Vista için Service Pack Ekim'de gelecek

Microsoft, Service Pack'in çıkış tarihi için sır vermezken açıklamayı bakın kim ağzından kaçırdı...

Vista SP Ekim'de

Yazılım ve donanım geliştiriciler başta olmak üzere, XP döneminde sıklıkla karşımıza çıkan yamalar ve servis paketleri konusunda Vista'nın ne yapacağı merak konusuydu. Microsoft bu konuda hiç ipucu vermezken önceki gün finans uzmanlarının sorularını yanıtlayan Intel'in başkanı ve baş icra sorumlusu Paul Otellini'nin dudakları arasından Vista Service Pack için çıkış tarihi süzülüverdi.

Intel'in ilk çeyrekteki finans sonuçları hakkında bilgiler veren Otellini'nin, "Intel'in yılın ikinci yarısına dair planlarına Vista'nın etkisi nedir?" şeklinde yöneltilen bir soruya "Vista'daki geliştirmeleri bekliyoruz" şeklinde bir yanıt vermesi beklenirken Otellini, "Sanırım pek çok şirket Intel'in yaptığı şekilde bir tavır sergileyecektir. Bugünlerde yol haritası çizilip testler yapılıyor. Ancak donanım olarak geliştirmeler yapıp piyasaya yeni ürünler sürmemiz için muhtemelen Ekim veya Kasım ayında çıkacak olan Service Pack'i bekliyoruz." diye cevap verdi.

Microsoft henüz bu açıklamayı doğrulamasa da şirketin Windows Pazarlama bölümü müdürü Michael Sievert, güncelleme ve paketlerin yazılım üreticilerin olası açıkları kapama veya geliştirmelere "ihtiyacı olduğu zaman" internet üzerinden sürüleceğini ifade etti.

Okuyucu Yorumları