Depolama derdi bitti

İki adet disk yuvası ile 4 TB'a kadar kapasitesi ne sahip

CHIP Online Notu 85

ZyXEL'in ağ destekli depolama cihazlarının (NAS) en yeni üyesi NSA221, yine iki adet disk yuvası ile 4 TB'a kadar kapasite sunmasıyla dikkat çekiyor. Beraberinde Türkçe kullanma kılavuzu bulunmayan ürünün, yazılımında da Türkçe desteği maalesef yok. Yine de NAS cihazlarını daha deneyimli kullanıcıların tercih ettiğini düşünürsek kurlum ve kullanımda zorluk çekmeyeceklerini söyleyebiliriz. Ürünlerin artık birbirleriyle kolayca iletişim kurabildikleri günümüzde NSA221 de DLNA 1.5 sertifikası ile bu özelliğe sahip TV vb. cihazlar arasında içerik paylaşımını mümkün kılıyor. Yine FTP sunucusu olarak kullanılabilen NSA221, artık BitTorent ve eMule diğer paylaşım protokollerini destekliyor. Özellikle internetten dosya indirmek için 60 Watt güç tüketen bilgisayarınızı sabahlara kadar açık bırakmak yerine 10 Watt tüketen NSA221 ile bu işlemi 6 kat daha ucuza mal edebilirsiniz. NSA221, USB üzerinden de 3 adet disk bağlamınızı mümkün kılıyor.

Özetle

Gigabit Ethernet portu, sürekli güncellenen yazılımı ve kullanımı kolay olan başarılı kullanıcı arayüzü ile NSA 221 tam not alıyor.

Alternatifleri

Bütçenizi 70 dolar daha artırdığınızda benzer özelliklerin yanında e-Sata ve Türkçe desteği olan QNAP TS210'da göz atabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZyXEL NSA221
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
85
Ağ Protokolleri Tcp/Ip,Cıfs/Smb, Nfs, Ftp, Http
Dosya sistemi Ext3, Fat32, Ntfs, Reiserfs, Xfs
Disk yönetimi RAID 0, 1 ve JBOD
Bağlantılar 2x3.5", 1x RJ-45, 3xUSB
Dâhili kapasite Maks. 4 TB
Boyutlar ve ağırlık 58(G)x196(D)x130(H) mm, 662g
Okuyucu Yorumları