Firefox'ta şifreler nasıl görüntülenir?

Firefox altındayken yıldızlı görünen şifrelerinizin ne olduğunu görmek Firefox ile son derece kolay. İşte o ipucu...

Firefox'ta şifreler nasıl görüntülenir?

Forumlara ya da diğer kullanıcı adı ve şifrelerin kullanıldığı web sitelerinde bildiğiniz üzere kullanıcı 'Beni hatırla' özelliğini kullandıysanız (ki çoğu adres buna imkan vermektedir) bu taktirde bir daha aynı adrese girmek istediğinizde aynı kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz gerekmez ve otomatik olarak bazen de sadece 'Log in'e tıklayarak siteye hesabınızla girebilirsiniz.

Ancak bazen Firefox bu şifre ve kullanıcı adını ezberlese de, kullanıcılar bu şifrelerini unutabiliyor. Şifreler ***** şeklinde görüntülendiğinden kullanıcılar sadece hesaplarına girebiliyor ancak şifrelerini hatırlayamıyorlar. 'Şifremi unuttum' ya da benzeri bir yöntemi kullanmak yerine aslında bu yıldızları çözmenizin bir yolu var.

Bunun için kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğiniz ve şifrenizin yıldızlarla tanımlandığı web sayfası açıldığında ilgili web sayfasının boş bir yerine sağ tıklayarak 'View Page Info'ya tıklayın. Ardından 'Security' (Güvenlik) sekmesine girin ve 'View Saved Passwords'e (Kayıtlı şifreleri göster) tıklayın.Ekrana gelen küçük pencerede ise alt kısımda bulunan 'Show Passwords'e (Şifreleri göster) tıklayın. 'Emin misiniz?' sorusuna 'Yes' şeklinde cevap verdikten sonra artık şifrenizi Password başlığı altında görebileceksiniz.

Okuyucu Yorumları