Şifrenizi korsanlara kaptırmayın!

Yapı Kredi Bankası müşterileri dikkat! Sahte bir mail ile bankacılık şifreleri çalınıyor.

Sahte Yapı Kredi

Son bir haftadır Turk kullanıcıların mail adreslerine düşmeye başlayan bir mail, Yapı Kredi Bankası'ndan gönderilmiş izlenimi uyandırıyor.

Mail içinde, internet bankacılığı ile iglil bazı düzenlemeler için iletideki linke tıklayarak gerekli işlemleri yapmaları isteniyor.

Ancak ileti içinde Yapı Kredi Bankası'nın web adresi gibi görünen link, aslında korsanların düzenlediği, İngiltere'de kayıtlı http://bodyinthebox.co.uk/jos/media/nx/index.html adresine yönleniyor.

Bu adreste, Yapı Kredi Bankası'nın online bankacılık sayfası görünümünde hazırlanmış sahte bir sayfa bulunuyor ve kullanıcılardan giriş yapmaları için müşteri numaraları ile şifrelerini istiyor.

Sayfanın gönrüntüsüne kanıp şifrelerini kutuulara gieren kullanıcıların ise tüm banka hesaplarının kontrlolü korsanların eline geçiyor.

Eğer daha once bu maillerden almış ve şifrelerinizi ilgili sahte sayfaya girmişseniz, geç olmadan derhal bankanızı arayıp şifrelerinizi değiştirmeniz gerekiyor.

Güvenliğe her zaman dikkat

Online bankacılık müşterilerinin aklında tutuması gereken en önemli güvenlik kurallardan birinin, hiçbir bankanın mail yolu ile kullanıcılarını banka adreslerine yönlendirme uygulamasına gitmediğidir. Online bankacılık sitelerini kullanırken bankanıızn web sitesinin adresine hiçbir linkten gitmeyip, adresi tarayıcının adres satırına elinizle girmenizin en güvenli yol olduğunu hatırlamalısınız.

Okuyucu Yorumları