Nintendo DS Mart ayında Türkiye'de

Türkiye’de Nintendo’nun yetkili tek iş ortağı olan Avaturk, dünyanın en beğenilen oyun konsolu Nintendo DS’i Mart ayında Türk kullanıcılarının beğenisine sunuyor.

Nintendo DS Mart ayında Türkiye'de

Dünyanın en büyük oyun konsolu üreticilerinden Nintendo’nun Türkiye iş ortağı olan Avaturk, dünyanın en popüler yeni nesil mobil oyun konsolu olan Nintendo DS’i, 11 Mart tarihinden itibaren Türkiye’de oyun severlerle buluşturacak. Türkçe Kullanım kılavuzuna sahip, iki yıl garantili, özel hediye kuponlu ve üzerinde “Orijinal Nintendo ürünüdür” etiketi bulunan konsolun Türkiye’deki tek dağıtıcısı Avaturk olacak. Konsolun, resmi perakende satış fiyatını 349 YTL olarak belirleyen Avaturk; tüketicilerin piyasada sınırlı da olsa sunulmakta olan sahte ve kaçak ürünlere karşı dikkatli olmalarını öneriyor.

Nintendo DS ile kablosuz iletişim keyfi

Dünyanın en popüler mobil oyun konsolu olan Nintendo DS, kablosuz iletişim standartları ile uyumlu olarak üretildi. “IEEE 802.11 kablosuz iletişim teknolojisine sahip olan Nintendo DS’in kablosuz iletişim mesafesi 9 ile 30 metre arasında değişiyor. Birden çok kullanıcı, bu kablosuz iletişim özelliğini kullanarak çok kişilik oyunları yalnızca bir oyuncuda bulunan DS oyun kartuşu üzerinden beraberce oynayabiliyorlar. Kullanıcılar ayrıca Nintendo DS’in ekranına yazdıkları yazı ya da çizdikleri resimleri başka bir Nintendo DS’i olan arkadaşlarına kolayca gönderebiliyorlar.

Aynı anda 16 kullanıcının sohbet edebilmesine olanak sağlayan PictoChat yazılımına da sahip olan Nintendo DS, dijital saat, takvim ve alarm özelliklerine sahip. Nintendo DS’in bu özelliklerinin tümünü dokunmatik ekrandan ayarlayabilmek mümkün. Gümüş ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile satışa sunulacak olan Nintendo DS, İngilizce, Japonca, İspanyolca, Fransızca, Almanca ve İtalyanca dillerini destekliyor.

Nintendo DS oyun konsolu, 4 saat şarj edildikten sonra, lityum iyon pil teknolojisi sayesinde kullanıcısına 6 ile 10 saatlik oyun oynama olanağı sağlıyor. AC adaptörüne sahip cihazın güç tasarruf modu, uyku modu özellikleri sayesinde pil ömrünü uzatmak mümkün olabiliyor. Nintendo DS ve Game Boy Advance oyun kartuşları için farklı portlara sahip olan oyun konsolunda, stereo kulaklık ve mikrofon girişi de bulunuyor.

Kapalı durumdayken 15x8.5x2.9 santimetre ebatlarında olan Nintendo DS’in üst kısmında dahili ışıklı, 256 bin renk görüntüleme özelliğine sahip, 3 inç boyutunda yarı transparan TFT renkli ekranı bulunuyor. 256x192 piksel çözünülürlükteki bu ekranın nokta aralığı ise sadece 24 mm. Nintendo DS’in alt kısmındaki dokunmatik ekran ise üsttekiyle aynı özelliklere sahip ve cihazın özel kalemiyle üzerine şekil çizmek ya da yazı yazmak mümkün.

Okuyucu Yorumları