu, bir WAN portu, güç girişi ve Wi-Fi ile güç butonlarına yer veriliyor. Ayrıca cihazın sağ kenarında da bir USB portu bulmak mümkün. Bu sayede diskinizi ağa dahil edebilir veya yazınızı ekleyebilirsiniz.

750Mbps'e kadar...

750Mbps'e kadar...

NBG6515, dediğimiz gibi 802.11ac desteği sunuyor. Bunun yanında elbette 802.11 b/g/n standartları da mevcut. Teorik olarak totalde 750Mbps'e değin veri transfer hızı desteği gösteren model, bunun 300Mbps'ini 2.4 GHz bantlar için, 433Mbps'ini de 5 GHz bantlar için ayırıyor. Her iki bandı desteklemesiyle, 2.4 GHz'lik ve 5 GHz'lik ağ desteği gösteren cihazlar için ayrı kanallardan trafik akışı sağlayan NBG6515, böylece ev ağında yer alan bilgisayar, akıllı telefon, tablet, televizyon ve oyun konsolları için ihtiyaç duyulan performansı verebiliyor.

Kurulumu ve kullanımı gayet kolay olan NBG6515, arabirimiyle misafir ağı oluşturma imkanı tanıyor. Bunun yanı sıra cihazı repeater ve AP modlarında da kullanabiliyorsunuz. Diğer yandan kablosuz ağ planlaması yapmak isteyenlere arayüzüyle bu planlamayı sunan cihaz, Firewall desteği ile güvenlik noktasını da atlamıyor.

Özetle

Ev için performanslı bir router arayanlara ZyXEL NBG6515 cevap verebilecek ölçüde bir cihaz. Çift bant desteği sunması, en büyük artıları arasında. Bunun yanı sıra kurulum, kullanım ve güvenlik noktalarında da ihtiyacı karşılayan cihaz, artık bu tip cihazlarda olmazsa olmaz USB portuna yer vermesiyle de rakipleri karşısında elini kuvvetlendiriyor. Şu an 247 TL civarında bir fiyat etiketiyle bulunabilecek olan NBG6515, belki biraz daha ucuz olsa bizden daha iyi bir puanla ayrılabilirdi. Zira piyasada aynı kategoride olup biraz daha uygun fiyatlı modeller mevcut durumda, bunu da söylemek gerek.

Kimler Almalı

Evindeki router'ı değiştirmek isteyenler 5GHz bant desteği sunan ZyXEL NBG6515'i tercih edebilirler.

Alternatifleri

ZyXEL NBG6515'e alternatif olarak Asus RT-AC51U de tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZyXEL NBG6515
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
84
Standart 802.11 a/b/g/n/ac
Hız 300+433 Mbps
Frekans 2.4 GHz / 5.0 GHz
Bağlantılar LAN (4 adet), WAN, USB
Anten 2 adet
Boyutlar 175 x 115 x 23 mm
Ağırlık 265 gr.
Okuyucu Yorumları