Online film dağıtımı için yepyeni bir işbirliği

Intel, ilk kez gösterilen filmlerin Internet üzerinden online olarak dağıtımını hızlandırmak amacıyla, ünlü aktör Morgan Freeman’in ortak olduğu Revelations Entertainment tarafından kurulan yeni şirkete yatırım yaptı.

Online film dağıtımı için yepyeni bir işbirliği

Intel ve Revelations Entertainment, film yapımcılarını dünyanın çeşitli yerlerindeki filmseverlerle buluşturmak amacıyla, filmleri Internet üzerinden tüketicilere ulaştırmayı sağlayan yeni bir dijital eğlence şirketi kurduklarını duyurdu. Bu yeni şirketin adı ise ClickStar.

ClickStar Inc., Intel’in yaptığı yatırım ile aktör Morgan Freeman ve yapımcı Lori McCreary’nin ortak oldukları Revelations tarafından kuruldu. Freeman ile Intel Başkanı ve CEO’su Paul Otellini, Allen & Company Sun Valley konferansında şirketin kuruluşunu duyurdu.

ClickStar’ın stratejisi, tüketicilerin, ilk defa gösterilen, henüz DVD sürümü çıkmamış filmlere ve sanatçıların kendilerinin oluşturdukları eğlence kanallarına, para ödeyerek ulaşmalarını sağlayacak online bir hizmet oluşturmak. Bu yeni hizmet, film yapımcılarının doğrudan filmseverlere ulaşmak için bir araç olmasının yanı sıra, tüketicilere de yeni bir ev eğlencesi deneyimi sunuyor. ClickStar, bu sayede, film endüstrisine, gelirlerini artıracak yeni fırsatlar sağlayacak.

Freeman konuyla ilgili olarak şunları belirtti: “ClickStar, dünya çapında dijital içeriğe özellikle de filmlere karşı artan talebi karşılamaya çalışıyor. Hedefimiz, ilk kez gösterime giren filmleri dünyanın çeşitli yerlerindeki filmseverlere ulaştırmak ve korsan yayın yerine film satın almayı teşvik etmektir.”

Otellini de, “Bu işbirliği, dijital evde tüketicilerin eğlence deneyimini değiştirecek önemli bir adımdır. Intel’in yeni dijital eğlence platformları ve ClickStar’ın heyecan verici yeni dijital eğlence hizmeti sayesinde film tutkunları, ilk defa gösterime giren filmleri evlerinde oturarak konforlu bir şekilde izleme imkanı bulacak “ diye belirtti.

ClickStar’ın başında Sony Pictures’ın eski yöneticisi Nizar Allibhoy bulunuyor. Şirketin stratejisi, DVD’si çıkmadan önce, ilk kez gösterime giren filmleri temin etmek ve doğrudan Intel’in dijital ev eğlence cihazlarına göndermek için gerekli olan pazarlama ve dağıtım uzmanlığını sunmak. ClickStar, sinemada gösterilecek olan ilginç filmlerden online olarak da bir portföy oluşturmak amacıyla dünya çapında ünlü sanatçı, yapımcı ve dağıtım şirketleri ile çalışıyor. ClickStar’la işbirliği içinde olan taraflar, tüketicilerin dijital eğlenceyi benimsediklerine ve korsancılığı engellemenin en iyi yolunun da daha iyi korunan eğlence deneyimi sağlamak olduğuna inanıyor.

Okuyucu Yorumları