Ağ depolama ürününe ihtiyacınız varsa...

Ağ depolama ürününe ihtiyacınız varsa ZyXEL NSA325 dikkatinizi çekici özellikler taşıyor olabilir.

ZyXEL NSA325 İnceleme
CHIP Online Notu 79
  • Kullanıcı arayüzü
  • Çalışma performansı
  • Geniş özellikler sunması
  • Dahili sabit disk yok

NAS, yani Network Attached Storage olarak anılan ağ depolama ürünleri artık hayatımızda büyük bir yer kaplıyor. Evde, işte veya mobil durumlarda kişisel depolama aracınıza rahatlıkla bağlanabilmenizi sağlayan NAS sistemler, böylece dosyalarınıza anında erişebilmenize olanak tanımalarıyla öne çıkıyor. ZyXEL'in NSA300 ailesinin üyesi NSA325 de bu alandaki ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir ürün olma iddiasında ve sahip olduğu özelliklerle bu iddiasını destekliyor. Geniş depolama kapasitesi sunan ZyXEL NSA325, ev ve ofislerde ağ üzerinden erişilebilen depolama ünitesi kurmak isteyenler tarafından olduğu kadar, yüksek tanımlı video arşivini izlemek veya müzik arşivini depolamak isteyenlerin de beklentilerini karşılayabiliyor. Böylece hem profesyonel hem kişisel kullanımlar için tercih edilebiliyor.

ZyXEL NSA325'in teknik ayrıntılarından bahsetmemiz gerekirse, üzerinde herhangi bir sabit disk bulundurmadığını söyleyebiliriz. Ancak toplamda iki adet sabit disk girişi bulunan ZyXEL NSA325, 6 TB'lık disk kapasitesi desteği sunuyor. Böylece geniş bir depolama alanına ulaşabilmenizi sağlayan ZyXEL NSA325, 1.6 GHz işlemcisi ve 512 MB belleği ile de güçlü bir donanıma sahip. Üzerinde iki adet USB 2.0 bağlantısı bulunduran ZyXEL NSA325, ön tarafında da bir USB 3.0 arabirimi tutuyor. Yine cihazın arka kısmında bir Ethernet bağlantısı bulunuyor. Bunların yanında DLNA ve DropBox desteğiyle de öne çıkan ZyXEL NSA325, sahip olduğu arabirimiyle ise geniş bir kullanım alanı sağlıyor. Cihazın arabirimini kullanarak örneğin YouTube ve Flickr hesaplarınızı tanıttıktan sonra kolaylıkla dosya transferi gerçekleştirebiliyorsunuz.

ZyXEL NSA325'in sahip olduğu kullanışlı arabirimi ile cihazı rahatlıkla tüm platformlar üzerinden yönetebiliyorsunuz. Bunlar arasında elbette akıllı telefonlar da bulunuyor. iTunes uygulaması ile iPhone üzerinden evdeki depolama cihazınıza rahatlıkla erişim sağlamanız mümkün. Ayrıca cihazın yazma ve okuma test sonuçlarında okuma hızının 81 MB/s, yazma hızının ise 93 MB/s olarak çıktığını da söyleyelim.

Özetle

Sunduğu kullanım çeşitliliği ve geniş özellikleriyle beğendiğimiz ZyXEL NSA325; evden, işten veya cepten tüm bilgilerinizi erişilebilir kılmasıyla başarılı. Kullanıcı arayüzünün sadeliği ve geniş disk alanı desteğiyle de tercih edilebilir.

Alternatifleri

ZyXEL NSA325'in üzerinde dahili sabit disk bulunmuyor. Dahili sabit diskli model arayışındaki kullanıcılar bu sebeple farklı modelleri inceleyebilirler.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZyXEL NSA325
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
79
Disk Desteği 3.5" SATA I/II (2 adet)
Ağ İletişimi TCP/IP
Bağlantılar LAN, USB 2.0 (2 adet), USB 3.0, DLNA
Boyutlar 108 x 205 x 147 mm
Ağırlık 1.080 gram
Okuyucu Yorumları